Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandarinkové řezy

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Náročný

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30

30

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 805 kJ /
5 212 kcal
Bílkoviny128,96 g
Tuky234,72 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 2,14 g
Sodík 930 mg
Sůl2,62 g
Sacharidy631,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme mouku, prášek do pečiva a pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Tak 10-15 minut. Až se piškot bude odlepovat od stěn plechu. Krok 2: Krém: všechno smícháme a našleháme. Na vychladlý piškot rozetřeme krém, na něj rozložíme okapané mandarinky. Krok 3: Poleva: V džusu rozmícháme pudinkový prášek a vanilkový cukr a krátce povaříme, ale stále míchat. Jakmile začne poleva houstnout, ihned ji nalijeme na připravený korpus. Dáme vychladit do lednice

Zveřejněno 20. 6. 2010

Poznámka autorky marunda

Z kuchařky: Nejoblíbenější moučníky naší rodiny

Je vynikající a osvěžující

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OP6N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OP6N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

nepříjde mi s máslem těžký, je vynikající!

Krém bez másla.
Do tvarohu je lepší místo másla přidat zakysanou smetanu, nebo jogurt a pak ještě šlehačku - živočišní, nebo rostlinnou.
Osvěžující, lehký krém:
- 2 tvarohy v kelímku
- 1 kelímek husté zakysané smetany
- 1 vyšlehaná rostlinnoá šlehačka
- cca 210 g krupicového cukru
- 1 a půl sáčku želatiny za studena od Dr. Oetkera.
Tvaroh moc nemusím, ale v tomhle krému ho vůbec není cítit. Teď v období jahod, do krému ještě přidávám 200 g rozmixovaných jahod . A to je pak mňamka. V tomhle případě pak do celého krému přidávám 2 sáčky želatiny za studena od Dr. Oetkera. Krém je nadýchaný a není tak těžký jak s máslem.

Dobrůtka:-O:-K:yes:

holky díky

Mám hlad, jak vlk a dobře mi tak!!:-)):-D Marundo, nádhera!!;-):yes::yes:

no,prosím..a klidně sem dáš takovou dobrotu;-)by se to mělo pokutovat,vkládat sem tak pozdě večer takové laskominy:-!;-):-D:-D

jo to znám! Nejhorší je, koukat se sem večer :-(

bože můj,já mám zase hlad..nebo jenom chuť:-?:-p:-D

Tématické fráze:
mandarinkové řezy se zakysanou smetanou, mandarinkové řezy, mandarinkový řez, rychlé mandarinkové řezy, piškot s mandarinkami, řezy za studena, mandarinkové řezy s tvarohem, piškotové řezy s mandarinkami, mandarinkové řezy z jogurtu, řezy s mandarinkami, mandarinková buchta se zakysanou smetanou, dr.etker.cz, mandarinkové krémové řezy, mandarinkový řez s tvarohem a zakysanou smetanou, moučniky mandarinkové, řezy mňam, želatina v prášku za studena, buchta s mandarinkami a zakysanou smetanou, buchta se zakysanou smetanou a mandarinkami, kokosová buchta zalitá šlehačkou s mandarinka

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kompot mandarinkový, tvaroh ve vaničce, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum, džus pomerančový, pudink vanilkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu