Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ mika59, 8. 2. 2025 19:45
„Brusinky“ Martina68, 28. 1. 2025 19:21
Poslední příspěvky
„tara23: 😅👍užijte si krásnou oslavu,tak někdy příště!!“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Simona Skolakova: Simčo, kdyby jsme nejeli za Ellou, tak už…“ tara23, před 1 hodinou
„tara23: Věrko pošli posly😋😂😂“ Simona Skolakova, před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
3. 11. 2009 17:37
Vydrží docela dlouho, píkáváme je na vánoce.
3. 11. 2009 16:55
3. 11. 2009 16:51
3. 11. 2009 16:15
3. 11. 2009 15:57
3. 11. 2009 15:41
3. 11. 2009 15:38
3. 11. 2009 15:16
3. 11. 2009 15:13
3. 11. 2009 15:08
3. 11. 2009 14:20
Celý život jsem žila v domnění (asi mi to tvrdila mamka nebo babička), že při rozdělování bílků a žloutků nesmí do bílku přijít ani kousíček žloutku, jinak se pak bílky neušlehají.
Už ani nevím, jak na to došlo, že jsem to zkusila, i když v bílcích byl kousínek žloutku - a normálně se mi našlehal sníh jakoby nic.
3. 11. 2009 14:11
3. 11. 2009 10:22
Bílky uchováme sušením nebo mražením. Při sušení nalijeme bílky na suchou čistou mísu a necháme uschnout. Potom je sejmeme a dáme do skleničky s uzávěrkou. Chceme-li pak bílky použít ke sněhu, nalijeme na ně studenou vodu - na l bílek l lžíci vody. Asi po 8 až 10 hodinách se sušené bílky rozpustí a používáme je jako čerstvé. Při mražení je rozšleháme a uložíme do misek předmrazit a pak narovnáme do sáčků. Jedna kostka bílku je jeden bílek z vejce. Potom je rozmrazujeme a používáme podle potřeby
www.gastroslovnik.cz/rady.php?id=13
Mražené bílky
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit. V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit. Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
www.recepty.eu/rady-a-tipy/
3. 11. 2009 10:12
Když mrazím bílky,tak jak-po částech 2-3ks,nebo všechno najednou?Jak pak s nimi po rozmražení,jako s čerstvými?Vím,že už jsem je mrazila,ale je to tak dlouho,že už nevím
Předchozí 1 2 3