Domácí kečup: Zkuste jej udělat s medem, chilli omáčkou nebo z pečených rajčat
oleje LZS
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 7 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Simona Skolakova, tara23, Jajajajaapaja, Anna Kocikova: …“ Nadja, před 7 hodinami
„Anna Kocikova: Drahuško díky, dobrá rada, díky, že jsi mi…“ tara23, před 8 hodinami
„Veronika.Hrozna: Verčo, z oběda nám zbylo uzené. Tak jsem k…“ tara23, před 8 hodinami
20. 1. 2013 19:31
Dalším faktorem je vůně a chuť.Každý olej LZS má svojí specifickou vůni a chuť a to ve většině případů dost výraznou.Pokud cokoliv z toho chybí,je jasný důkaz že došlo k úpravě suroviny nebo samotného oleje.
I doba spotřeby je indikátorem.Lněný olej LZS se zárukou nad 2 měsíce je podezřelý.minimálně je plněný dusíkem a po otevření okamžitě odchází a je nepoužitelný.
Příkladů je mnoho a bohužel se označení LZS zneužívá čím dál tím více.Nebo se za studena lisuje surovina předem tepelně upravená.To vše poškozuje kvalitu oleje a s deklarovaným složením má v tu chvíli pramálo společného.
17. 1. 2013 13:44
" target = "_blank">www.stream.cz/peklonataliri/756949-peklo-na...
http://www.dtest.cz/clanek-2470/jak-vybrat-olivovy...http://www.stream.cz/adost/760900-a-dost-olivove-o...
17. 1. 2013 11:53
zkus tady
17. 1. 2013 10:52
Děkuji Peller