Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové lívanečky polité meruňkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LeninkaP

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 440 kJ /
1 061 kcal
Bílkoviny45,54 g
Tuky23,06 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 544 mg
Sodík 376 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy162,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh smícháme se žloutky, přidáme hrnek mléka, sůl,a pomalu začneme vmíchávat mouku. Těsto si postupně ředíme zbylým mlékem na řidší těsto. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Smažíme po obou stranách dozlatova. Krok 2: Meruňky nakrájené na malé kousky dáme do hrnce, podlijeme vodou a necháme rozvařit. Až jsou meruňky rozvařené a voda takřka odpařená, přidáme cukr dle chuti a zralosti meruněk. Krok 3: Omáčka má vypadat jako teplá marmeláda. Lívanečky dáme přes sebe, polijeme omáčkou a dozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Pro zpestření chuti posypeme mletou skořicí.

Zveřejněno 28. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LvkD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LvkD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Leni, škoda, že už mám dnes uvařeno:-(Do lívanečků bych se hned pustila:yes:vypadají lákavě.Tak snad zítra po noční;-)

moc moc děkuji za uvítání:-8 závislá už jsem asi 2 roky na receptíkách :-8 a jsem za to ráda, protože den bez dobrýho jídla, není ani den :-D

Leni, vítej mezi náma a nadělalas mi teda chutě!:-p:yes:

LeninkoP:-K i já Tě vítám na topáckém webu, podle kterého mnozí sestavují báječné polední menu;-)
Tam kde tvaroh :-pvládne hned prý člověk ;-)mládne a tudíž jasně hned 3.tí bodík dáme:yes:;-)

:-p:-p:-p:-p:yes::-K

Dobré :yes: dávám bodík

LeninkoP, chtěla bych tě přivítat mezi námi v naší Topkové rodině a ať se ti tu líbí, jako nám a připrav se na "závislost";-):-D

Tématické fráze:
tvarohové lívanečky, rozvařené meruňky, lívanečky, meruňková omáčka, omáčka z meruněk, livanečky z tvarohoveho těsta, jak rozvařit merunky, livanecky tvarohove, recept na tvarohové lívanečky, livanecky z tvarohového těsta, meruňkový rozvar, receoty tvarohove knedliky, jídla z tvarohu, noky s meruňkovou omáčkou, rozvařit merunky, příprava tvarohu na lívanečky, meruňky rozvařené, meruňková omáčka na lívance, receoty na teplá jídla z tvarohu, polite

Suroviny:
tvaroh měkký, vejce, sůl, cukr, mouka polohrubá, mléko, tuk na smažení, meruňky, voda, cukr, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu