Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.

Hodnocení receptu je 4,9 (455×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petdoly

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech cca 25x35cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 643 kJ /
5 651 kcal
Bílkoviny100,88 g
Tuky169,11 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 625 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy923,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse. Krok 2: V druhé míse zpracujeme tvarohovou náplň. Smícháme dohromady tvarohy, cukr, pudinkový prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve kostce, dáme mléka trochu více). Krok 3: Na plech vyložený papírem na pečení vylijeme polovinu těsta, rozetřeme je až do krajů. Krok 4: Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně tak, jako bychom kladli ovoce. Krok 5: Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C, pečeme dozlatova. Krok 6: Můžeme je na povrchu ještě před podáváním pocukrovat.

TIP: Jak udělat domácí povidla

Zveřejněno 8. 7. 2011

Poznámka autora petdoly

Hrnkové řezy jsou opravdu výborné, chutnají podobně jako hanácké koláče.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7gB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7gB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (278)

Dobrá, příště musím ubrat cukr. A teda - nevím, kde jsem udělala chybu, ale tvaroh i povidla skončila na dně a těsto nahoře, všechno. Mám z toho obrácený koláč 😁

Tohle je vynikající buchta, dělám ji už několik let a vždycky se po ní jen zapráší. 👌😋🙂

Děkuji za úžasný recept. Všem velmi chutnala. Místo povidel jsem použila marmeládu a do tvarohové směsi raději žádné mléko - vaničkový tvaroh z Kauflandu je bohužel moc řídký.

Výborný moučník! Také jsem zjednodušila postup- všechno těsto, potom tvaroh, povidla lžičkou a nahoru drobenku.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chutil nam :)

Totálně jsem tvaroh utopila v mléce.
Nedoporučuji nalít rovnou celý hrnek.
Jsem zvědavá co z toho vyleze.

Jarka75: Jarka75: pudink by měl to mléko zhustit, nebojte se toho

<3jdu to skusit:-Q

Prohlížím foto u receptu a některé jsou unikát , ale snaha se cení :-K

Je výborná,rychlá a krásně vypadá, u nás se po ní vždycky jen zapráší.Tvaroh dávám v kostce a cukru tak, jak je v receptu a pro nás je to tak jak má být ,ani málo ani hodně.Dovoluji si přidat fotky téhle dobroty a doporučuji :yes::yes::yes:

Výborný je! Použil som polohrubú múku a dal menej cukru. Vďaka za recept! Pridávam foto :yes:

perfektní, rychlé, chutné

moc nám chutná

Výborný ,,koláč,, jen jsem povidla dávala cukrářským sáčkem místo žičkou a šlo to krásně :yes::-D

výborný koláč. Větší část mouky jsem nahradila celozrnnou špaldovou, bílý cukr tím kokosovým a povidla rybízovou marmeládou. Výsledek vynikající. Děkuji za super recept.

výborná rychlovka, dala jsem mín cukru a na vrch udělala žmolenku :-K<3

Markeetta: pudink tam taky nedávám, je to lepší <3 a cukr stačí jen vanilkový, mouku do všeho polohrubou

Skvělý recept, už jsem ho pekla snad 100x, strašně rychle mizí :-). Rozšířila jsem ho mezi kolegyně v práci a všude velký úspěch. S minimální námahou velká paráda.
Cukru dávám polovic a stačí to. Minule jsem zapomněla dát do tvarohu pudink a vůbec to nevadilo, ani bych to nepoznala.

Místo povidel jsem dala sušené švestky, které jsem 3 dny máčela v rumu. Dobré to bylo a jako bonus jsem měla ochucený rum do čaje. :-D

Dala jsem polovinu cukru i mléka. Na plech nejprve těsto a pak náplně. Po upečení jsem celou plochu buchty potřela zakysanou smetanou - jako dělala moje babička na koláče a mohu za všechny ochutnávající strávníky říct, že to byla bašta. :-8

Určitě ubrat mléko, jak v těstě, tak v náplni. Pak jenom dlouho čekáte, co vám trouba vydá za překvapení. A ubrat také cukr, je to dost sladké.

riedlovalenka: Proč ne? :-D

Dajda: to zní jako výzva :-):-K

riedlovalenka: Určitě, já ji tak dělám plánovitě. Nějaké nekynuté, jenom smíchané těsto, pak nahoru náplň v pruzích, může být i mák nebo jablková povidla, a navrch třeba drobenku. ;-) Pak je to spíše jako chodský koláč než jako hanácký.

magdalenka: tak buchta je i přes vlastní postup výborná

misula29: ano, tak nějak to dopadlo:-D

magdalenka: jojo přesně tak, ale po upečení nevypadá vůbec zle. Teď čekáme až vychladne, ale na chuti to nic nezmění, asi :-)

riedlovalenka: myslím, že se na chuti vůbec nic nezmění, tvaroh i povidla se asi trochu propadnou do těsta, bude to podle mě skoro stejné.

riedlovalenka: najprv si dala zmes s múkou, na to tvarohovú hmotu a povidla? To bude v pohode, neboj sa...:-8

A už se někomu povedlo, že těsto nerozdělil a nalil veškerou směs úplně dospod? Mně se to podařilo teď, tak jsem zvědavá, jakou hrůzu vytáhnu z trouby8-(:-Q

Výborná a rychle hotová buchta

Tak už se peče ????..ubrala jsem v těstě i v tvarohu cukr.

Delam tak : vrstva testa , tvarohova napln bez pudinku , druha vrstva testa a na to rozpustena povidla a nakonec posypka - drobenka ./maslo s cukrem a moukou/

Moc děkuji za super recept, určitě jsem nepakla naposledy. Ani jsem nestihla vyfotit. :-)<3

Já místo povidel dala višňovou marmeládu a čokoládu. Mléka do krému jsem dost ještě ubrala, protože mi přišel už tak moc tekutý, ale výsledek!! Opravdu klasa. Nadýchaný, akorát sladký a všem chutná! Děkuji za recept:-) :-K

Nejlepší koláč na plech, pečeme vždy na výlet, chutná všem ????

Dobrý nápad. Manžel má rád tvaroh a já povidla. Tak to bude krásný kompromis. :-)

Múčnik, ktorý nikdy nesklame, pridala som foto. Rýchly, jednoduchý, výborný. :yes:

Boží s jakoukoliv náplní!!! Už nechci nic jiného <3<3<3

Vyborne:yes:

Pekla jsem podle tohoto receptu už několikrát, dávám jen méně cukru jak do těsta tak do tvarohu, někdy připravuji s drobenkou, jindy bez a vždy spokojenost. Děkuji za recept.

pancakes: :-D jistě, jsou i v surovinách - povidlí jsou prostě povidla:-K

Dobrý den, když nevím, co to je povidlí, můžu místo toho použít normální povidla?

Velká rychlá dobrota. Měla jsem málo povidel tak jsem sem tam přidala jahody z mrazáku. Luxusní. Přidávám k oblíbeným. Děkuji a doporučuji <3

Musím také pochválit tuto buchtu, je to rychlovka. Jen jsem dala méně cukru, ale chuť mě opravdu příjemně překvapila. Určitě jsem nepekla naposledy :yes:

Moc dobrý koláč. Já jsem místo povidel dala mražené jahody (bo jich mám plný mražák a potřebovala jsem uvolnit místo:-D) a výborné to bylo. Hned jsem byla žádaná o recept ;-)

strašně moc sladká

Díky za recept, koláč je moc dobrý. Mám domácí povidla neslazená a tak nevadilo, že tvaroh je slaďoučký. Posílám bodík a recept ukládám. Bude se hodit, když bude málo času.:yes:

Před chvílí jsem vyndala buchtu z trouby a po ochutnávce musím konstatovat, že se právě stala jedenim z mých nejoblíbenějších receptů! Také jsem ubrala cukr na polovic a vrchní část těsta trochu zředila. Výsledek je úžasně chuťově jemná, nadýchaná nádhera. Bohužel i pres svou sytost u nás dlouho nevydrží, ochutnávka byla důkladná :-(:-Q<3 Dekuji za úžasný recept a všem vřele doporučuji :-K

Krásný koláč, jen nevím, proč je opět hlavní fotka s drobenkou, když tam nepatří...je to zavádějící. a fotka by měla odpovídat receptu...:-O

mika59: opraveno, změna :-);-)

Buchta nam chutnala, ale po nekolika pecenich jsem si recept upravila tak, ze pouzivam polovinu cukru (nez jak je uvedeno), nedavam pudink ani kyprici prasek, a v naplni vynechavam mliko, protoze i tak je to dost rozblemtany. Buchta je vyborna, dekuji za tip!:yes:

ne.ver:
Díky za vytažení rcp:yes: Lidská paměť je krátká a ta moje obzvláště;-(:-D
Povidel se nedostává, byl tedy použit marhulový džem
Trošku jsem si upravil postup:
Spodní část těsta (podle rcp) byla nandána na plech a zbytek těsta na tu vrchní vrstvu byl trochu naředěn mlékem a na koláči se pak rozprostřelo takřka samo :yes:
Plech dán do pece při 175°C a teplota vzápětí snížena na 160°C. Pak ještě (při tmavnutí okrajů) sníženo na 150°C (HV). Tímto harakiri způsobem jsem pekl celkově 30 minut
V rcp uvedených 160°C bude tedy OK :-K

Docela dobrá buchta, jen na mě trošku víc hutná. Ubrala jsem hrnek cukru(půl a půl) a sladká je pro mně akorát (přítel si dosladil navrch moučkovým). Příště zkusím s drobenkou.

Povedlo se a moc chutnalo! Výborná buchta! :-8

Zkusím udělat s menšími úpravami o víkendu. Místo povidel budou borůvky, u nás už jsou zralé. Recept se mi líbí.:-K

Výborný, rychlý a celkem i levný koláč.:yes: Moc nám chutnal.<3

Buchta je opravdu výborná, rychlá, jednoduchá, no prostě úžasná:-D. Jen mi připadá trochu víc sladká, příště určitě uberu cukr. Je to rychlý moučník, když potřebujete v týdnu upéct :-K

magdalenka: V několika receptech podobných tomuto jsem teď našla v ingrediencích 1 hrnek cukru "moučka" (ten je lehčí než krupice) a v tvarohu se pak uvádí jen cukr vanilkový, nebo moučka bez uvedení objemu, tak to beru, že to znamená "dle chuti". A navíc neobsahují povidla. Pro mě z toho plyne, že příště prostě uberu cukr a budu blažená :-D. Jinak je recept opravdu moc pěkný, ta povidla v něm jsou originální.

Zajímavý recept, neměla jsem ovoce, ale povidla ano, tak se hodil. Když vyšleháte bílky, nemusíte vůbec sáhnout po kypřicím prášku, ale tím pádem už nemáte "úžasně" rychlý recept, to ne 0:).
Cukru je zde opravdu požehnaně - celkem přes 500g, jestli ho dobře čtu? A to jsou ještě přidávána povidla. Chuťově by to, myslím, bez problémů sneslo redukci o 150-200g cukru celkem, hlavně z tvarohové náplně, která nakonec obsahuje i povidla (v těstě má cukr samozřejmě opodstatnění kvůli našlehání těsta). Ale proti gustu...

magdalenka: Ano, ano, pekla jsem dnes, a to z cukru krupice (v receptu není druh cukru uveden, tak snad to neměl být moučka?). 1 hrnek cukru krupice (1 hrnek beru jako 250ml) má cca 250g, takže v buchtě by mělo být celkem 500g cukru krupice. Zdálo se mi to hned moc oproti jiným receptům na moučníky, tak jsem ubrala 50g z těsta a 50 g z tvarohu. Přesto se mi zdál výsledek příliš sladký.
Dětem to chutnalo, ale přijde mi zbytečné to se slazením přehánět, když to není potřeba.

Zobrazit starší odpověď

Pekla jsem opakovaně, přesně podle předpisu, s ovocem, s drobenkou. Vždy skvělý výsledek. Ustálila jsem pečení s drobenkou nahoře, na tvaroh dávám střídavě povidla, ovoce. Dnes poslední borůvka a zase skvělý výsledek. Jednoduché a výborné!!! Děkuji:-*:-K

<3 S povidly už jsem tento koláč pekla a jak píšu níže, byl úžasný. Ovšem dnešní obměna s borůvkami taky nemá chybu :-) Dovolila jsem si přidat fotku.

Ahojky, dneska se na tuhle nádheru také chystám :-) tak jsem moc zvědavá ;-) jen jsem se chtěla zeptat, zkoušel někdo místo povidel nebo ovoce přidat třeba čokoládu či nutellu?
Přijde mi, že se čokoláda/nutella bude chovat podobně, jako povidla, takže by to snad ani nemuselo tolik téct..
Teď ji udělám podle receptu s tvarohem a povidlím :) a příště zkusím tu čokošku :-D

Lůca

Výborná buchta! Prvně jsem pekla podle tohoto receptu už před rokem, a to dva plechy na jednu velkou akci - jeden plech s náplní uprostřed, druhý s náplní nahoře + drobenkou. Po obou se hned zaprášilo ;-) A chutná i mým klukům, kteří jsou strašně vybíraví - takže velká pochvala.

Je rychlá a výborná i s jahodami :-p:yes:

<3 výborná buchta, jen cukr jsem trošku ubrala, ale výborný! Díky :-)

<3 Super, super, super..... dnes jsem pekla a úžasné. :yes:

Výborná,taky jsem ji dnes pekla poprvé.

Výborná včera jsem jí pekla je rychlá a moc všem chutná: yes: :-K

Je výborná, velice rychle zmizela, určitě jsem nedělala naposledy.:-)

Ten koláč vypadá naprosto báječně a mohu přidat do tvarohu citronovou kůrku a rozinky vymáchané v rumu?:-?

Místo povidel jsem použila marmeládu a taky super. U nás doma momentálně nejoblíbenější buchta. Dělala jsem jí už několikrát. Díky za recept :-)

Vynikající!!! rychlá a výborná! Všem vřele doporučuji!

Musím říct, že buchta je opravdu výborná! Přidala jsem ještě drobenku a nemá chybu! ;-) :-)

Také ji dělám a je moc dobrá, křehká a "mokrá", žádná dusivá potvora :-8 Akorát na povrch dávám drobenku místo toho těsta a je to :yes::-<3

Mně se povedla :yes:, byla výborná! Dělala jsem přesně podle receptu.

Zklamání: Je pravda, že na hlavní fotce je drobenka, a vypadá jako úplně jiná buchta dle zde přidaných fotek. Divím se, že to tam nikomu nechybí při tolika odzkoušených uživatelů.:-):-)

Zklamání 13. 1. 2017 21:06
No teda! Teď jsem vytáhla z trouby a vypadá to úplně jinak než na obrázku. Na obrázku to vypadá na.drobenku, to nechápu, jak se to mohlo z těsta, které jsem dělala přesně dle receptu, stát. Těsto bylo řídké, tvaroh taktéž a to jsem dala jen třetinu předepsaného mléka. Dala jsem to na trošku větší plech, kdyby byl menší, tak se to snad ani neupeče. Když jsem kousek ukrojila, pečící papír byl nalezeny a rozpatlany na buchtě.
Já teda nedoporučuji :no: zlakala mě rychlost a jednoduchost a teď musím dělat jinou pro zítřejší návštěvu. Snad bude po zchladnuti trošku k jídlu a dáme si ji k snídani

Zklamání : jako hlavní fotku jsem nastavila tu původní, autorčinu a fotku s drobenkou jsem posunula dozadu.;-)

Přidávám :yes: , včera jsem upekla, místo vanilkového pudingu jsem dala banánový a místo povidel domácí ostružinovou marmeládu, ale jinak jsem se držela receptu. Moc dobrý, vláčný, a ta vůně po celým domě ... :-)

Buchtu jsem podle tohoto receptu pekla už několikrát.Je opravdu moc dobrá,nemáme rádi povidla, dávám jahodovou a borůvkou marmeládu a jen se po ní zapráší :yes:

Buchta v troubě :-8 Tak uvidíme jak dopadne - těsta se mi zdáli moc řídká a tak se mi to vše tak trochu slilo dohromady, ale věřím, že chutnat bude skvěle :yes:

Velmi dobrá buchta, přetvořila jsem si korpus do bezlepkové podoby a bude to i super těsto na bábovku, jen je třeba dát víc tekutin, je trochu hutné, ale to je nejspíš bezlepkovými moukami. Použila jsem 1/2 hrnku čirokové, 1/2 hrnku tapiokové a 1 hrnek Doves Farm samokypřící + špetku guaru. Čiroková mi zbarvila těsto do tmava:-) Cukru jsem dala jen půl hrnku, používám hnědý Demerara, a úplně stačilo. Jen asi to chce trochu větší plech, aby nebyla tak vysoká vrstva. Tvaroh byl v podstatě tekutý, trochu jsem se toho bála, ale ve výsledku mňam mňam:-) Zbytkem těsta jsem pokapala vrch, ale ani to není potřeba, stačí nechat jen tvaroh a povidla...určitě jsem ji nedělala naposledy:-)

Potřebovala jsem něco rychlého upéct, v lednici jen tvaroh, ráno volala mamka, že se staví odpol na kafe. Dělala jsem poloviční dávku, mám malé plechy, puding jsem měla jen čokoládový, povidla jsem nahradila domací trnkovou marmeládou a ještě do náplně poslala trochu amareta a nasekané mandle... Nuže, voní to nádherně, jsem zvědavá, jaká buchta bude <3

Přešla mne chuť. Děkuji. Kdo může napsat ,,s povidlím,, toho receptům nevěřím.;-(;-(;-(;-(;-(:-((:-?:-?:-?:-?:-?

Tak to jste mě pobavila :-D. Je to naprosto běžný výraz, který znám od dětství.

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tento koláč je výborný. Pekla jsem ho už několikrát a vždycky měl úspěch. Je krásně vláčný a dobrý.:yes:

Naprosto úžasná, ňami ňam. jen se po ní zaprášilo :-p.

Dobrota. Olej i mléko dávám přiměřeně podle oka podle hustoty těsta i náplně. Ani jsem těsto nedělila na dvě části, ale rozetřela na velký plech. Povidel jsem nakydala celý kelímek. Kombinace těch dvou chutí u náplní, je úžasná. <3

Houska68: chtela jsem rychlou buchtu delala jsem ji poprve je vyborna :-) :-) :-)

Drahomíra 1. 10. 2016 14:02
Kat, těsto musí být tekuté, navrch se krásně nalije z mísy, slabá vrstva:-K super buchta:yes:

Ako dlho sa to ma piect?

Opravdu luxusní!! :-K

<3Tak to je moje gusto! Do tvarohu přidána kúra z biocitronu a rozinky máčené v rumu. Povidla jsem také rozdělala s rumem a dala jsem jich asi tak 200 ml. Na vrch drobenku a ... No, i ty tři plechy, které jsem za víkend spáchala, byly málo :-D

Zdravím, chci se zeptat, jestli je normální, že mám náplň hodně řídkou? Tvarohy jsem použila ve vaničce, ale mléka jsem dala málo. Tak nevím, jde pak špatně na tvaroh nandat ta horní vstva těsta:-(( . Jak to děláte vy? Díky:-)

hosta: Mimochodem, u první várky se mi tvaroh zdál taky moc tekutý. Do druhé jsem tedy dala minimum mléka a ... chyba. Tvaroh byl moc těžký, měl podobnou hustotu jako těsto, takže se do něj bořil a koláč tolik nevyskočil. V třetí jsem se vrátila k původnímu množství mléka. Nejsem moc velký fanda pudinků ve tvarohu, tak ho dávám jen tak trochu, aby se neřeklo, ale myslím, že by tvaroh díky vejci stuhnul i tak. Úspěšné pečení ;-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

<3 vynikajuci kolačik.

Výborný koláč,šel přímo do ledvinek :-p;-)

Je fantastický. Pečiem ho často a každemu velmi chutí.:-K:-K:-K<3<3<3

Výborná buchta,pekla jsem již několikrát a vždy rychle zmizela. :yes:

Úžasné..rychlé, skvělé a žravé
<3

Moc dobrý, ale já neměl povidla, tak jsem tam dal místo nich jahody. Zůstal jen papír na pečení. :-)

dnes jsem pekla tento koláč, dala jsem méně cukru. Mohu doporučit, je výborný:-)

Těsto je stejné jako na starou dobrou olejovou bábovku, jen mouku dávám hrubou.<3

kolik jsou 2 krabičky????

Jana: přesně jak píše mika59, pokud myslíš tvarohy tak já kupuji ve vaničce, která má 250g

Zobrazit 2 starší odpovědi

Kamarádka ji donesla na srazík a je výborná! Fakt! <3

Dobrý den, na obrázku se mi zdá, že je tam i drobenka? Zkoušel jste někdo?

Hanka234: ja delam jedine s drobenkou a vynikajici,a misto povidel boruvky nebp jahody ,vselijak obmenuji a vzdy je vynikajici

Vladimír 8. 5. 2016 08:49
Nejde říct nic jiného než-li výborný recept,ještě líp buchta chutná.Ať se dá náplň do buchty jakákkoliv,chutná stejně výborně.Doma se po ní "jen zaprášilo".

Výborná, rychlá a moc chutná<3

Je vynikající.Já střídal povidla a mák.Opravdu moc úžasná dobrota.Mohu jen vřele doporučit.

je úžasný a opravdu moc a moc dobrý, dělala jsme v pátek a v neděli večer už nebyl <3

Zdravím a chválím tento koláč,je výborný,skvěle a lahodně chutná,dělala jsem ho už po druhé v tomto týdnu.....vážně je skvělý :-),,,,,,,a s domácím povidlím ,no zkrátka je mňamka :-K:yes:

Výborná,pekla jsem ji včera. Příště uberu trochu cukru

včera jsem pekla tuhle buchtu,místo povidel jsem dala strouhaný dýňový kompot a bylo to výborné,prostě s touhle buchtou byl velký úspěch,příště skusím přidat trochu sekaných ořechů:-)

Chci si vytisknout tvarohovou buchtu a do tisku se mi cpe krkovička na kterou vůůůbec nemám chuť:-//

Majkaa: dole pod náhledem krkovičky, který je pouze ilustrativní, vyber z možnosti "s fotografií" nebo "bez fotografie" a objeví se ti vybraný recept k tisku:-)

Nerdávám povidla ale hrozinky.:-)

užásná a rychlá.

kropka- pod obrázkem je přidat k oblíbeným

kombinace rychlá a úžasná buchta,:yes:pul davky jsem pekla na pekáčku 18x23 asi 35min.,ubrala jsem hodně cukru,povidla jsou sladká dost,díky za výborný recept

Vážně rychlá a moc dobrá....:yes::yes::yes: Příště zkusím přidat i rozinky ....

hezký den přeju, nemůžu přijít na to, jak si recepty, co se mě líbí, uložit....někde tady asi...
krupicovajanka@seznam.cz

dnes jsem delala a je vyborna.:-))

Podle obrázku to vypadá,že je navrchu drobenka-nikoli lité těsto.

ludmilamatouskova@email.cz 11. 2. 2016 10:54
buchta:-*

kaaarel:možná bylo málo mouky (použil jste možná malý hrnek.)

Drahomíra 4. 2. 2016 09:07
Dcera ji pekla v sobotu 30.1.a psala mně, že je výborná a snězená už
já ji upeču nyní v sobotu. Do tvarohu namočila CHIA a dala marmeládu
místo povidly :yes:

jak tak to tady pročítám,tak je to asi na menší plech,udělám 1 a půldávky a budu to mít jistější.Už jsem ji kdysi dělala,ale recept se někam zatoulal,ale vím,že nám chutnalo,dávám bodík:yes:

SOS prosím o radu, vše jsem umíchal dle receptu ale vše bylo velmi řídké a při nalévaní na plech se mi pomíchalo, nyní je upečeno, jakžtakž se to propojilo že mám vršek pěkně dozlatova ale asi to bude vše jako jedna hmota. Co jsem udělal blbě???

Upečeno, snědeno. Je vynikající, chutnala všem, určitě jsem nepekla naposledy. Dělala jsem jí přesně podle receptu a perfektně se povedla. Příště zkusím přidat i mák. Dávám bodík.:-p

Dnes som tento múčnik upiekla a určite nie naposledy. Je naozaj dobrý, ale recept som si trochu upravila. Dala som polohrubú múku, do tvarohu menej cukru a hrozienka, do povidiel trochu rumu. Cesta bolo síce málo, na spodok som dala viac ako polovicu cesta a do druhej polovice som priliala ešte trochu mlieka, aby bolo redšie a na tvarohovú náplň som ho len naliala a nemusela ho rozotierať. Podarilo sa a rodine chutil.

Jana Kolešová 24. 1. 2016 16:29
moc dobra delala jsem a vsem moc chutnala:yes:

Vynikající

misak:

Zobrazit starší odpověď

VYNIKAJÍCÍ :yes:

Tak jsem dnešní odpoledne vyzkoušela tento recept;-),velmi lahodná buchta,pohladí nejen bříško,ale i chuťové buňky :yes: ,prostě výborná,rychlá,lahodná, co víc dodat:-)):-)):yes::yes::yes:

Super luxus tahleta lahůdka!!! Přímo úžasná a navíc jednoduchá!!!:yes::yes::yes: Nevěřila jsem, upekla jsem, snědla hned dvě za tepla a to buchty nejím!!!:-D:-D Fakt!:-K Chutnala manželovi, jeho rodině a prý mám takovou péct, byli nadšeni!!!:-p:-):-) Děkuji moc autorce za jeden z pokladů v receptech:-K

Hrníčkové těsto, je to moc fajn a rychlovka. Přidáním kakaa a formy, máte bábovku. Já rozliji těsto na plech 40x30, rozmixuji tvaroh s cukrem moučka,(žádný pudink, brr) a naliji na první vrstvu. A jako poslední dám žmolenku.

Dnes pečená již po několikáté,akorát v remosce-odešla mi trouba-neznámo kam:-O a opravář se již týden neozval s náhradním dílem:-S tak že peču,jak se dá:-D neděle bez buchty prostě nejde.Trochu jsem jí připálila ze stran,protože odhadnout čas na remosku je trochu alchymie:-8pekla jsem jí půl hodiny a spálené okraje jsem ořezala;-)Na vrch jsem tedy dala také drobenku-no prostě ňam:yes: bodík letí

Převýborná buchta, dnes jsem vyzkoušela a nemá chybu. Pekla jsem na 160° 50 minut. Děkuji mockrát za recept:yes::yes::yes:

Zdravím a chválím. Tuto dobrotu jsem pekla několikrát, původně jsem dávala pouze povidla(mám vlastní), později jsem přidávala i lžičkou makovou náplň. Recept jsem objevila také na netu, byl nafocený postup. Vytiskla jsem si jej a každý, kdo ochutnal, chtěl recept. Pak se peklo pro změnu zase něco jiněho a recept se založil. Vnučka potřebovala vytisknout nějakou monster příšerku a při zakládání papírů do tiskárny jsem omylem založila i vytisknutý recept. Nebyla nadšená, že má z druhé strany obrázky z návodem na koláč - já nadšená byla. Zrovna jsem koupila nádherné meruňky, oprala a nakrájela každou na 6 dílků, na tvarohovou náplň jsem měla l vaničku polotučného a 1 vaničku tučného tvarohu. Meruňky jsem naskládala pěkně hustě a výsledek byl takový, že budu kupovat opět meruňky a péci znovu. U syna(bydlí s námi v domečku) byla návštěva a tuhle BOMBU neznali.Měla jsem obavy i o talířky. Dokud teď koupím meruňky, jinou nebudu péci, v zimě přijdou na řadu povidla s mákem. BEZVA RECEPTÍK A MERUŃKY-ZÁZRAČNÁ CHUŤ:yes::-*:-*

Aha tak teprve teď jsem si všimla :-8 že rozměr plechu je u receptu uveden za to :yes: Já pekla cca 40x30 s vyšším okrajem, takže pro tyto plechy doporučuji dvojitou dávku!

Tak tento recept mi nedal a musela jsem se zaregistrovat, abych ho mohla ohodnotit. :-) Sice mi také nevyšel na celý plech, ale to se mi stává už celkem pravidelně. Nechápu ty mini pekáčky ve kterých pečete, takže těsto jen dole a pak náplň. Recept jsem si vybrala náhodou kvůli přebytku povidel, ale lidi tenhle koláč je vážně chuťově úžasný :-D Opravdu doporučuji a jdu dnes na druhou (tentokrát dvojitou) dávku, abysme na dovče měli co ke kafíčku :yes:

Výborná :-) ... už jsem zkoušela podle jiných stránek. Tady jsem vyčetla vylepšení drobenkou a je opravdu úúúžasná i teplá - přitom teplá tvarohová buchta nebývá zázrak :-), ale tahle je ... povidla jsem zředila troškou rumu :-). Rychlé, dobré, velká spokojenost :-).

Takhle, jak je tady psaná, jsem dělal jen asi dvakrát. Pak jsem si recept trochu modifikoval. Těsto na plech vyleju rovnou celé, na to tvaroh, povidla a posypu drobenkou. Chutná mi to tak mnohem víc :-). Jinak samozřejmě buchta moc dobrá, má úspěch doma i v práci :-)).

Je úžasná a moc dobrá , pekla jsem ji skoro hodinu a cca 180 a hlidala a krásně se nakrájela :-p:-K:-*:yes:

lucikcuikkk 2. 8. 2014 17:20
Dobry den jdu ji prave delat tak uvidim jak se povede me akorad, mamka radi at tam dam polohrubou mouku jinak to pry budem jist lzickou :-D tak uvidime lucie:-D :-//

Výborná, byla hned pryč. Akorát jsem udělala na moc velký plech, takže už mi nezbylo těsto na vrh, takže jen těsto tvaroh a povidla, no ale vůbec ji to neubralo na chuti. Mňam. Příště dám na menší plech ;-)

Ivulinko .. pecu na větrák a už byla nahoře zlatoucka.. No děkuju. Zkusím to

lucie: to je málo, to se pak nediv, že ji máš syrovou a na lžičku:-D

Pecu na 150 asi půl.hodiny

Lucie: zkus ji péct déle, aby se pečením odpařilo více vody, kterou pustí tvaroh;-)

buchta výborna,dělám presně dle receptíku,jen poté co vychladne, nedá se pomalu ani ukrojit.je to jako s....na lžičku,kde dělám chybu?Mám tam dát polohrubou mouku?Je to strasne těžký a lepkavý...snad mi rozumíte...

...tak kočičky, buchta luxusní, na mě moc sladká, ale to je můj problém, a opravdu super až druhý den :-) vřele doporučuju :-)

Tuto buchtu jsem pekla několikrát. Poprvé s hladkou moukou, tak jak je to i tady. Byla dobrá, ale taková moc lepivá a hutná. Zkusila jsem zaměnit za polohrubou a je to o mnoho lepší, nadýchanější. Doporučuju.

Ja som,rovnako ako Blanka,posypala ešte škoricovým cukrom a bol výborný :-*:yes: akurát sa musí nechať vychladnúť kým sa pokrája (teda aspoň aj som musela) lebo ten lekvár miestami klesol na spodok a trochu sa roztekal :-8 ale po vychladnutí :yes::yes::yes:

holky :-), buchta v troubě , jsem zvědavá , tvaroh jsem jěště posypala skořicí :-), čtu tady samou chválu, tak doufám, že nezůstanu se svým dílem pozadu ;-);-)

Naprosto dokonalá záležitost!Díky moc za recept!Dělala jsem jí na větší plech,takže na vrch mi už těsto nezbylo,ale vůbec nevadí:-) ode mě další bodík a doporučuju:-K

upečeno a velmi rychle snědeno!,:-p takže ji upeču dnes opět :-)),posílám bodík a děkuji za výborný recept L.:-K

Tak moje sýčkování a obavy byly naprosto zbytečné, buchta se povedla, byla vinikající, i babička mi ji pochválila a chtěla recept :-D Jen se po ní zaprášilo :-D

Těsta se mi zdálo málo,tvaroh byl příliš hustý (až když byla buchta v troubě,zjistila jsem,že jsem do tvarohu nedala vajíčka),takže jsem kladla lžící hromádky jednu vedle druhé a druhá polovina těsta to všechno ani nepokryla.Měla jsem strach,co z toho bude,ale výsledek byl vynikající.Jak vzhledově tak chuťově.Určitě budu péct hodně často.A k té teplotě trouby:já všechny buchty a moučníky dávám do trouby rozpálené na 200 stupňů a asi tak po 5 minutách stáhnu na 170.Vždycky se povede.

Tak jí mám v troubě a nevím nevím, nebo spíš bojím bojím :-( tvaroh byl hrozně řídký, i když jsem dala jen půl hrnku mléka a vršek se mi ani nepřikryl tím zbylým těstem, navíc se to do toho tvarohu tak nějak spíš "ponoříl", no nevím... snad to bude k jídlu... :-S

SKVĚLÁÁ dávám bod:yes:

jarka skrobakova: Jarko děkuji za fotečky a určitě se nic mazat nebude, krásně se povedla a jsem ráda, že chutnala :-K

Upekla jsem tuhle skvělou buchtičku, vláčná prostě úžasná:-!:-K:-K.Bodík jsem už poslala dříve tak dnes jen foto, když tak vymažu. Dík za rcp :yes::yes::-K:-K:-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p

dnes jsem ji pekla a určitě ne naposled.Je to opravdu moc dobrý.Děkuji za recept.:-K:-8:yes::yes::yes::yes:

Dobrý večer vaší buchtu jsem pekla po prvé a komu jsem dala ochutnát tak chtěl recept.Moooc dobrá a hlavně rychlá.Díky.:-K:-K:-K:yes::yes:

Lucik: Vždycky respektuj vlastní troubu, stupně v receptech ber jen jako orientační. Každá trouba a to i téže značky peče jinak!!!!!!!
Já např. peču na těch 170 a hlídám tak po 25 minutách se jdu mrknout, navíc nepeču míň taky ne.

Lucik:pekla jsem v elektrické troubě a opravdu na 160°C :-K

Lucik:Já pekla na 160 st. Fakt to stojí za vyzkoušení. Záleží na troubě, když tak častěji koukat, aby nedošlo ke škodě. Je to dobrota.:-K:-K

Zdravím, můžu se zeptat na stupně pečení? Píše se 160C,je to docela málo.. a už několikrát se mi stalo, že uvedené stupně v receptu vůbec neodpovídaly..vím, že každý podle zkušeností s vlastní troubou, ale na kolik jste to pekly holky?? Není to 160C horkovzdušná,tj.180 normální??

Vyzkoušeno, potvrzeno, výborná:yes: Do těsta jsem přidala limetkovou kůru (citron nebyl). Pekla jsem pro společenskou přípežitost a neodhadla, že když to předem pocukruju, tak se cukr na částech, kde byl na vrchu tvaroh, rozpustí. Takže potom byl povrch na pohled takový slizský a nelákavý. Mám totiž ve zvyku dávat do moučníku cca polovinu cukru proti receptu a hodně cukrovat navrch, nějak nám to víc chutná. No, ale zmizel rychle, je poslední kousek, ještě ho možná stihnu vyfotit a vložit jako důkaz:-D Rozhodně dávám bod, je to rychlé a velmi chutné:-p:yes::yes:

Super dobrota ;-);-);-):yes::yes::yes:

Dělala jsem ji dnes ráno před odchodem do práce a ochutnala kousek ještě teplý a je ÚŽASNÁ:-p:yes::yes: Napříště si dám trochu víc práce a zkombinuji ještě s makovou nádivkou a do těsta i tvarohu vrazím trochu citronové kůry. Udělala jsem to na větší plech, takže mi vyšla spodní vrstva tenoučká, tvarohy jsme dala raději tři, toho bylo dost, ale ta vrchní vrstva, to bych rovnoměrně nenapatlala ani při nejlepší vůli, tak jsem dávala lžící bobky na ty povidlové "nočky". Nevypadá tak krásně jako máte na fotkách, ale dobroučké to tedy je)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
tvarohová buchta na plech, tvarohová buchta, rychlá buchta na plech, buchta s tvarohem a povidly, rychlá buchta s tvarohem, vynikající buchty na plech, vlacna tvarohova buchta, koláč s tvarohem a povidly, rychlá buchta s tvarohem a povidly, tvarohový koláč, buchta na plech s tvarohem a povidly, buchta s tvarohem a povidlím, dobrá tvarohová buchta, tvarohovo povidlova buchta, rychlá dobrá buchta, buchty tvarohové, buchta s tvarohem, rychla dobra buchta s tvarohem, dobrá buchta s tvarohem, tvarohové buchty

Suroviny:
mouka hladká, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, cukr, cukr vanilkový, pudink vanilkový, vejce, tvaroh, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu