Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

v piatok zvycajne robievam totohttp://www.toprecepty.cz/recept/2770-spagety-aglio...davam tam tak neskutocne vela cesnaku, ze s mojim muzom vydrzat v jednej miestnosti by bolo za trest...mam pocit, ze este cesnak citit aj jeho nechty na rukach, takze tento bic si uplietam iba na seba a robievam mu ho vtedy ked nehrozi ziadna spolocenska blamaz...btw..nemate nejaky dobry tip na to, ako sa da pohltit cesnakovy oder:-? zvycajne sa manzel napije mlieka, ale dobre by bolo mat este nieco v zalohe.

tak jsem poprvé koupila pangasia, bude k obědu, ale nad způsobem úpravy ještě přemýšlím, nerada smažím, tak ho asi lupnu do trouby :-)

Gabi, prasete je dost, mívám maso minimálně do května a déle v mražáku taky není moc dobré.:-)

:yes::yes::-D:-D:-)):-)) No právě, rodinka s....e a kde nic tu nic. Někdo nás přece musí pochválit ;-);-)

A co myslíš, proč už dlouho nepíšu co uvařím? Protože máme svíčkovou od pondělka. A je božská. Já vím, že sebechvála smrdí, ale na druhou stranu, pokud si to nepochválím, tak to nikdo jinej za mne neudělá !!! :-D:-D:-D
Teď se občas nechávám chválit tady na webu a je to tak příjemné :-):-)):-*

Papričko, bigos je,dá se říct, národní jídlo Poláků, který neradi k něčemu přirovnávají - jako my gulášek, svíčkovou atd...Jenže jako všude, co člověk+rodina to jiný recept a každý je ten pravý - jako u nás ;-) - shoda je v tom, že zelí kysané a čerstvé nesmí být ve větším množství než maso. Jenže - někde hlasují jen pro kysané, jinde pro sterilované, jinde jen pro čerstvé, jinde pro všechny druhy najednou - ale nikde nechybí! (Možná ano,ale pak by ti každý normální Polák řekl, - to není bigos :-D)Určitě dělat aspoň z 2 druhů mas a nějaké klobásky - kořenit LIBEČKEM,majoránkou, bylinkovým pepřem¨, bobkovým listem¨, paprikou. A HLAVNĚ - NEJMÉNĚ 2(ALE TO JE MÁLO) TO NECHAT ODLEŽET. Já díky svým "praštěným" příbuzným manžela, kteří se roztáhli až na Balt atd, jsem prostě vychytala pro nás i příbuzné to nejlepší, nebudu přece pro každou familii vyvářet extra, když se sjedou :-D a to je na vánoce a velikonoce.Pochutnaj si Bavoráci, Poláci ...atd. Dá to malinko práce, ale jak se rozleží ..nemá chybu.... Dyk to znáš, copak svíčková nebo gulášek není nejlepší po 3 dnech? ;-)

Už se těším na recept.:-p:-p Vůbec netuším co to je BIGOS, jen vím, že je to z Polska. Špagetko vař a foť, ať máme co obdivovat. :-);-)

skvělý, bez tlakáče to je lepší - ty 2 hodky, no 3 i s přípravou stačej. Jen to rozležení, fakt je to den ode dne lepší ať si Unie říká co chce...

no ja tlakovy hrniec nemam, takze davam tomu max den.

výbusna týýýýden neeee :-D. ale týden i víc ti vydrží ( u nás je maximum 5 dní, je to fakt něco a vyplatí se ve větším množství). Ovšem je fakt, že ho s láskou můžeš vařit i 4 hodiny. ;-). Neboj, já se vším ( i s tou láskou :-*) ho vařím 2 - na tohle totiž papiňák nepoužívám, ale šlo by to. Jen musím stihnout i fotky nedotčeného papání. Ono těch variant he jako u nás guláše, takže díky mým drahým jsem ze všeho vybrala to nej....:-p A hlavně tu láásku ;-);-)

spagetka prosim vloz ho....moj manzel si ho vzdy kupuje v tes cu v bb, lebo ja si neviem predstavit, zeby som ho varila tyzden, ako sa pise v polskych recpetoch;-) a dufam,ze sem das tu zrychlenu verziu.

Recept tu není, tak ho sem můžu dát.:-p;-)

já teď jdu na bigos, kterého musím udělat dost, aby se dostatčeně rozležel, protože pak se chci trošku věnovat vánočnímu cukroví, které musí odležet, tak abych nemusela tak do soboty vařit, ale on ten bigos je nejlepší až tak po 4-5 dnech.

Vybusna - zkus to někdy v té formě "srnčí hřbet". Opravdu je to rychlovka a výýýýborná. Ta šťáva - výpek - zůstane v mase, nic nevyteče. Stojí to za zkoušku.Je to pod názvem "sekaná v srnčím hřbetě"

Jano, koukám, že vám z oho prásátka brzo nic nezbyde :-D:-)):-D

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek