Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

RADY PRO ZDRAVÍ

yanull: Díky za článek. Ale nejenom vlašské ořechy mají dobrý účinek na zdraví, to se týká i jiných ořechů. :-)

Vraťme se k obyčejným mýdlům.
Nevyhazujte pecku z avokáda.
http://farmazdravi.cz/nezahazujte-pecku-z-avokada-...

Proč jíst vlašské ořechy:
http://chillin.sk/2017/02/vlasske-orechy-su-doslov...
a další návody ke zdraví:
http://chillin.sk/category/zdravie/

Med a skořice /nejen pro pana Casina/ ;-):-K
Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék.
Vědci zjistili, že ačkoliv je med sladký, jestliže se bere ve správných dávkách jako lék, nemůže ublížit ani diabetickým pacientům. Týdeník World News, vycházející v Kanadě, ve svém vydání datovaném 17. ledna uveřejnil následující seznam nemocí, které mohou být léčeny medem a skořicí jako výsledek studií západních vědců.

Nemoci srdce
Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb (samozřejmě nejlépe celozrnný) místo džemu nebo marmelády a jezte pravidelně k snídani. Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem. Ti, kteří už infarkt prodělali a budou denně jíst tuto snídani, budou se držet míle daleko od dalšího infarktu. Pravidelné snídaně tohoto druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tep. V Americe a Kanadě, různé domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty, kteří jsou ve věku, kdy cévy a žíly ztrácejí svou pružnost a mohou se ucpávat. Med a skořice vracejí cévám a žilám jejich pružnost.

Artritida
Artritičtí pacienti mohou denně užívat, ráno a večer jeden šálek horké vody s 2 lžičkami
medu a 1 malou lžičkou skořice. Užívají-li tuto medicínu pravidelně, může se vyléčit dokonce i chronická artritida. Dle výsledků průzkumu dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno, že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou skořice před snídaní, bylo 73 nemocných úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní, kteří se nemohli pohybovat, začali chodit bez bolestí.

Infekce močového měchýře
Rozpustit 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypít. Tím se odstraní infekce měchýře a močových cest.

Cholesterol
2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice smíchané s 2 dl horké vody, které podávali pacientům s vysokou hladinou cholesterolu, dokázaly snížit hladinu cholesterolu o 10% do 2 hodin. Podává – li se 3x denně, je vyléčen i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Dle informací zmíněného časopisu i samotný pravý med, je – li užíván denně, zabraňuje zvyšování cholesterolu.

Nachlazení
Ti, kdo trpí na časté nachlazení, by měli užívat 3x denně 1 lžíci vlažného medu s ¼ lžičky skořice po dobu 3 dnů. Tím se vyléčí nachlazení, chronický kašel a pročistí průdušky.

Potíže se žaludkem
Med se skořicí úspěšně léčí i bolesti žaludku a chrání žaludek od vzniku žaludečních vředů.

Plynatost
Dle studií prováděných v Indii a Japonsku, med a skořice zabraňují tvoření nadbytečných plynů při trávení.

Posílení imunitního systému
Každodenní užívání medu a skořice posiluje imunitní systém a chrání tělo před viry a bakteriemi a brání útokům virových infekcí. Med obsahuje obrovské množství železa a vitaminů. Pravidelné užívání medu posiluje bílé krvinky v jejich boji s viry a bakteriemi.

Těžký žaludek
1 lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje zvýšení kyselosti žaludku i u nejtěžších jídel.
Chřipka
Vědci ve Španělsku zjistili, že med obsahuje přírodní látky, které zabíjejí kmeny chřipky a chrání před ní pacienty.

Dlouhověkost
Čaj vyrobený z medu a skořice, je–li brán pravidelně, zabraňuje potížím vysokého věku. Vezměte 4 lžíce medu,1 lžíci skořice a se 3 šálky vody a uvařte jako čaj. Pijte ¼ šálku 3x denně. To udržuje kůži čerstvou a hebkou až do vysokého věku. Délka života stále vzrůstá a i 100 letí lidé se mohou cítit svěží.

Pupínky
3 lžíce medu a 1 lžička skořice se smíchá v pastu. Ta se aplikuje na pupínky před spaním a ráno se smyje teplou vodou. Když to děláte denně, pupínky do týdne zmizí i s kořeny.

Kožní infekce
Aplikace medu a skořice na postižená místa léčí ekzémy i pásový opar a všechny typy kožních infekcí.

Hubnutí
Každý den ráno, 1/2 hodiny před snídaní, na lačný žaludek a večer před spaním, vypijte šálek čaje nebo vody s medem a skořicí. Pravidelné užívaní pomáhá snížit váhu i u mimořádně obézních osob.

Rakovina
Nedávné výzkumy, prováděné v Japonsku a Austrálii, prokázaly, že i pokročilá rakovina kostí, žaludku a střev může být s úspěchem léčena. Pacienti, trpící těmito druhy rakoviny, by měli užívat lžíci medu a lžíci skořice měsíc 3x denně.

Chronická únava
Nedávné studie ukazují, že cukr obsažený v medu nejvíce pomáhá při regeneraci tělesných sil. Pacienti - senioři užívající med a skořici v poměru 1 ku 1 jsou čilejší a ohebnější. Dr. Milton, který tyto výzkumy prováděl, říká, že 1 lžíce medu a malá
lžička skořice smíchané s vodou a brané několikrát denně a hlavně kolem 3 hodiny odpoledne, kdy začíná klesá tělesná vitalita, obnoví do týdne vitalitu těla.

Zápach z úst
Lidé v Jižní Africe už odedávna první co ráno udělají, je to, že kloktají 1 lžíci medu a lžíci skořice smíchané s horkou vodou. Jejich dech tak zůstává čerstvý po celý den.

Zcela určitě vám medová kůra neublíží a bude asi nejlepší to vyzkoušet. Co myslíte?

Namočte přes noc 4 mandle a ráno je snězte. S vaším tělem se začnou dít úžasné věci

Zamýšleli jste se někdy nad tím, proč nám naše babičky radily na noc namáčet mandle?
Je tomu proto, protože pokud jsou namočené, nabízejí našemu tělu zdravotní přínosy, o kterých se vám dosud možná ani nezdálo.
Jsou totiž plné esenciálních vitaminů a minerálů jako vitamin E, zinek, vápník, hořčík, omega-3 mastné kyseliny a mnohé další.
Když dojde na vaše zdraví, mandle s ním dokáží udělat malé zázraky.

Proč jsou ke konzumaci lepší máčené než suché mandle?
Zřejmě jste se pozastavili nad tím, jaký je rozdíl mezi namáčenými a suchými mandlemi. I když se to na první pohled nezdá, rozdíl je velký.

Konkrétně v těchto dvou bodech:

1) Suché mandle obsahují enzymové inhibitory, které chrání semena až do doby vhodné na klíčení, když mají dostatek vláhy.

Tyto látky mohou blokovat enzymy ve vašich střevech. Po namočení se uvedené látky deaktivují.

2) Konzumace namočených mandlí dělá trávení jednodušším a efektivnějším. Pro tělo je tak k dispozici větší množství živin, které mandle obsahují.

Ve skutečnosti toto platí nejen pro mandle, ale pro všechny ostatní ořechy a semena.

Co s vaším tělem udělá konzumace pouze 4 namočených mandlí denně

Teď se už ale pojďme blíže podívat na to, jaké zdravotní přínosy nabízí pravidelná konzumace již tak malého množství, jako jsou 4 namočené mandle každý den:

Zdraví srdce
Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce.
Vitamin E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce. Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem.
Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.

Zvýšená energie

Každodenní konzumací pár mandlí je nejlepším způsobem, jak si zvýšit energetickou úroveň.
Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost vašeho metabolismu.

Snížení cholesterolu
Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny cholesterolu v krvi. Je to díky již zmíněnému vitaminu E a vápníku.

Zvýšení mozkových funkcí
Mandle jsou zdrojem živin, které pomáhají k rozvoji zdravého a výkonného mozku.
Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.

Zdraví kostí

Minerály jako vápník, hořčík a fosfor z mandlí prospívají zdraví kostí.
Navíc, fosfor nejen podporuje kosti, ale i účinně předchází vzniku osteoporózy

Regulace krevního tlaku
Draslík přítomen v mandlích přispívá k regulování krevního tlaku a brání jeho zvyšování.
Nízký obsah sodíku zase pomáhá kontrolovat přílišnou fluktuaci krevního tlaku.

Předcházení rakovině
Je prokázáno, že pravidelná konzumace mandlí snižuje riziko rakoviny tlustého střeva tím, že zlepšuje průchodnost střev, aby v nich potrava nezahnívala a netvořily se z ní toxiny.
Kromě toho mandle obsahují i ​​vitamin B17, který je známý svými mocnými protirakovinnými účinky.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek