Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jde to????

Já běžně mrazím těsto na pizzu dělám vždy víc a když je třeba se hodí.A jak píše čokoláda mrazím i droždí.Pak se vyndá a nechá při pokojové teplotě rozmrazit.Pak se použije.Ono čerstvé je čerstvé,ale na pizzu je ok a na langoše taky.Na buchty atd to nevím,nemělo by se nic stát,ale možná to nebude to pravé ořechové jako z čerstvého těsta.Toto nemám vyzkoušeno a nechci mlžit.Držím palec.;-)

Zdenka1::-D:-D:-D že jo:-?:-D to víš..Valaši:-8:-D:-D ale jak to, že nespíš:-O:-? počkej dneska:-//:-D:-D:-D:-D:-D:-D

:-D:-D:-Dty jsi ale filuta:yes::-)):-)):-))

holky, moc děkuju:-K:-K neměla jsem odvahu zmrazit vykynuté těsto, tak jsem to udělala z poloviční dávky..taky řešení:-8:-D:-D
ale jste hodné, děkuju:-):-):-K

Zdenka1: ale asi je rozdíl zamrazit rohlíky, koláče atd a vykynuté těsto. Fakt nevím. Třeba to vyzkoušet;-), udělat trochu nějakého kynutého těsta a zkusit zamrazit.

Kynuté těsto jsem nemrazila, ale kynuté pečivo ano. Já bych dala zamrazit až hotový výrobek.

Já běžně mrazím kynuté těsto na langoše, udělám porcové bochánky a dám zmrznout na pomoučněném tácu.Pak je přesypu do pytlíků a když nás popadne chuť, vyndáme tolik porcí, kolik potřebujeme.Mrazím i těsto na pizzu.
Nechávám rozmrznout při pokojové teplotě pod utěrkou nebo přes noc v lednici.
Droždí také mrazím a bez problémů.

rebeka: Výrobok z kysnutého cesta sa dá v pohode mraziť, mrazím už roky napr. buchty na pare. Mrazíš tak ako ostatné veci : rozložím buchty na tanier tak, aby sa navzájom nedotýkali a dám do mrazáku. Po zmrazení ich dám do sáčku.
Pred použitím nerozmrazujem, len počítam s tým, že je cesto zmrazené a pridám nad parou podľa veľkosti buchiet asi 8 min. viac, vždy si to na 1 buchte odskúšam.
Pozrite do mraziacich boxov v obchode, aj tam nájdete mrazené polotovary z kysnutého cesta.

porada: dobrá rada nad zlato
;-) Rebi, to sice nevím, ale sestřenice mrazila droždí a prý se dalo po rozmrazení dobře použít. Tak si myslím, že by to těsto snad také mělo přežít a být použitelné. Zkus zmrazit kousek třeba jen přes noc a pak uvidíš. Ostatní těsto by tu dobu mělo přežít v lednici (mám recept na langoše kynuté přes noc v lednici).

Jde, ale co potom, to je ve hvězdách .:-)):-D

Vůbec nemám zdání!:-O Už vykynuté, syrové těsto, no, nevím!!

prosím o radu: lze zmrazit kynuté( tedy vykynuté) těsto:-?:-?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek