Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová špikovaná plec nadivoko

Jana Remkova: s hostou jsme se domluvily takhle.
Není nic příjemného číst pak zas nespravedlivá nařčení z údajné cenzury. Sem se to vejde všechno.

cathleen klidně jsi to mohla smazat. Už jednou jsme se domluvily s Hostou, že to smazala. Já nemám chuť polemizovat o ničem.

https://www.toprecepty.cz/recept/49013-veprova-spi...


casino
8. 11. 2016 08:59:10
spagetka:
Asi myslíte toto, že:
"S blbcem se nikdy nepři - někdo by si nemusel všimnout, že je mezi vámi rozdíl"
No jo, no..., také jsem si nevšiml :-D
Bylo by lze říci, že vám došly relevantní argumenty, kdyby tedy ve vašich komentářích jakés takés argumenty na téma DUŠENÍ vůbec byly, že;-(
Škoda, že už neračte býti maderátorka;-( to bych vás požádal o smazání komentů nesouvisejících s receptem vč. toho od Navir: která sem začala psáti "Historky z podsvětí

spagetka
8. 11. 2016 06:07:09
casino: viz mé motto. Hezké další dny.

Navir
7. 11. 2016 20:56:03
No, já když někoho DUSÍM, tak ho většinou držím pod krkem, případně mu přidržím hlavu pod vodou, tady to, bohužel přes monitor nejde

casino
7. 11. 2016 18:40:29
Jana Remkova:
6. 11. 2016 23:26:02 jste se vyjádřila kultivovaně, bez obvyklých fulgarit, ale je mi líto, nemohu sloužit k vaší spokojenosti... Tady jste na otevřeném gastrofóru a jen obtížně budete někomu zakazovat aby reagoval na RECEPT
7. 11. 2016 16:03:19 Tady to vypadá, že vám koment předčasně ulítl :-O

spagetka:
Splésti se může každý, ale chce-li znát pravdu a chce se vyhrabat z jámy, prvním krokem musí být přestat kopat...
...a tady jste se s citací Wiki sama ráčila nachytat na hruškách a teď už jenom mlžíte a mlžíte jak sám Mluvčáček...:-D
***
slovnik.vareni.cz/duseni/

spagetka
7. 11. 2016 16:11:01
casino: zklidněte hormony, vy jste psal o demagogii. Navíc, když něco dusím, vím jak, asi těžko se mi to povede, mám li to ponořený do kapaliny a je jedno v jakým hrnci, pak záleží na čase.. Chcete jen provokovat, hmmm, jak je libo. Vařit možná, MOŽNÁ umíte, komunikovat, aby to někomu něco přineslo, nikoli ne, ale to nepochopíte.. Hlavně když se vyblbnete, nebojte, vaši politiku já mám na háku :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Da nezakopněte, bacha, támhle je kamínek. Už dlouho mne takto nikdo nepobavil. Nakonec i vám se zdálo, že na topkách je mrtvo a snažíte se to rozbouřit, aby sakra bylo tsunami, pak jste ukojen :-D:-D:-D:-D:-D:-D Vám, casíňatům aj paní casínové hezký večer.

Jana Remkova(autorka receptu)
7. 11. 2016 16:03:1
casino: Tady, ty píšeš... ""...podlijeme tak do 3/4 výšky masa vodou ... dusíme 35 min"
Jj, ať si každý vaří, jak je zvyklý..., dokonce i v tlakáči, ale vy si evidentně pletete vaření s dušenim, že?
No, ale proč mě to nepřekvapuje?"

casino
7. 11. 2016 15:45:44
Myslím, že je to tu předurčeno k anihilaci, tak to vezmu "podle osla" jak se také říkává a začnu Dajda: (7. 11. 2016 05:07:11) neb si myslím že ta se neurazí:-) S těmi palci souhlasím:yes: Já těm oným aktivistkám říkám nájezdníci: jednou za čas (a je jedno zda jsou to neregi z Ameriky) sem vlítnou, kdeco tu hlava nehlava opalcujií a táhnou dál:no: Předpokládám, že jste myslela palce smajlíkové a ne ty maličké, šedé, anonymní, u každého komentu:yes:

spagetka:
Doufám, že sem "účastníci zájezdu" nezačnou hromadně kopírovat Wiki:no: když stačí vložit odkaz, že:yes:
Leč v tomto případě jsem vám neskonale vděčen za to, že každý se může dovzdělat hned na místě bez klikání:yes: a hledat dačo o DUŠENÍ
Wiki sice občas píše nepatřičné pitomosti, ale ukažte mi, prosím, kde v tom vašem elaborátu stojí byť i jen nepatrná zmínka o DUŠENÍ, he:-? Nebo si snad vážně myslíte, že když dělám vývar z kuřecích koster (skeletů) a nacpu jich hafo do 10litrového hrnce (někdo použije páně Papinův hrnec:no: a zaleji (zaliji) je 5litry vody a dám na hořák, že je DUSÍM:-?
No, ani by mě nepřekvapilo, kdyby tomu tak bylo

Jana Remkova(autorka receptu)
7. 11. 2016 13:02:58
spagetka: Jak vidím, s těmi palci máš velkou pravdu. Slušně jsi to vysvětlila a zbabělci dávají palec dolů. A že jich tady je!

spagetka
7. 11. 2016 10:45:15
Pokud něco zaleji do necelé výšky masa, dusím ho, pokud je maso ponořené celé vařím. Nechápu slovo demagogie ve spojení s tlakáčem, tam můžu vařit i dusit a pokud vím Papinův hrnec tedy tlakový hrnec byl vynalezn v roce 1679, pro mne tedy v dávné době.
a kopíruju Wikipedii, že by měl ten vynález být ještě starší: "Papinův hrnec je silnostěnný hrnec sloužící k vaření za vyššího tlaku, než je běžný atmosférický tlak. Vyšším tlakem se dosáhne vyšší teploty vaření (120 °C až 130 °C, teplota varu vody za normálního tlaku je asi 100 °C), a tím i rychlejšího uvaření pokrmu. Též chuťové vlastnosti pokrmu mohou zůstat v uzavřené nádobě výraznější. Jmenuje se po svém vynálezci, francouzském matematikovi a fyzikovi Denisu Papinovi, jenž jej poprvé sestrojil roku 1679. Nešlo ale o první tlakový hrnec vůbec. Předchůdcem Papinova hrnce měl být kerotakis, tlakový hrnec údajně vynalezený alchymistkou Marií Židovkou (Prorokyní) ve 2. století v severní Africe."
Vařit a dusit mohu v jakékoli nádobě, tlakáč je rychlejší.
Že lidé raději místo nějakého názoru dávají spíš palce, chápu. Ono se totiž může stát, že i slušný názor bude přijat palcem dolů, někým ironicky a jízlivě napaden a tudíž aby se jeden bál napsat svůj názor, ba i negativní a neadresný, a posléze stejně vymazán, u některých jedinců určitě

Jana Remkova(autorka receptu)
7. 11. 2016 10:10:55
Dajda: A já své zkušenosti. Já nepotřebuji žádné chvalozpěvy. Kolikrát mi někdo k jídlu napsal "uvařila jsem a nechutnalo mi" a nezbláznila jsem se. Každému chutná něco jiného a jinak. Tady jde o něco jiného. Jsem to já a k mému vyjádření, nebo k čemukoliv, ikdybych napsala "dobrý den" se hned objeví les palců dole. A to úplně ke všemu. Ještě, že jsou anonymní, že? Jinak bychom ihned měli odpověď na otázku, která se často objevuje v diskuzi.

Dajda
7. 11. 2016 05:07:11
Jana Remkova: Možná by bylo fajn připustit i nesouhlasný názor, pokud se tato rubrika nazývá Diskuzí. Někdy je opravdu pro ty, co chtějí daný pokrm připravit, přínosnější než věčný les zdvižených palců, které sem účastnice "diskuze" dají tak rychle, že je jasné, že dané jídlo nemohli uvařit ani náhodou. V opačném případě doporučuji nazvat rubriku Diskuze raději Chvalozpěvy! Vím, že tento můj příspěvek bude opět smazán, :no: ale nedá mi, abych ho nevyslovila.
P.S. S přípravou tohoto jídla mám své zkušenosti.

Jana Remkova(autorka receptu)
6. 11. 2016 23:26:02
casino: Já jsem tě prosila, abys nereagoval na mé recepty. Prosím tě ještě jednou. Najdi si jinou oběť.

casino
6. 11. 2016 21:10:14
spagetka: "Kdyby byl tlakový hrnec tak špatný, proč by se už od pradávna nepoužíval?"
Ve vztahu k receptu je to čistá demagogie, i kdybyste měla napsáno "používal":-8

Jana Remkova: "...podlijeme tak do 3/4 výšky masa vodou ... dusíme 35 min"
Jj, ať si každý vaří, jak je zvyklý..., dokonce i v tlakáči, ale vy si evidentně pletete vaření s dušenim, že?
No, ale proč mě to nepřekvapuje?

Jana Remkova(autorka receptu)
6. 11. 2016 09:38:26
Dajda: Tak se uklidníme a každý budeme vařit tak, jak jsme zvyklí :-). Já za elektřinu v bytě 1+1 už tak platím 1250 Kč a to není málo, protože nemám plyn. Každá ušetřená koruna za elektřinu je dobrá

Dajda
6. 11. 2016 08:57:19
spagetka: To máte pravdu a já taky po nikom nechci, aby se mnou souhlasil. Nicméně já raději šetřím energiemi jinde a můj účet za ně rozhodně nevypadá hrozivě, a tak si dovolím papiňák uložit ve skříňce nádobí až zcela dozadu. Maso v něm uvařené mi prostě nejede.

spagetka
6. 11. 2016 06:58:54
Dajda: s tím nesouhlasím z hlediska šetření energie a peněz, protože finance za pomalý hrnec se nedají srovnat za cenu elektřiny spotřebované v troubě. Kdyby byl tlakový hrnec tak špatný, proč by se už od pradávna nepoužíval? Je fakt, že já od doby, co mám pomaláčka, ho taky nepoužívám, ale do té doby jo. I když jsem také využívala pomalé pečení v troubě, je to daleko dražší než v pomaláčku nebo tlakáči a holt někdo na ty finance musí brát zřet

Dajda
6. 11. 2016 06:56:35
Jana Remkova: Tlakový hrnec sice urychlí proces vaření, ale výsledný efekt - struktura uvařeného masa se pomalému vaření rozhodně nevyrovná! A to ani není nutné mít pomalý hrnec, stačí dát na nízký stupeň do trouby a péci pomalu

Jana Remkova(autorka receptu)
5. 11. 2016 23:35:54
Radímek: Ale no tak. Tohle jídlo dělám i v pomalém hrnci. Proč by měl být tlakáč horší?? Je to skvělý pomocník, když ráno vstanu a nevím, co vařit.

Radímek(neregistrovaný)
5. 11. 2016 22:33:55
Zuzana: cca 1:30-2:00hod tu blbost tl.hrnec určitě nepoužívej.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek