Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náhrada za šafrán

Moc děkuji za adresu. U nás šafrán neseženu. A hovězí polévka se špetkou šafránu, to je prostě pohádka. Já ho miluju.

www.koreni-samuel.cz/jednodruhove-koreni/safran-025-g.html
Tady je poměrně levný a je zaručeně pravý.

spagetka:No Spagi to snad ne:-O, já to jedla v Itálii:-)).

1974andrea: no a v tom je ten problém, tam kdes to měla, tu náhražku mohli mít taky....

zizala:To ne, já ho ani doma nemám. Jedla jsem někde šafránové rizoto a nezdálo se mi to kromě barvy nijak zvláštní

1974andrea: Pokud se Ti šafrán nezdá být moc aromatický, je docela možné, že místo něj už máš ten měsíček a nevíš o tom, v tomhle se podvádí opravdu často ;-)

1974andrea: proto ti říkám, udělej si pokus, jednak u šafránu chci hlavně tu barvu, a pak já prostě z toho trochu cítila ten měsíček a když jsi připravená na šafrán, tak ti ta cizí vůně zkazí i chuť, aspoň nám, ale vyzkoušej - nakonec kup si sušený měsíček v lékárně teď a dej do jídla a budeš mít jasno. Třeba ti to vadit nebude

spagetka:Fakt to nebylo dobrý? Mně se zdá, že ten šafrán stejně není příliš aromatickej:-/

1974andrea:andrejko, tak na to bacha:-!, takhle nalítla moje švagrová,když mi přivezla jakoby pravý šafrán z trhu a zjistila jsem, že se nechala ošálit, jo trošku ti to barvu nahradí, ale určitě ne tak krásně sytě žlutou a navíc vůně bude mdlá a chuť nic moc v jídle. Takže víš co? Zkus si usušit měsíček, to jo, ten klidně můžeš přidat i do čaje, ale do jídla místo šafránu - udělej si jen vzorek a sama posuď, jestli vám bude vyhovovat. Nám v rýži, ani v br.kaši, kam často šafrán dávám, nechutnal vůbec, takže jsem zbytek použila do čaje ;-);-)

1974andrea: to už jsem někde také četla, ale nahradí jen barvu.

Tak si holky představte, že jsem včera četla, že se místo drahého šafránu, můžou požívat sušené okvětní lístky měsíčku lékařského. Asi budu v létě sušit;-):-)). Máme jich na zahradě dost.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek