Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prezentace, videa, srandičky, ...

jarda Kadic: Mně se jednou takto povedly vánoční perníčky - byly tvrdé, že se jimi dalo zabíjet a nezměkly ani asi po měsíci. Tak jsem některé opatřila červenou mašličkou a pověsila na hřbitově na vánoční stromeček - zbyly tam jen mašličky.

jarda Kadic: Jo, tenkrát ti cikáni byli zřejmě slušnější než teď ;-):-)) Nevím, zda by dnes vzali něčím takovým zavděk :-/

jarda Kadic: mělo být “místo dveří pytle“;-)

Když tak vzpomínám....Přidám jeden zážitek z vojny: sloužil jsem jako instruktor obrněných transportérů v Michalovcich na východním Slovensku.Jednou rušili “provianťáci“zásobu celozrnných sušenek.Bylo to bez chutí a zápachu,pár jsme jich schroupali pak nás to přestalo bavit a rozhodovali jsme se ,jak s nima naložíme..Dali jsme jim název“protiatomové“určitě by atomový útok přečkaly bez újmy.Měli jsme jich 40 kartonů!! ,co s tím.Mě napadlo,že je vyložíme v cikánské osadě,kteří jsme každý den projížděli ráno na tankodrom a večer zpět.Byly tam chatrče uplácané z hlíny,bez oken,muži dveří pytle..... Nikdy tam nebylo ani živáčka,jen jedna hodně stará paní, která seděla venku na prkýnku,pod ním měla cihly a kouřila fajfku.My zastavili, vyložili náklad a urychleně odjeli.Večer, když jsme se vraceli do kasáren, jsme čuměli, jak péra z gauče.Vitalo nás snad 100 cikánů a nespočet cikáňat,mávali nám,jak vládní delegaci........:-)):-)):-)):-)):-))

zizala: Já to použil jako základ k nepečenému dortíku,tam to pasuje, zbytek “sežrala“ popelnice:-D:-D

Bibinka: No jo ,ale já mám to linecké zralé, červené teda není.............:-D:-D:-D:-D:-D

hosta:Jituš, máš pravdu, já dávám jablíčka i k rajčatům, když chci, aby po sezoně uzrály a hned krásně červenají...;-)

jarda Kadic: Taky můžeš cukroví nadrtit nebo namlít a vytvořit něco nepečeného, kuličky, košíčky, teď dala Hanka bavlnka zrovna hezký recept ze zbytků cukroví ;-)

jarda Kadic: Dělala jsem letos také 2 nové druhy, v rámci inovace a budu ráda, když změknou na Velikonoce. Chuťově dobré, ale tvrdé jako broky a ještě se mi dostalo "poučení", že mám dělat to, co umím :-/. Když nejde o život, tak vlastně o nic, že? Ale řadím je do kategorie velmi dlouho trvanlivé ;-):-)

Jaroušku, pokud to není opravdu hnusné s moučnou chutí, zkus do uzavřené krabičky k tomu lineckému přidat jablko, rozkrojené na čtvrtky a okrájené - stačí dva-tři dny, aby nezplesnivělo. To mi vždy jakékoliv pevné pečivo zvláčnělo do rána :-))

jarda Kadic: :yes: Chybama se člověk učí ;-) Dokud to nezmění Alzheimer :-))

jarda Kadic:hm, jak je vidět, má člověk zůstat u svých osvědčených receptů a nehledat žádné novoty;-);-);-)i já už párkrát narazila a zase jsem se honem vrátila ke svýmu:-D:-D:-D

zizala: jasnačka,že prosívám a to i na knedle,je to jen pár vteřin navíc.Určitě to bylo ,že jsem dal víc mouky.Příště budeme moudřejší.........;-);-);-);-)

jarda Kadic: Hm, tak to buď vidím na nějakou chybku při vážení nebo by to mohlo být i kvalitou mouky. Já na cukroví kupuju nejraději Babiččinu volbu nebo od nás z pekárny Adélka, melou a prodávají svoji mouku. Předpokládám, že jako zkušený kuchař mouku provzdušňuješ prosátím a používáš kvalitní tuky ;-)

Zizala:Představ si ,že ne.Přitom ostatní cukroví perfektně měkké,už skoro žádné není.Holt si budu muset dát příští rok bacha.Možná,že jsem se přehlédl a dal víc mouky, či co.A to jsme každý rok měli krásně měkké,a dělám ho pořád podle starého osvědčeného receptu.:-O:-O:-D:-D:-D

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek