Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová buchta šťouchaná

Milujete vláčné buchty? Tento recept na šťouchanou kefírovou buchtu vás nadchne. Její příprava je tak snadná, že ji zvládnou upéct i děti. Nejlepší kefírovka, kterou jste kdy ochutnali.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby tuhnutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 526 kJ /
4 906 kcal
Bílkoviny82,22 g
Tuky241,02 g
Vláknina31,60 g
Cholesterol 797 mg
Sodík 555 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy586,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, kefír, cukr a olej smícháme dohromady. Přidáme kokos smíchaný s moukou a práškem do pečiva a vše důkladně promícháme. Krok 2: Nalijeme na menší plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C dorůžova. Krok 3: Poté špejlí hustě propícháme (ne až na dno) a rovnoměrně potřeme polevou z rozpuštěného másla smíchaného s cukrem, vodou a kakaem. Poleva by měla být řidší, aby zatekla do děr. Krok 4: Po zatuhnutí posypeme kokosem.

TIP: Exotický kokos v naší kuchyni

Zveřejněno 13. 7. 2015

Poznámka autorky isindy

Zdroj: recepty.cz

Děrovaných, píchaných či šťouchaných buchet je tu dost, tuto kombinaci a poměr surovin jsem nenašla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8p4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8p4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Výborná buchta Napovrch jsem dala rozpuštěnou čokoládu smíchanou se zakysanou smetanou.

Moc nám chutnala, akorát jsem měla hustejší čokoládu, tak moc do těsta nezatekla. Ale i tak supr a ukládám…:yes::-8

:-)<3:yes::yes: pěkná a dobrá buchtička :-K

Krásné ráno:-K , buchtu jsem upekla už včera večer, aby měla vnoučátka něco dobrého k snídani. Buchta je vynikající :yes: a navíc jednoduchá :yes:, rychlá :yes: a není ani finančně náročná :yes:, což v dnešní době ocení spousta lidí. Za mě super a moc děkuji za recept budu dělat častěji :-).

Dlouho jsem nenarazila na tak rychlé, vynikající těsto a rychle upečené.

:yes::yes::yes:

Luxusní buchta. Hotovou jsem pokropila rumem, potřela marmeládou a cik cak polila čokoládou. Recept je velmi jednoduchý a rychlý - doporučuji vyzkoušet.

Super buchta :-K. Já do toho "krému" nahoru dávám místo 4 lžic vody tak 2 lžíce vody a 2 lžíce Rumu, a "šťouchy" dělám - jak už tu psalo více lidí - obráceným koncem vařečky.:-p

Moc dobrá buchta,dělám už léta :yes: Jen do polevy místo vody dávám mléko a polevu lehce provařím,udělá jí to krásně krémovou .Dírky dělám tenkým koncem vařečky ;-)

Dnes jsem ji upekla,je dobrá,ale ty dírky příště udělám něčím širším.Špejlí mi nezatekla čokoláda.

dadka: já "šťouchám" obrácenou vařečkou:-)

Olga Cermakova 20. 4. 2016 21:38
Taky ji peču moc ráda,protože je křehounká.Tuhle jsem omylem koupila jahodový kefír a taky -príma.když dáte nahoru to karamelové salko s máslem,taky ani nemluvim,přímo slintám. :)
:yes:

Takže se nic nešlehá? Jen se to smíchá dohromady? Ptám se možná jako tatar :-D, ale děkuju za odpověď a přeju pěkný den ;-)

Evča: ne, nešlehá :-)

Věra Šťastná 30. 10. 2015 10:53
Zdravím,Vás a děkuji za připomenutí této chutné a rychlé buchty . Pekla jsem ji naposled snad před 30 lety a moc mi chutnala .Díky :-)

Tereza Blazkova: děkuji :-):yes:

Isindy :-), buchta byla moc dobrá :yes:. Jenom jsem do ní neudělala moc velké díry a poleva mi neprotekla jako Tobě, ale jinak všem chutnala :-). Bodíka jsem už dala předtím, tak teď jenom fotečka ;-).

no to musí být dobrota:yes::-D kefírovky máme rádi, tak upeču:-8

mám od Aničky Kočíkové tibetskou houbu a kefír mi doma pomalu teče z lednice...je to jak Hrnečku - vař:-O:-O:-D tak hledám a vymýšlím co jiného než to "jen" pít... jen jsem vypozorovala, že je lepší uchovávat v lednici - myslím buchtu - při pokojové tepletě mi všechny ty kefírovky, co jsem zkusila, kvasily vesele dál....a tahle z toho hledání vyšla vítězně ;-):yes:

No děvče, ty jsi moje krevní skupina, huráááá. Nejradši sice dělám splašenou buchtu od rebeky, ale rozhodně tuto zkusím, vypadá excelentně. Samozřejmě ale upravím pro dia ;-):-p:yes: a jelikož chuť už cítím, klidně dám bodík, po realizaci dodám foto:yes:

Tématické fráze:
kefirova buchta, dia buchta, šťouchana buchta, buchta s kefírem, kefírová buchta recept, dia buchty, recept na kefirovou buchtu, kefírová buchta dia, kefírová buchta bez vajec, buchta z kefíru, štouchaná buchta s čokoládou, píchaná kefírová buchta, kefírová píchaná buchta, buchta z jahodového kefíru, dia buchta rychlá, kefírová buchta pichana, kefirova buchta s jahodami, buchty z kefiru, kefírová buchta s kokosem, top recepty kefirova buchta

Suroviny:
kefír, vejce, olej, cukr vanilkový, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kokos, máslo, cukr moučkový, kakao, voda, kokos

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu