Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecká bábovka

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 039 kJ /
5 506 kcal
Bílkoviny110,58 g
Tuky323,50 g
Vláknina19,98 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 482 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy528,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z ingrediencí na těsto vypracujeme na válu klasické linecké těsto a dáme do chladna odpočinout. Krok 2: Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. 3/4 těsta lehce vyválíme, vložíme do formy a pečlivě vymačkáme kolem dokola i do výšky. Případné napojení nevadí, při pečení se ztratí. Krok 3: Bílky s citronovou šťávou vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme nastrouhané ořechy a piškoty a opatrně sníh z bílků. Krok 4: Vyplníme touto pěnou formu vyloženou těstem, zbylou 1/4 těsta opět lehce rozválíme a poklademe navrch. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut, potom snížíme na 180°C a dopékáme asi 30-35 minut. Upečenost zjistíme špejlí. Horkou bábovku vyklopíme a po zchladnutí krájíme.

Zveřejněno 24. 6. 2010

Poznámka autorky zizala

Příště zkusím se špaldovou moukou.

Bábovka není příliš složitá a je opravdu chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecká bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XrXk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecká bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XrXk

Marie

Komentáře (11)

vyzkouším, linecké je u nás oblíbené:-):-p

vyzkoušela jsem a je opravdu výborná,všem chutnala:-):-8:-D

Bábovky vedle štrůdlů u nás patřej k jasným 1 s ***, tohle vypadá a řve na vyzkoušení ;-);-):-D:yes:

:yes::-K

Linecké mám moc ráda a s tou náplní to musí být opravdu dobré. Ukládám a určitě udělám.:yes::yes:+7

mňam,to určitě zkusím...:yes:5+:yes:

Tak to jsem nikdy neviděla:-O A vypadá skvěle:-):yes:

Krásná :yes::yes: +

To je super recept! Takovou bábovku vůbec neznám!:-?Určitě vyzkouším!Posílám bodíka!:-p:-K:yes:

:yes::-K:-O..z lineckého to musí být delikatesa

no to vyzkouším,:yes: u nás bábovky dělám snad každý třetí den,až se naučím ukládat fotky tak přidám taky jeden receptík,dělám bábovku z bebe sušenek a taky mnamka:-p

Tématické fráze:
babovka z lineckeho testa, zázvorová bábovka, bebe bábovka, bábovka z bebe sušenek, linecka orechova babovka, bábovka blog, orechova babovka delikatey.blog, klasické linecké těsto, linecká bábovka se sněhem a ořechy, babovka bebe, linecké těsto s celozrnnou moukou, chladná bábovka, linecké těsto s celozrnou moukou, marty blog s recepty, babovka s bebe, pečeme bábovku, linecké moučníky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová, žloutek, bílek, ořechy, piškoty, cukr moučkový, šťáva citronová, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu