Inspirace z MasterChef Česko 2022: Jak na dokonalé býčí žlázy podle postupů našich babiček? Důležité jsou tyhle dva kroky
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 4 hodinami
„Poděkování “ houba, před 10 hodinami
„Marokánky“ Veronika.Hrozna, 16. 12. 2024 11:28
Poslední příspěvky
„Dobrý večer😀, já jsem dnes udělala bramborové knedlíky…“ MarcelaPa, před 4 hodinami
„Hezky vecer, u nas bude minestrone polevka a Mexicke…“ hazel, před 9 hodinami
„Simona Skolakova: A já o 106 nepeču!“ houba, před 10 hodinami
31. 12. 2011 12:31
http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika.aspx?y=ekonomi...
31. 12. 2011 12:18
i tu polevecku pamatuju, chodila jsem z ni mame uzdibavat
31. 12. 2011 12:05
Otevřu noviny - tam Lenin. Otevřu rádio - tam Lenin. Mám doma ještě konzervu - bojím se ji otevřít!
Isi, myslím, že bych půllitříček ještě někde našla (ale prázdný) - děti ho měly na hraní. A byly 2 velikosti.
31. 12. 2011 11:56
31. 12. 2011 11:40
Nejlepší hrachovou polévku dělávala moje babička, z kostky malá kostka jako dneska Masox, tuším nažloutlý obal a na něm namalovaný hrachový lusk...to byla polévka
A pivíčka na pouti...malý plastový půllitřík, v něm tuhé želé nahnědlé barvy a nahoře kopeček cukrové tvrdé pěny. Než jsme se prolízali k želé, jazyky jsme měli krásně odřené
31. 12. 2011 11:05
31. 12. 2011 11:02
srettko, kam na ty fotky chodíš - snad doma nemáš zásoby?
31. 12. 2011 11:01
31. 12. 2011 10:58
Ten med ale byl !!! To byly takové obrovské kusy, prodavač je měl na špalku a sekerou odsekával kusy a dával je do kornoutů. To byl med, který se nenechal vůbec ukousnout, musel se jen cucat, a jak byl slaďoučký !!! Nejradši jsem měla, když mi do kornoutu shrnul i pár drobků, které vznikaly při sekání. Ty mohl člověk vzít do pusy celé a převalovat je hodně dlouho, než se rozpustily.
Na nějaký čas pak turecký med úplně zmizel, potom se zase na poutích objevilo něco, čemu prodavači říkají turecký med, ale je takový měkký, dá se ukrojit, i ukousnout a s tím původním nemá vůbec nic společného, snad jen tu sladkou chuť.
31. 12. 2011 10:57
sevak.jpg
sevak_2.jpg
zvejkacky.jpg
31. 12. 2011 10:56
31. 12. 2011 10:55
mejdlicka.jpg
polarka.jpg
syry.jpg
31. 12. 2011 10:55
1_92489229.jpg
31. 12. 2011 10:45
trochu vzpomínání
zvejky.jpg
8981689_720.jpg
images_358607551.jpg
31. 12. 2011 10:44
Fialky jsem také milovala - opravdu voněly po fialkách a jsou skutečně nezapomenutelné.
A nejlepší snad bylo TIKI - šumák slisovaný do kostiček, v balení byly 2 kostičky - ty jsme olizovali, jazyky celé barevné, buď žluté nebo červené a stačila 1 kostička, aby byl jazyk pěkně rozedřený. A když si člověk kousek kostičky ukousl, tak to šumělo, až pěna lezla z pusy ven.
Také jsme rádi baštili jedlý papír, byl jen bílý.
A macesy - také dobrota.
Na to vše jsme chodili do takového malinkého krámečku, v němž babka prodávala, na co jsme si jen vzpoměli. Byla moc milá, nikdy nás nevyhnala, i když se nás tam několikrát denně nahrnulo plno a jen někdo si koupil něco za pár haléřů, nebo jsme k ní chodili na lák z okurek nebo ze zelí - lák byl zadarmo, i hrnek nám půjčila. A cucavé bonbóny prodávala i po jednom.
Předchozí 1 … 3 4 5 6 Další