Středomořská zelenina na plechu
Středomořská zelenina na plechu je ideální jako příloha k hlavním jídlům, nebo může být podávána jako lehký hlavní chod. Pečení zvýrazní přirozenou sladkost a chuť zeleniny, která se stane karamelizovanou a křehkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 988 kJ / 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,45 g |
Tuky | 55,14 g |
Vláknina | 32,54 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 5,90 g |
Sacharidy | 77,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit.
Krok 2: Mezitím rozehřejeme troubu na 250 °C, nakrájíme na kolečka ostatní zeleninu a česnek na plátky.
Krok 3: Vyšší plech slabě potřeme olivovým olejem a zeleninu na něj střídavě poskládáme tak, aby se částečně překrývala.
Krok 4: Bazalkové pesto rozmícháme s olivovým olejem a čerstvými či sušenými bylinkami, případně s pepřem.
Krok 5: Pomocí mašlovačky potřeme olejovou směsí povrch zeleniny. Navrch rozdrobíme fetu, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby.
Krok 6: Pečeme 20 minut, poté odstraníme alobal a dalších 20 minut dopékáme.
Zveřejněno 25. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Středomořská zelenina na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9DAP
Moje poznámka
Středomořská zelenina na plechu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9DAP
Nejnovější recepty
Kůzlečí roláda s nádivkou
Přidáno před 31 minutami
Topinky se zajíčky
Přidáno před 3 hodinami
Velikonoční lívance
Přidáno před 4 hodinami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 4 hodinami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 19 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Lubos74 před 1 hodinou
Domácí nudle
Lubos74 před 1 hodinou
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 2 hodinami
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 10 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 14 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 15 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 15 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
středomořská dieta recepty,
středomořská kuchyně recepty,
pečená zelenina na plechu,
středomořská kuchařka,
středomořská grilovaná zelenina,
středomořská kuchyně,
středomořská dieta,
jak ugrilovat zeleninu v troube,
recepty středomořské kuchyně,
středomořská pečená zelenina,
grilovaná zelenina na plechu,
zapečená středomořská zelenina,
grilovaná středomorská zelenina,
středomořská kuchyně - recepty,
kuchařka středomořská kuchyně,
zelenina z trouby,
pečená středomořská zelenina,
jak ugrilovat zeleninu,
středomořská cuketa,
středomořské kuře
Suroviny:
lilek,
cuketa,
cibule,
rajče,
paprika čerstvá červená,
česnek,
sýr feta,
pesto bazalkové,
olej olivový,
tymián,
rozmarýn,
sůl
Komentáře (13)