Královské chutě: Vévoda Filip nikdy neodolal tomuhle šťavnatému slanému koláči s rýží a lososem
Meruňkový džem
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 12 minutami
„Brusinky“ Martina68, 28. 1. 2025 19:21
„pomazánka a težké mixováni“ Martina68, 28. 1. 2025 19:16
Poslední příspěvky
„Jajajajaapaja: máš to moc krásný, hned bych si dala.😋 …“ MarcelaPa, před 12 minutami
„Jajajajaapaja: myslím si, že je to jen o dochucení, ale to…“ tara23, před 1 hodinou
„tara23: ten neumím, kdysi jsem ho zkoušela - nedopadl moc…“ Jajajajaapaja, před 1 hodinou
27. 7. 2015 05:50
26. 7. 2015 20:20
Můžeš klidně týden počkat, do druhého dne je brzo na posouzení, zda zhoustlo či ne, to může později
Na čtyři kg meruněk měly být ty sáčky pravda asi tři
26. 7. 2015 11:35
http://www.toprecepty.cz/recept/5473-merunkova-mar...
Ten recept není napsaný dost dobře a srozumitelně, píšou to i kuchaříčci v komentářích. Na druhou stranu - když zkouška dopadla dobře a ztuhlo to, tak nechápu, proč by to neztuhlo ve sklenici?
26. 7. 2015 10:13
Omyté a vypeckované meruňky jsem v sekači rozsekala na pyré přivedla k varu přisypala rozmíchaný gelfix se 2 lžícemi cukru povařila 5minut pak přisypala zbytek cukru a vařila 10 minut.Stále míchala a horké plnila do nahřátých skleniček.Uzavřela otočila na 10 minut dnem vzhůru.Želírovací zkouška vypadala dobře ,problém je v tom, že do druhého dne mě to neztuhlo.Co mi poradíte s tím udělat aby to ztuhlo? Jsem docela zklamaná myslela jsem si že to jsou vyzkoušené a zaručené recepty,stálo mě to nějaké peníze a výsledek je takový jak jsem napsala. Děkuji Zdenka