Pečené placičky z květáku, šunky a sýru: Jednodušší verze smažené varianty je krásně šťavnatá i křupavá, na talíři je za chvíli
recept: Domácí škvarky a sádlo - vše, co se netýká receptu
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 8 hodinami
„Poděkování “ houba, před 13 hodinami
„Marokánky“ Veronika.Hrozna, 16. 12. 2024 11:28
Poslední příspěvky
„Dobrý večer😀, já jsem dnes udělala bramborové knedlíky…“ MarcelaPa, před 8 hodinami
„Hezky vecer, u nas bude minestrone polevka a Mexicke…“ hazel, před 12 hodinami
„Simona Skolakova: A já o 106 nepeču!“ houba, před 13 hodinami
10. 11. 2012 22:43
Ale že by zde byly prezentovány a hodnoceny recepty pouze z vyšší cenové kategorie, to teda koukám Nemyslím si, že celer, brambory a kuřecí maso jsou tak nedostupnými surovinami, že by si je někdo nemohl koupit. Nikdo z nás, a že mohu mluvit za spoustu kuchařek zde, které jsem měla tu čest poznat osobně, se denně necpe pravou svíčkovou, roštěnkami nebo lososem. A přes to dokáží z obyčejného udělat zajímavé, a vvvo tom to je
Je zajímavé, že ti co tady tolik křičí o tom, jak jsou potraviny drahé a jak musí vařit ekonomicky, nikdy neokomentují recepty typu " co dům dal". Já je klidně okomentuji, pokud by mi chutnaly. Přece se ještě tady u receptů nebudeme bavit o tom, jak je celá situace v Čechách ...
10. 11. 2012 19:35
Iness:sem pro, tak to smázněte
autor: Iness vloženo: 10. 11. 2012 19:09:50
srettka: Neber to zas tak doslova.
Tahle konverzace by se měla vyčistit, vůbec nepatří k tomuto receptu.
autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 19:05:25
Iness:ale o tom to není, každý týden vymyslet jeden recept přece..prostě buď mě gastromúza políbí a nebo ne
autor: sunny.sofi vloženo: 10. 11. 2012 19:02:54
srettka: děkuji, tak jsem to myslela
autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 19:02:12
medmic:ale o tom to přece je. taky jsem sem jednou přišla jako nováček, dostala jsem pár rad i poučení a neházela jsem je pyšně za hlavu, promlouvali ke mě ti, co už ví, jak to tu chodí a jak to má vypadat.a já si toho dokážu vážit. jenže o většině nově příchozích se to říct nedá. trocha pokory by neuškodila. k receptům, kde je jen fotka už nemá cenu se vyjadřovat. ani mě se to nelíbí, takže na to většinou poukážu.
a neberu to jako výtku, prostě komunikace na téma
autor: Anna Kocikova vloženo: 10. 11. 2012 18:58:55
Vážení,kdyby chtěl někdo mrknout na komentáře ohledně přidávání mléka do škvařeného sádla a na zkušenosti s ním,tak by asi v polovině komentářů znechucen odešel na jiný web o vaření
Nechápu,proč se vždy všechno musí propírat pod recepty,které za nic nemohou.Přece není problém vytvořit si nové fórum a jít dělat"peklíčko"tam
autor: Iness vloženo: 10. 11. 2012 18:52:46
srettka:Tak zkus sama vymyslet dejme tomu každý týden recept, který tady ještě není, to mi bude stačit. Budeš příkladem, že to jde.
autor: medmic vloženo: 10. 11. 2012 18:52:25
srettka: Rozhodně nehodlám vstupovat do žádné žabomyší války. Jen bych rád řekl jednu malou drobnost. To, že tu nějaké recepty už jsou přece nevadí, tak tu budou ve více variantách nebo s obrázky. Zvláště noví lidé přeci nemohou znát vše a každý se chce pochlubit svým dílkem - když to nevadí u fotek dortů, kde nic není jiného než podívejte jaká hezká fotka, tak proč by to mělo vadit u popsaného jídla.
To bylo mých pět centů. A taky posledních, rozhodně to neberte jako výtku, jen názor :)
p.s.
a na nezaregistrované je prostě nejlepší nereagovat, podle mně jejich jediným cílem ve většině případů je rozpoutat flame a pak se děsně radují, jak se to povedlo a lidi se krásně hádají.
autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 18:47:59
Iness:tak to každopádně,ale nikdo o finanční situaci, která by se případně odrážela na receptu, neřekl ani slovo. naopak, kolikrát se tu objeví skromný, ale o to chutný recept a je přijat s nadšením. tak fakt nevím, co se tím pokoušíš říct
autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 18:45:22
jarda.:ono to je spíš tak, že ti největší rejpalové a chytrolíni jsou z 99% neregistrovaní, asi ten pocit jakési anonymity jim zvedá sebevědomí a rádí spouští spory. jsou tu i neregistrované uživatelky, které sem chodí déle a jsou úplně normální
autor: Iness vloženo: 10. 11. 2012 18:44:01
srettka: Básník tím chtěl říct, že se recepty dost odráží na finanční situaci nás všech...a netvrď mi, že to není pravda.
autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 18:39:51
Iness:ale to já přece chápu. dokážu mít pochopení k ledasčemu. ale když se sem někdo zaregistruje a rve se jeden recept za druhým, ačkoliv jsou tady ix-krát a nenechá si poradit, naopak každou dobrou radu neguje a nebo nehodlá přistoupit na to, že i tady to má svoje pravidla, tak teda promiň...nebo je to tak moc??
navíc tak nějak nechápu, proč mluvíš o ceně potravin.já nikdy nepoukazuju na to, zda bylo vařeno např. ze svíčkové a nebo z ořezu. A česká jídla mám navíc ráda. Takže tak nějak nevím, co tím chtěl básník říci
autor: jarda. (neregistrovaný/á) vloženo: 10. 11. 2012 18:39:14
sunny.sofi.A to je přesně ono, kde bylo řečeno, že musíš být registrován? Kdo není nemá mít možnost se vyjádřit ?
autor: Iness vloženo: 10. 11. 2012 18:35:14
sunny.sofi:co na tom nechápeš a vůbec rozebírat takové věci by se měly tady www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=214 a ne pod receptem...
autor: sunny.sofi vloženo: 10. 11. 2012 18:31:31
Iness: souhlasila bych s tebou, kdybych pochopila, proč jsi vložila tento komentík
autor: Iness vloženo: 10. 11. 2012 18:29:20
Holky notááák už zase?
srettka: Ty by jsi měla pochopit, že existuje tisíce receptů, které se různě obměňují podle chutí každé kuchařky/ře. Také záleží na tom, jestli máš možnost použít to či ono maso, jako například nofrona králičí (vím,že je chováte) nebo zvěřinu. Ono z hovězího, vepřového a běžně dostupného masa a zeleniny se toho zas tolik nového vymyslet nedá.
Ty, které vymýšlí mermomocí nové recepty už zavání cizinou. Spousta z nich používá přísady, které se v české kuchyni nikdy nepoužívaly a ejhle najednou je z něj super recept !!!
Vím, že Topky nejsou jen s českými recepty, ale v dnešní krizové době si málokdo může dovolit dražší potraviny. Většina z nás jistě ocení i obyčejné recepty nebo je to tady jen pro ,,movité''?
Nemůžeš mít za zlé českým kuchařkám, že vaří česká jídla.
Kritizovat druhé je jednoduché...
Jinak Markéto, taky je tak dělám a Lucka s Kájou se jich můžou užrat.
autor: sunny.sofi vloženo: 10. 11. 2012 18:21:29
Péťa: je snadné útočit jako nereg....
autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 18:11:32
Péťa:ulev si a zelenat u toho nemusíš kdyžtak ti dodám kinedryl
autor: Péťa (neregistrovaný/á) vloženo: 10. 11. 2012 18:06:25
srettka Potrefená husa se ozvala.
Danco, ty provokatére.
autor: Danca vloženo: 10. 11. 2012 17:39:16
Jééé, a zase škvarky??? To jsem zvědavá, jaká debata se rozvine teď!
autor: srettka vloženo: 10. 11. 2012 17:31:05
Péťa:já mrtvého brouka nedělám, a ani nemám pocit, že jsem se do někoho navážela. jen jsem prostě napsala svůj pocit z receptu uživatele chambor, to bylo všechno. je úplně jedno, kdo se zde prezentuje, zda je to nováček a nebo starší uživatel. ale co se mi nelíbí je to, že se tady přestává spousta věcí respektovat a lidi se sympatického a hezky vedeného bloku o vaření, svým hippie přístupem z toho dělají umaštěný sešit s recepty! a to mi fakt mrzí a štve.
a že je někdo domluven nad cizími recepty dopředu??? bože to je ale tak směšné a hodné maximálně někoho, kdo si zřejmě nevidí dál, než na špici svého nosu a má potřebu si ulevit urážkou na druhé
autor: Péťa (neregistrovaný/á) vloženo: 10. 11. 2012 17:00:55
A ony teď dělají mrtvého brouka.Taky nevím,proč se do něho navážely.Vlastně vím, "drze" sem dával své recepty na "jejich" stránky.Je jich asi šest, nad svými recepty jásají , áchají, šišlají a pitvoří se.Když sem dá recept někdo"cizí" jsou už domluveny a nereagují. Jsou to podle mně hloupé husy.
autor: sunny.sofi vloženo: 10. 11. 2012 19:32:47
Omlouvám se, není to k receptu.
Ale nereg Péťa nebo Petra dost často nevhodně, hrubě až nechutně útočí na vkládané recepty. Podle stylu je pravděpodobné, že jde o jednu osobu. Napsala bych jí přímo, ale jako neregistrované nemám kam
Zbytečně tu děláš zle, sama ničím nepřispíváš, proč tě to tak těší, Peťo