Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

sádelníky - sádlovníky.....

Zdenco krásný recept, mohla by jsi ho vložit do receptů:yes::yes::yes:

možno to bude tento recept:

Sadelníky
250 g surového vnútorného bravčového sadla (treba ho 2x pomlieť, možno ho však nahradiť stuženým pokrmovým tukom), 400 g hladkej múky špeciál, 1 žĺtok, 1 lyžica octu, 10 lyžíc vlažnej vody, štipka soli.
100 g múky dôkladne spracujeme so sadlom alebo tukom a urobíme z toho bochník, ktorý odložíme na chladné miesto, aby stuhol. Zvyšnú múku dáme na dosku, pridáme ostatné prísady a najskôr nožom a potom rukami spracujeme na vláčne cesto. Chvíľu necháme odstáť, potom rozvaľkáme na štvorec, do prostriedku dáme predtým pripravený a stuhnutý bochník, okraje preložíme na seba, akoby sme robili obálku, potom pritlačíme. Cesto zľahka rozvaľkáme a tri razy preložíme po dĺžke i šírke a vždy necháme pol hodiny odležať (spolu 3x). Potom cesto rozvaľkáme na tenšie a robíme z neho sadelníky: cesto nakrájame na štvorce, do každého dáme lekvárovú plnku, preložíme, okraje pritlačíme. Rúru dobre vyhrejeme. Najskôr pečieme pri vyššej teplote, potom teplotu zmiernime a šatôčky dopečieme.

Marienka - já bych řekla, že je to asi něco jako listové těsto, tukem zde bude sádlo, zkusila bych tento recept:
http://recepty.vareni.cz/domaci-listove-testo/ ;-)Snad se zadaří :-)

nemáte náhodou niekto recept na sádlovníky? (koláčiky sladké zo sádla prekladané cesto, plnia sa lekvárom, viem že tam ide sádlo - múka hladká - ocot alebo víno - vajíčka... ale dôležitý je hlavne postup ako sa má cesto správne prekladať ....) robí ich segrina svokra ale nechce dať recept že je to rodinné tajomstvo;-( sú moc dobré ale nechce ho povedať ani segre (neveste) :-//

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek