Středomořská zelenina na plechu
Středomořská zelenina na plechu je ideální jako příloha k hlavním jídlům, nebo může být podávána jako lehký hlavní chod. Pečení zvýrazní přirozenou sladkost a chuť zeleniny, která se stane karamelizovanou a křehkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 988 kJ / 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,45 g |
Tuky | 55,14 g |
Vláknina | 32,54 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 5,90 g |
Sacharidy | 77,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit.
Krok 2: Mezitím rozehřejeme troubu na 250 °C, nakrájíme na kolečka ostatní zeleninu a česnek na plátky.
Krok 3: Vyšší plech slabě potřeme olivovým olejem a zeleninu na něj střídavě poskládáme tak, aby se částečně překrývala.
Krok 4: Bazalkové pesto rozmícháme s olivovým olejem a čerstvými či sušenými bylinkami, případně s pepřem.
Krok 5: Pomocí mašlovačky potřeme olejovou směsí povrch zeleniny. Navrch rozdrobíme fetu, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.
Krok 6: Pečeme 20 minut, poté odstraníme alobal a dalších 20 minut dopékáme.
Zveřejněno 25. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Středomořská zelenina na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9DAP
Moje poznámka
Středomořská zelenina na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9DAP
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 8 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 12 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 4 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 5 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 5 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 8 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 9 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 10 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 10 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 12 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 14 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 14 hodinami
Tématické fráze:
středomořská dieta recepty,
středomořská kuchyně recepty,
pečená zelenina na plechu,
středomořská kuchařka,
středomořská grilovaná zelenina,
středomořská kuchyně,
středomořská dieta,
jak ugrilovat zeleninu v troube,
recepty středomořské kuchyně,
středomořská pečená zelenina,
grilovaná zelenina na plechu,
zapečená středomořská zelenina,
grilovaná středomorská zelenina,
středomořská kuchyně - recepty,
kuchařka středomořská kuchyně,
zelenina z trouby,
pečená středomořská zelenina,
jak ugrilovat zeleninu,
středomořská cuketa,
středomořské kuře
Suroviny:
lilek,
cuketa,
cibule,
rajče,
paprika čerstvá červená,
česnek,
sýr feta,
pesto bazalkové,
olej olivový,
tymián,
rozmarýn,
sůl
Komentáře (13)