Královské chutě: Britská královna Camilla nesnáší papriky, vyhýbá se chilli a česneku, nikdy ale neodolá klasice fish and chips
cikánská omáčka
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 9 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Simona Skolakova, tara23, Jajajajaapaja, Anna Kocikova: …“ Nadja, před 9 hodinami
„Anna Kocikova: Drahuško díky, dobrá rada, díky, že jsi mi…“ tara23, před 10 hodinami
„Veronika.Hrozna: Verčo, z oběda nám zbylo uzené. Tak jsem k…“ tara23, před 10 hodinami
12. 8. 2012 09:07
12. 8. 2012 02:05
11. 8. 2012 21:45
11. 8. 2012 21:34
11. 8. 2012 21:26
11. 8. 2012 21:03
11. 8. 2012 19:06
11. 8. 2012 18:57
Existuje spousta variant této omáčky. Já používám tuto jednoduchou bez sojovky, worchesteru, octa,chilli apod.
Jak se říká "v jednoduchosti je krása". Dobrou chuť
PS. do receptů bez registrace nemohu.
11. 8. 2012 18:03
11. 8. 2012 08:43
1 pl. oleje (používám olivový, ne extra virgin)
1 šálek cibule na plátky
3 šálky papriky, červená, oranžová, žlutá , krájené
2 stroužky česneku, lisované
2 čl. sladká paprika maďarská
2 čl. pálivá papriká maďarská
2 pl. rajského protlaku
1 ½ šálku kuřecího vývaru
2 čl. medu
sůl a pepř na dochucení
hladká mouka na zahuštění (možno i škrobem) Zahřejeme olej v pánvi, zpěníme cibulku
Přidáme papriky a osmahneme
Přidejte česnek, papriku, mouku,promíchejte a postupně přidávejte vývar.
Nechte směs vařit opatrně za stálého míchání do zhoustnutí po dobu cca 20 minut.
10. 8. 2012 19:35