Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Férovost soutěže

Klima tohoto serveru bylo pro mne již těžko únosné a jsem velmi rád za diskusi, která se rozpoutala nad soutěží, jež je honba za diamantem, který už byl dávno nalezen a jehož tvrdost by mohla být tak mezi mastekem a křídou, nicméně jsem rád, že lidi, kterým jsem věřil, se zachovali tak, jak bych učinil, kdybych zde dále setrvával a nebyl vyštván suitou podlých, hysterických a závistivých žen s plagiátorskými tendencemi, děkuji Vám stejně jako ONY teď mohou děkovat výrobcům lahůdek, pest a podobným prefabrikátům podporujícím vlnu již dopředu určených vítězů.

Alžbětina Prknářová:Takže každý, kdo si dovolí slušně a neanonymně vyjádřit svůj názor, je závistivý?Z čeho prosím tak usuzujete, že by to snad bylo dle rčení podle sebe soudím tebe?
Eliza je bezesporu jedna z top autorek a je tou, která spolu s jinými, dodává topkám punc originality, ale ani mně se ty poslední přidané fotky moc nepozdávají.A slušně se zeptat, jak to udělala Rebeka a ostatní, snad není známkou závisti, nemyslíte?

hosta:Je to přesně tak, jak píšeš. A je to odraz české povahy, když se někdo opravdu férově snaží a bez ohledu na soutěže přispívá na tyto stránky kvalitními recepty, viz.Andrea, Rebi, Anička a mnohé další, tak běda, když vysloví svůj názor. A my ostatní, abychom se jim pomalu "báli" dát bod, abychom nebyli osočeni, že jsme součástí nějakého klanu:-S Inu, co člověk, to názor a myslím si, že tady by mělo jít hlavně o princip.

Ráda bych všem pochybovačům o oprávněnosti kritiky doporučila přečíst si komentář autora salátu, k němuž Eliza vložila fotku

autor: frodobagin
vloženo: 15.01.2013 12:23:29
Přidaná fotografie určitě nesouhlasí s originálem. Hned jak budu dělat dalšá várku, tak sem dám fotečku.
http://www.toprecepty.cz/recept/30497-bramborovy-s...

To k té férovosti či neférovosti - ale čí? kritiků takovéhoto jednání či autora nesouvisející fotky? Zdůrazňuji, že jde o citaci autora receptu

Alžbětina Prknářová

15. 1. 2013 15:23

Elizo vařte a foťte dál a pokud možno nečtěte diskusi, to bude nejlepší řešení. Máte jedny z nejlépe připravených a nafocených receptů, proto se asi proti Vám strhla ta hloupá smršť. Já se jenom divím, jak všechny ty, které nechtějí soutěžit a hlasitě to deklarují, se můžou přetrhnout, aby ta soutěž - která se jich ovšem de fakto vlastně netýká - byla tzv. "férová", přičemž férovost si dámy určují samy. Některé i podle fotky umí určovat chuť. Asi.
Dámy - co Vám osobně brání se do té soutěže vrhnout taky? Strach, že se budete snažit zbytečně? Proč hned podezříváte a napadáte - ikdyž se zaklínáte, že to je ve vší slušnosti - soutěžící, které do toho jdou? Působí to jako nefalšovaná a hodně silná závist, ikdyž se všechny budete zaklínat tím, jak Vám jde jen a jen o dobro stránek. O dobro stránek jde adminům, ale Vám některým se to popměrně úspěšně vždycky podaří shazovat. :no:

Jako nesoutěžící:-):-) si dovolím přidat 2 odkazy na rukolové pesto.Úsudek si udělá každý sám.:-/

http://www.toprecepty.cz/recept/13050-spagety-s-ru...

http://www.toppotraviny.cz/uvodni-strana/gew-rzgar...

pipre: pesto z bazalky cerna rychle, kdyz se pri jeho priprave pouziva kov(tedy nuz, mixer ci kovovy hmozdir). Krome toho, rozdrcena bazalka ve styku se vzduchem(kyslik), strasne rychle oxyduje. Proto je treba do ni okamzite pridat olej, ktery tomu zabrani, i kdyz stejne trochu ztmavne. Pesto by se melo zasadne delat v prcelanovem ci mramorovem hmozdiri.

