Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 950 kJ / 5 485 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,86 g |
| Tuky | 193,12 g |
| Vláknina | 34,00 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 719 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 762,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozmícháním droždí ve vlažném mléku a cukru připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít.
Krok 2: Z ostatních surovin a kvásku vymícháme a vypracujeme hladké elastické těsto, ze kterého vytvoříme 5 bochánků a necháme je 1/2 hodiny kynout na teplém místě.
Krok 3: Pak každý bochánek krátce hněteme asi 2 minuty a rozválíme na velikost talíře. Placku rozdělíme řezy na 6 stejných trojúhelníkových dílů.
Krok 4: Každý trojúhelník naplníme lžičkou nuttely, stočíme od širšího okraje ke špičce, kterou jsme navlhčili vodou a povrch potřeme žloutkem.
Krok 5: Naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme chvíli vykynout na teplém místě.
Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220°C asi za 20 minut dozlatova.
Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220°C asi za 20 minut dozlatova.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty s nuttelou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Vv
Moje poznámka
Croissanty s nuttelou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Vv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
crosanty,
crosanty láďa hruška,
recept na crosanty,
crosanty recepty,
crosanty plněné,
croasan,
croasan recept,
crossan recept,
recepty ládi hrušky crosanty,
crosan,
crossanty,
těsto na crosanty,
crosanty z listového těsta,
crosanty recept,
recept na croissant plněný nutelou,
crosant recept,
recept na croasan,
recept na crossan,
láďa hruška crosanty,
croissanty s nutelou
Suroviny:
mouka hladká,
máslo rostlinné,
vejce,
sůl,
mléko,
mléko,
droždí,
cukr,
nutella
Komentáře (29)
Mně tohle těsto z Dadalovy kuchařky vyhovovalo a jak vidno - Sebeně, Misce 77 a Romaně Vackové taky.