Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře u receptů

casino: jak no tak vypadá, na vycházce, na vycházce ;-):-D:-D:-D
A kdyby ses ty neozvalo, tak to by byla výhra,což :-?:-D:-D:-D

Navir:
Copak, copak? Na vycházce, na vycházce:-?:-D

Pepe:
Neberte to (se) tak vážně;-) a zkuste používat emotikony (to jsou ty xichtíky tady dole:-D
Já vás nechtěl urazit... Omlouvám se:-8:-K
I když s vámi v lecčemž nesouhlasím, chápu vás - jiný kraj jiný mrav...
Např. v jižní Itálii jsou o festách oblíbenou lahůdkou vařené hovězí mulce; jen sůl, pepř a pokapané citronem:yes: ale vepřový jazyk, ten by do huby nevzali:-( Roky jsem tam v jednom letovisku u řezníka dostával k masu navíc zdarma jazyky:yes: No, loni už jsem ostrouhal: tak dlouho jsem o grilovačkách podával "jazykové" speciality, až jim místní přišli na chuť a jazyky se staly nedostatkovým zbožím:-)

autor: Pepe (neregistrovaný/á)

vloženo: 08.01.2015 20:28:55 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Navir:
Ked odpovedám na Vasu reakciu, tak to nechajte precítat aj iným.
Teraz (podla Vás som blázon), hoci som sa to snazil civilizovane vysvetlit, ze nemáte pravdu.

Komentáře netýkající se receptu http://www.toprecepty.cz/recept/41324-pecene-kolen..., jsou přesunuty.


autor: spagetka

vloženo: 08.01.2015 20:21:40 smazatNahlásit komentář administrátorůmupravitreagovat


Pepe: Myslím, že jste se tu už dostatečně prezentoval. Udělejte si si diskuzní fórum pro mě za mě i o Bilakovi, Husákovi. Pokud chcete debatit o evoluci, klidně. Ale založte si vlastní, evoluční téma.





autor: Pepe (neregistrovaný/á)

vloženo: 08.01.2015 20:16:34 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Navir:
Navir:
Nesmiete zabúdat na jednu vec:
Vsetko a teda aj varenie preslo a prechádza evolúciou.
To znamená, ze to, co sme jedli za onoho casu, ked Husák s Bilakom
"řádili", to este neznamená, ze este aj dnes sa musíme stravovat tak,
ako sme to robili vtedy. Bola iná doba, nic sme nevedeli, lebo nebolo vhodné vediet a neslo to so straníckou líniou.

To s tým blázincom ste si mohli odpustit. To o Vás prílis dobrý obraz nedáva...





autor: hosta

vloženo: 08.01.2015 20:12:27 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Pepe: Kůže i kližky vepřového kolena obsahují kolagen, základní stavební prvek pojivových tkání. A právě ten potřebujeme pro udržení pružných kloubů, stejně jako pro pleť bez vrásek. Navíc je právě kolagen živočišného původu pro tyto účely nejvhodnější.
Nehodlám vás přesvědčovat ani o chuti, kterou nepochybně neznáte, koleno bez kůže je něco úplně jiného.
Většina světa je myslím spíše se mnou než s vámismajlik





autor: Navir

vloženo: 08.01.2015 20:08:22 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Pepe: Nemá blázinec dnes vycházku smajliksmajlik





autor: Pepe (neregistrovaný/á)

vloženo: 08.01.2015 19:41:56 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


hosta:
To je Vás názor. My kozu nejeme ani na kolene, ani na nicom.
To nie jec iné, len cholesterová injekcia.
To, ze to chutí Vám, to este neznamená, ze to musí chutit celému svetu.
Chcete chut mäsa (ktoré mimochodom sa rozpústa v ústach), alebo zuvat zuvacku (zvýkacku) a este k tomu smrtelne nezdravú?





autor: hosta

vloženo: 08.01.2015 19:37:58 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Pepe: zaujala mne vaše reakce
"Petra Benesova:
Na to Vám neviem odpovedat. Je to uz (nastastie) bez koze. Tu sa iné nepredávajú."
Jestliže máte k dispozici jen koleno bez kůže, tak tento recept klidně přeskočte, to "tam" (v Evropě?smajlik) nemá cenu péci či vařitsmajliksmajlik





autor: zizala

vloženo: 08.01.2015 19:35:28 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Pepe: To doufám smajlik Ale mě by zajímala konkrétní země smajlik





autor: Pepe (neregistrovaný/á)

vloženo: 08.01.2015 19:30:33 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


zizala:
Ja som "občan tohoto sveta".
Teraz Európa.





autor: zizala

vloženo: 08.01.2015 19:13:26 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Pepe: Můžu vědět, kde je to Vaše "tu" ? Děkuji smajlik





autor: Pepe (neregistrovaný/á)

vloženo: 08.01.2015 19:08:28 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat


Petra Benesova:
Na to Vám neviem odpovedat. Je to uz (nastastie) bez koze. Tu sa iné nepredávajú.

casino:
To s tými 4 nohami som naozaj nevedel...

Zrejme nie je známe, ze tu, ked prasiatko dosiahne 80 kg váhy, koncí sa jeho pohyb na tomto svete. Preto kotlety nie sú vácsie ako dlan ruky a teda aj koleno nevázi viac nez som predtým napísal.
Ale to je vlastne na tom to zaujímavé, ze hoci sa jedná o to isté zviera, vsade sú iné zvyklosti. Ja si spomínam, ze v bývalom Ceskoslovensku mnohí ludia, ktorí doma chovali tieto zvieratá, ked prislo obdobie zabíjaciek (prevazne v zime, pretoze v inom case bol zrejme problém, co naraz spravit s takým mnozstvom mäsa), tak prasatá vázili aj viac nez 200 kg a dokonca som pocul, ze niektorému sa aj zlomila noha od nadmernej váhy.

Ale teraz z hladiska pouzitia:
To nadmerné mnozstvo masti (sádlo), ktoré nemá v zdravej kuchyni vyuzitie, to premastené mäso - má to zmysel dôjst do takých extrémov?
Chápem, ze za komunizmu boli obdobia (50-te a 60-te roky), ked mäsa bol nedostatok. Komunisti sa venovali prenasledovaniu obyvatelstva a na ich zalúdky (nie na svoje!) sa jednoducho vykaslali.
Preco dnes tento problém neexistuje?
Pretoze ludia majú rozum a sa starajú kazdý o seba a nie o suseda, ci pocúva Slobodnú Európu atd.
Takze tu sa predáva koleno (nikto nehovorí, ci je predné a ci zadné) a vlastne vsetko mäso v iných dimenziách. Treba dodat, ze spôsob krájania (mám na mysli vo velkom) je tiez odlisný. Preto napr. entrecotte (u Vás rostenka - rostená) vázi min. 400 g, kým u Vás je to mizerný plátok (to nemá byt znevazovanie - vzdy, ked prídu príbuzní a ideme sa najest, tak sa nemôzu vynacudovat, z akej casti kravy, býka ci vola je ten kusisko mäsa).
Takze to sú tie rozdiely.

Ale tá fotografia naozaj nevyzerá na bravcové (veprové) koleno.
To je pol prasata!

spagetka:
Myslím, ze ak niekto reagoval nevychovane bola s. tejaja.
V mojej odpovedi som okopíroval jej "vychovanú" reakciu.
Zrejme ste cítali len to, co Vám vyhovuje.
Stále si myslím, ze ak sa niekto má ospravedlnit, tak je to ona.

Pepe: Já jsem jeden z administrátorů tohoto portálu, takže vůbec nemusím čekat na to, až se mě někdo zeptá ;-).

Pepe: admini musej reagovat, jsou to jejich stránky, navíc, jak píše cathleen, diskuze je od slova diskutovat, takže diskutovat neumíte, pouze urážet, napadat. To ale není už diskuze, pouze a jen impertinence z vaší strany. Tejaja napsala svůj názor, reagovala a reagovala slušně, to se o vaší reakci říci nedá.

Pepe: :-O už tyhle reakce hodně vypovídají:no:
Sice se mné taky nikdo nepýtal, ale diskuze je od slova diskutovat:-D

xjurny:
Vás sa nikto nic nepýtal!

tejaja:
To závisí len od Vás. Keby ste reagovala slusne, nebol by som napísal ani slovo viac.
Takto ste zacali:
NERÝPEME, KEĎ NEVIEME
A takto pokracovali (uz tykaním, hoci neviete, ci nie som starsí ako Vy):
Tak práve preto ako reálny užívateľ jazyka nerýp

S přesunem těchto komentářů do diskuze souhlasím, k receptu opravdu nepatří a jsou zbytečné.

Pepe (neregistrovaný/á) :
Vážený Pepe, ako moderátorka Topiek mám nielen právo, ale aj povinnosť premiestniť komentáre, ktoré sa netýkajú receptu, do diskusie.
Dúfam, že Váš zoznam pripomienok je vyčerpaný. :-)

autor: Pepe (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.01.2015 13:33:55 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vidím, ze nielen, ze sa nevyjadrujete spisovne, este tu aj dirigujete.
To je naozaj vrchol!

Preložené komentáre, ktoré sa netýkajú receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/41328-porkovy-sala...

autor: Pepe (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.01.2015 11:11:06 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nelúpeme alebo nešúpeme (správne slovensky)?

autor: tejaja
vloženo: 08.01.2015 11:21:49 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pepe: NERÝPEME, KEĎ NEVIEME.smajliksmajliksmajlik
Citujem :
lúpať = 1. zbavovať vrchnej vrstvy, kôry, šúp a pod., olupovať, šúpať, bieliť
2. odstraňovať ( šupu, kôru a pod.), šúpať, olupovať, bieliť
Krátky slovník slovenského jazyka, Vydavateľstvo SAV, s. 186

šúpať = 1. zbavovať povrchovej vrstvy, lúpať
2. takto čistiť, lúpať, bieliť, š. zemiaky, jablko, kukuricu
Krátky slovník slovenského jazyka, Vydavateľstvo SAV, s. 452

Slová lúpať a šúpať sú spisovné obe, sú to synonymá.

autor: Pepe (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.01.2015 11:36:00 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Orech najprv zo zelenej šupy ošúpeme (lebo má šupu) a potom samotný orech, kedze má škrupinu rozbijeme a jadro vylúpneme.
Netreba sa hned ohánat nejakým slovníkom. Nie sme akademici (ktorí si tam r.t škriabu), ale reálni uzívatelia jazyka.

autor: tejaja
vloženo: 08.01.2015 11:53:28 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pepe: Tak práve preto ako reálny užívateľ jazyka nerýp. Howgh.

autor: Pepe (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.01.2015 11:55:28 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat

tejaja:
Vy by ste sa mohli chovat ako civilizovaná osoba a nie ako zena z ulice...

Dobrý den, k receptům prosím vkládejte jen takové komentáře, které k receptu opravdu patří. Pro ostatní případy tu máme přece diskuzi ;-). Děkuji :-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek