Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

O kefírové houbě

Zkopírováno z receptu autorky Anny Kocikove https://www.toprecepty.cz/recept/20877-tibetska-kefirova-houba/ 

Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl. 

Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat
<a href = "http://www.charliin-koutek.wgz.cz/" target = "_blank">http://www.charliin-koutek.wgz.cz/</a>
Také přidávám odkaz od Nadi - ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díky 
<a href = "http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-domaciho-kefiru.html" target = "_blank">http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...</a>

Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:
Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:
1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).
2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.
3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek