Poslední večeře: Kdy naposledy byste měli skutečně jíst před usnutím
sádelníky - sádlovníky.....
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 7 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Dobry vecer devcata, vcera u nas byla domaci pizza od…“ hazel, před 7 hodinami
„Dobrý večer, my jsme dnes navštívili farmářské trhy v…“ MarcelaPa, před 8 hodinami
„Zdravím vespolek .Měli jsme kuřecí polévku s nudlemi a…“ Anna Kocikova, před 9 hodinami
18. 12. 2010 08:48
17. 12. 2010 23:10
Sadelníky
250 g surového vnútorného bravčového sadla (treba ho 2x pomlieť, možno ho však nahradiť stuženým pokrmovým tukom), 400 g hladkej múky špeciál, 1 žĺtok, 1 lyžica octu, 10 lyžíc vlažnej vody, štipka soli.
100 g múky dôkladne spracujeme so sadlom alebo tukom a urobíme z toho bochník, ktorý odložíme na chladné miesto, aby stuhol. Zvyšnú múku dáme na dosku, pridáme ostatné prísady a najskôr nožom a potom rukami spracujeme na vláčne cesto. Chvíľu necháme odstáť, potom rozvaľkáme na štvorec, do prostriedku dáme predtým pripravený a stuhnutý bochník, okraje preložíme na seba, akoby sme robili obálku, potom pritlačíme. Cesto zľahka rozvaľkáme a tri razy preložíme po dĺžke i šírke a vždy necháme pol hodiny odležať (spolu 3x). Potom cesto rozvaľkáme na tenšie a robíme z neho sadelníky: cesto nakrájame na štvorce, do každého dáme lekvárovú plnku, preložíme, okraje pritlačíme. Rúru dobre vyhrejeme. Najskôr pečieme pri vyššej teplote, potom teplotu zmiernime a šatôčky dopečieme.
18. 7. 2009 07:58
http://recepty.vareni.cz/domaci-listove-testo/ Snad se zadaří
18. 7. 2009 07:38