Zdenka1:Zdenka1:Vidím to také asi jinak, jak píšeš Zdeni i žížala. Je zde snad 29 tisíc receptů. Ale dámy, všechny perfektní kuchařky /co si Vás považuji bez ohledu na klan:-D/ kolik je jich dobrých, kvalitních. Sama jsem nabyla dojmu, že když se vyloženě nechválí, tak je člověk za šťourala. Kritika moc vítaná není. Přitom dávat recepty téměř shodné /myslím na principu/ je opravdu směšné, je vidět tu honbu za body - nezlobte se na mně. Nejsem tak dokonalá, abych přesně určila z fotek zda odpovídá surovinám - jak píše ZdenkaJM. A to se týká i doposud uvedených receptů a fotek. A stejné je i při jakékoliv soutěži zde nebo TOP10. Naprosto nevypovídá mnohdy o kvalitě receptu, ale úplně něčem jiném. Myslím, že každý by měl začít u sebe s tím fér přístupem. A zrovna tak v soutěžním klání:yes: Eliza, pokud to zde sleduji má velice kvalitní recepty, super fotky, určitě není ten typ co si honí triko pro pěknou zapékací mísu. Nakonec může mít fotky v záloze s nějakou trochu drobnou obměnou, tak chtěla oživit recept. Kolikrát zde přidá autorka 3-4 recepty za den, také pochybuji, že to právě dodělala.
A taková invektiva jak se na její adresu zde napsala, myslím, že moc vhodná nebyla;-)
Pěkný den všem:-D

Zdena z JM:Zdeni,koupený " vlašák" poznám velmi dobře, neboť manžel si tuhle, pro mě " hrůzu", rád kupuje. Stačí se podívat i na přidané podobné recepty a i ty poznáš laickým okem, v čem je rozdíl mezi kupovaným a doma vyrobeným. Kupované saláty přetékají jakousi bílou hmotou, dříve zvanou majonéza, plnou zahušťovadel v podobě škrobů atd. Pokud si budeš dělat vlašský salát doma z majonézy, nikdy nedocílíš této konzistence. A to už se nebavím o průmyslovém " salámu", který je v salátu místo šunky.

Jana Remkova:Jani,věř mi, já tu opravdu nechci bojovat, natož se hádat. Ale jsme lidé a i slušnou formou lze vyjádřit svůj názor. Vzpomínám si, když jsem se tu zaregistrovala a začala přidávat své vlastní a mnou vytvořené recepty, neznalá zdejších pravidel, kolik jsem dostávala upozornění, co, jak a kde má být. Rozumím, vše musí mít určitý řád a svá pravidla. Ale pokud by soutěž byla založená na tom, kdo koho tu tzv. "přečurá", vlk se nažere a koza zůstane celá, tak pak bych měla nápad pro admini, aby vyhlásili soutěž, kdo sem vloží nejvíce okopírovaných nebo receptů nafocených u veškerých příbuzných, pak budou mít o publicitu a sponzory určitě postaráno ;-)

Já si nedovolím posuzovat barvu pesta na fotce Elizy, protože jsem pesto z rukoly nedělala, pouze z bazalky a to bylo také o něco tmavší, než je barva bazalky. A divila jsem se po páru dnech, to mi věřte. Nakonec je i tady pesto z bazalky a také je tmavší barvy, než jsou čerstvé lístky. Čím to může být, že je tmavší a nikdo barvu v komentářích nekritizoval?
http://www.toprecepty.cz/recept/14777-bazalkove-pe...

1974andrea:Podle čeho se, prosím, pozná, že na fotce od Elizy je kupovaný vlašák a ne doma vyrobený? Tím se nechci nikoho zastávat ani nikoho odsuzovat. Já to nepoznám, tak bych to chtěla vědět, jen abych byla chytřejší.

zizala: Já jsem nesoutěžila nikdy, ale moc jsem vždy soutěžícím přála výhru v čestném boji. Teď to vypadá, že jsem já ta nejhorší, když jsem se dovolila napsat jako první. Ale já to ustojím, i když budu v nelibosti;-):-D
Jinak přeju všem hezký, soutěživý den;-):-):yes:

zizala:Já si také myslím, že v tomto případě jde všem poctivým o totéž, i když po vzoru našich mocných se ta poctivost v naší společnosti vytrácí a pokud to půjde tak dál, možná se to slovo dostane brzy do slovníku cizích slov.

zizala:Jaruško, ale o to jde právě nám všem, co jsme se ozvaly, o kvalitu;-):-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek