Kávu v létě jedině na ledu: Jak připravit zmrzlinové affogato nebo osvěžující espresso s tonikem?
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 9 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Simona Skolakova, tara23, Jajajajaapaja, Anna Kocikova: …“ Nadja, před 9 hodinami
„Anna Kocikova: Drahuško díky, dobrá rada, díky, že jsi mi…“ tara23, před 9 hodinami
„Veronika.Hrozna: Verčo, z oběda nám zbylo uzené. Tak jsem k…“ tara23, před 10 hodinami
7. 10. 2011 14:30
7. 10. 2011 13:19
7. 10. 2011 12:44
5. 10. 2011 00:23
http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...
Špekové knedlíky zásadně vařím na páře.
Bramborové vařím ve vodě nebo na páře - zkoušela jsem i v mikrovlnce, ale tam se mi nevedou, jsou na povrchu tuhé, okoralé.
A chlupaté knedlíky, či spíše noky vařím ve vodě. Je třeba zavařit 1 nok na zkoušku a v případě, že se rozvaří, přidat ještě mouku a znovu vyzkoušet.
Tak ať se Ti zadaří!
27. 9. 2011 08:23
27. 9. 2011 03:36
S pařákem zkušenost nemám, ale určitě vyzkouším, je to dobrý nápad
Nevzdávej a klidně se ptej i na blbosti
Jo a i moje dnes již 90.letá mamka se mi kdysi přiznala, jak "vorala" knedle, než se je naučila ke spokojenosti mého tatínka, fakt nejsi sama
26. 9. 2011 22:31
Souhlasím, že kupované knedlíky nejsou většinou valné kvality - kynuté bývají vyhnané práškem a pak se na talíři úplně rozmáčí a bramborové přesně odpovídají Tvému popisu...
Pokud by to bylo jen to rozváření, tak u kynutých by to mohlo být příliš dlouhým kynutím před vařením a u bramborových je to možná nedostatek škrobu v bramborách, dlouhým vařením, nebo se nedávají ihned po dotvarování do vroucí vody a těsto tak řídne. Nevím, jsou to jen mé dohady.... Možná, že děláš všechno tak, jak se to má a zakopaný pes je někde jinde.
Nejsem nějak velkou odbornicí přes knedlíky, ale určitě to i s ostatními kuchařkami zkusíme dát dohromady. Ozvi se....
25. 9. 2011 18:39
25. 9. 2011 16:43
25. 9. 2011 16:07
25. 9. 2011 15:57
Předchozí 1 2