Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio
Jídlo z hrnce ve kterém se nemusí jen fritovat, ale také péct, vařit nebo smažit. Pokud ho doma nemáte, můžete si tuhle roštěnku připravit i v pekáčku. Se špenátem a bramborovým knedlíkem si jistě pochutnáte.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 647 kJ / 633 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,96 g |
Tuky | 16,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 271 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso si nakrájíme na plátky a po stranách trošku nařízneme, aby se nám potom maso nezkroutilo. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Friťák si nastavíme do polohy 2 a kousíček (elektrický sporák sporák na č. 6). Na rozpáleném oleji osmahneme maso dozlatova a vyndáme bokem na talířek.
Krok 3: Na ten samý olej dáme na kostky pokrájenou cibuli a necháme lehce osmahnout.
Krok 4: Potom na cibuli dáme zpět maso a přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Promícháme a když se nám vytvoří z hořčice takový sosík, tak to zalijeme z konvice převařenou teplou vodou, stáhneme do polohy 1 a půl (elektrický sporák na č. 4) a pod pokličkou necháme vařit, dokud není maso měkké.
Krok 5: Když je masíčko hotové, tak ho vyndáme bokem na talířek a samotnou omáčku zahustíme jíškou Knorr (pro tmavší barvu použijeme více tmavé jíšky).
Krok 6: Dochutíme solí, pepřem.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lk4
Moje poznámka
Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lk4
Nejnovější recepty
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Makovec s tvarohem bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Jarní mls s čokoládou
Přidáno před 7 hodinami
Hrnkový beránek
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 14 hodinami
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno 11. 4. 2025 17:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché sýrové těstoviny vařené v mléce
Kukykuk před 1 hodinou
Rychlé a křehoučké taštičky
Styliane před 2 hodinami
Šunkofleky
hortenzie před 2 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek s celerem
Radka61 před 3 hodinami
Bramborový gulášek
jukub před 4 hodinami
Rychlé langoše
Martas_ před 5 hodinami
Hospodský zelný salát
milede před 5 hodinami
Chlupaté knedlíky (klouzáky)
libusekubinova54 před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
vikinka09 před 7 hodinami
Strouhané řezy s jablky
Lenifuk před 9 hodinami
Tématické fráze:
roštěná z vepřového masa,
roštěnky z vepřového masa,
roštěná z vepřového,
roštěnky z vepřového,
roštěnka z vepřového,
roštěnky recept,
veprove omacky,
roštěná omáčka z vepřového masa,
roštěnka z vepřového masa,
vepřová omáčka,
roštěná z vepřového masa recepty,
remoska tefal recepty,
roštěná z vepřového masa recept,
roštěná recepty z vepřového,
vepřové s omáčkou,
recepty friteza,
roštěná z vepřového recept,
omáčka vepřové,
omáčka z vepřového masa roštěná,
maso ve friťáku
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
hořčice plnotučná,
olej,
sůl,
pepř mletý,
jíška
Komentáře (34)