Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

knedlikove trauma

Ela: není každý učený!;-) I já sem tam knedlík kupuji, nevidím na tom nic špatného;-)

Ela:Co nechápeš????:-O:-ODnes je spousta rodin,kde se knedlík kupuje!;-):-KAni v restauracích už se dnes knedlíky nedělají,objednají si je už hotové!!!Tak jaký údiv???;-)

Co je těžkého na knedlících? Smíchat,vytvarovat,vhodit do vody.Nechápu,proč s tím každý dělá takové komedie.Hlavně to vidím třeba v Prostřenu-"Jsou ty knedlíky domácí" ? a strašnej údiv když jsou.Nechapu ,prominte

Raketa: snad odjakživa se u nás dělaly houskové knedlíky s práškem do pečiva. Nejprve vařené ve vodě (byla to moje práce asi od 11-12 let), potom v hrnečcích a teď je vlním v mikrovlnce. Jukni na ně, jsou rychlé, s minimem ušpiněného nádobí a nám chutnají. Teď už je u nás "vaří" 11 letá vnučka a zatím se jí vždy povedly.
http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...
:-p Špekové knedlíky zásadně vařím na páře.
:-( Bramborové vařím ve vodě nebo na páře - zkoušela jsem i v mikrovlnce, ale tam se mi nevedou, jsou na povrchu tuhé, okoralé.
:-p A chlupaté knedlíky, či spíše noky vařím ve vodě. Je třeba zavařit 1 nok na zkoušku a v případě, že se rozvaří, přidat ještě mouku a znovu vyzkoušet.
:-8 Tak ať se Ti zadaří!

Jestli mohu i já přispět tak taky jde o to, aby jsi si dala vařit v předstihu vodu a hned jak se začně vařit jsi dodělávala knedlíky a pak házela do vody. Spíše ať se už vaří voda a čeká až doděláš knedlíky, než aby jsi je měla hotové a čekala až se začne vařit voda. Bramborové nechtějí dlouho stát, pak těsto zeřidne a oni se ti rozvaří.Houskové dělám z prášku a ty jsou takové pevnějšínež z kvasnic, dělala je z prášku už moje maminka a její maminka a taky manželova maminka, tak že jsem se kvasnicové ani nemusela učit vařit.;-);-)Tak jak říkám nejdříve si dát vařit vodu a pak začít dělat knedlíky. Uvidíš že se Ti to najednou podaří a už pak bude vše dobrý;-);-):-D:-D:-D

Raketa:mně trvalo taky drahně let, než se mi knedlíky začaly dařit, přitom klasika české kuchyně :-O:-8. Jak píše Mirka, popiš, co přesně se pokazí - obecně, hned do vroucí vody, obrátit, po vyplavení nad vodu ihned vyndat.
S pařákem zkušenost nemám, ale určitě vyzkouším, je to dobrý nápad ;-):yes::yes:
Nevzdávej a klidně se ptej i na blbosti :yes::yes::yes:
Jo a i moje dnes již 90.letá mamka se mi kdysi přiznala, jak "vorala" knedle, než se je naučila ke spokojenosti mého tatínka, fakt nejsi sama ;-):-D:-D:yes::yes:

Raketo:-) a co přesně se Ti u knedlíků nedaří - jde "jen" o to rozvaření, nebo i o něco jiného - hustota těsta, kynutí,...
Souhlasím, že kupované knedlíky nejsou většinou valné kvality - kynuté bývají vyhnané práškem a pak se na talíři úplně rozmáčí a bramborové přesně odpovídají Tvému popisu...
Pokud by to bylo jen to rozváření, tak u kynutých by to mohlo být příliš dlouhým kynutím před vařením a u bramborových je to možná nedostatek škrobu v bramborách, dlouhým vařením, nebo se nedávají ihned po dotvarování do vroucí vody a těsto tak řídne. Nevím, jsou to jen mé dohady.... Možná, že děláš všechno tak, jak se to má a zakopaný pes je někde jinde;-).
Nejsem nějak velkou odbornicí přes knedlíky, ale určitě to i s ostatními kuchařkami zkusíme dát dohromady:-K. Ozvi se....

;-)Já je vařím také na pařáčku, ale dodnes mám živě v paměti, když jsem se učila vařit, kolikrát si na mých nechutných výtvorech pochutnaly slepice, kterým ale náramně chutnaly:-D Až si vedle mě stoupla moje milá sestřenka a přesně mi ukázala jak na to a od té doby se nestalo, že by se mi knedlík nepovedl, takže Raketko vydrž;-):yes::-K

Raketo, vítej v klubu...:-8:-D:-D

Raketko, já dělám knedlíky podle receptu Mirči a jsou opravdu vynikající. Vařit ve vodě nemusíš. Můžeš je dát na pařáček a vařit v páře. To se ti určitě nerozvaří. Do přiměřeně velkého kastrolu si dej trošku vody, na dno postav pařáček, který potřeš olejem a když voda vře, tak na něho polož šišky knedlí a pod pokličkou napařuj cca těch 16-20 minut. Jenom musíš hlídat, aby se ti nevyvařila voda. Postupně dolévej horkou vodu.Po vytáhnutí knedle ihned propíchni na několika místech, aby vyšla pára a nezdrcly se ti a potři je olejem. A to by v tom byl čert, aby se ti nepovedly;-)http://www.toprecepty.cz/recept/4360-jemne-domaci-...

Prosim poraďte mi. Nedaří se mi knedlíky - jakékoli. Ať už bramborové nebo houskové. Mám školu z domova, mamka je zvlada levou zadni ale mne se ne a ne podarit. Problem je v tom, ze se mi POKAŽDÉ rozvari, i kdyz vse dělám přesně podle receptu. Uz z toho začínám mít mindráky, protože není přece nic jednoduššího než udělat obyčejný domácí knedlík. Nechce se mi už dál kupovat ty příšerný nafouklý bílý šišky bez chuti v marketu, o bramborových radši ani nemluvím, ty jsou ještě horší - lepivý tuhý nic.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek