Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba s bílou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Suvicka Suvicka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 128 kJ /
1 226 kcal
Bílkoviny81,41 g
Tuky86,47 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,50 g
Sacharidy28,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nachystáme si filety z ryby - necháme je rozmrazit, omyjeme, osušíme, posolíme, pokapeme šťávou z citronu a můžeme pomazat třeným česnekem. Necháme odpočinout. Krok 2: Mezitím si uděláme omáčku. Na oleji nebo na másle ( 60 g) zesklovatíme cibuli, zaprášíme tak 2 lžícemi hladké mouky, prosmažíme jako jíšku. Zalejeme 500 ml vody (nebo může být rovnou bujon, když jenom voda, bujon tam hodime, až nam to začne vařit) a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu, provaříme, přidáme mraženou zeleninu, provaříme. Dochutíme nastrouhaným čedarem, solí, kořením - majoránka, trochu kmínu, grilovací koření, ... a nakonec tam dáme třený česnek. Když je potřeba, můžeme dohustit instantní jíškou nebo normální. Záleží na tom, jak máte rádi husto. Krok 3: Omáčka je hotova a doděláme rybu. Každý filet obalíme v polohrubé mouce smíchané se solí, pepřem, kmínem, červenou paprikou a majoránkou. Osmažíme na oleji po obou stranách a je hotovo.

Zveřejněno 2. 8. 2010

Poznámka autorky Suvicka

Jako příloha se hodí vařené brambory, opékané brambory nebo mohou být také hranolky, možná rýže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba s bílou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BPZY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba s bílou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BPZY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Suvičko zbylo mi dost té Tvé omáčky, tak jsem k tomu osmažila placičky z mletého masa (koření jsem použila stejné jako do mouky na obalování ryby) a podávala jsem to s těstovinami. Takže přidávám fotku i této variace pro inspiraci.:-K

Samozrejme, ze mi to nevadi, naopak, jsem rada, ze chutnalo a nekdy vyzkousim s tvymi upravami. Tohle byl muj vymysl, protoze jsem mela chut na ryby a zeleninu, ale nechtela jsem to delat normalne. Kazdy dobry napad je vitan. Dekuju za fotecky a vsem za bodiky a hezke hodnoceni. :-K:-K:-K

Suvičko, děkuji za inspiraci:-p Bylo to vynikající:-* Malinko jsem si recept upravila;-) Manžel prohlásil, že to byla harmonie chutí:-D Rybu jsem obalila jak máš psané. Jen jsem do mouky přidala trochu sladké červené papriky a trochu koření na ryby.
Při vaření omáčky jsem dala zesklovatět cibulku, přidala jsem trochu kurkumy, 2 stroužky česneku, libeček a čerstvou mrkev nakrájenou na kolečka+mraženou zeleninu. Další postup byl dle tvého popisu. Do omáčky jsem ke konci vlila čtvrt dcl 12%smetany.;-) Doufám, že ti nevadí, že jsem to tu tak rozepsala a přidala jsem 2 fotečky. Ještě jednou díky za prima recept:-K

Vypadá to dobře:yes:

:yes::-Ktaky uloženo

Podobnou omáčku dělám často ke všemu možnému masu,ale s rybou jsem jí ještě nezkusila...výborný nápad :yes::yes::-p:-D

Vypadá to úžasně. :-p Ukládám a zítra uvařím;-):yes:

To určitě vyzkoušíme,bodík pro tebe:yes:

Tak něco podobného dělávám a proto vím, že je to:-p:yes:jen upravuji použití koření,ale to jen kvůli naší dietě. Jinak mohu receptu jen popřát:yes::-p

:-p:yes::yes:

Sůvičko tak tomu říkám dobrůtka!!:-p Rybičky můžu na všechny způsoby!!:-8 Bodíček pro tebe už letí!!:-K:yes:

Tématické fráze:
omáčka na ryby, omáčka na rybu, ryba s omackou, omáčky na ryby, ryba s těstovinami, ryba, ryby s omáčkou, na ryby, na ryby, recept na rybu, bílá ryba, omáčky k rybám, omáčky na rybu, ryba recept, omáčka z ryb, recept na rybu s omáčkou, omáčka, na rybu, ryba recepty, ryby s těstovinami, omáčka k rybá

Suroviny:
ryba, mouka polohrubá, kmín celý, sůl, majoránka, koření grilovací, česnek, citron, olej, cibule, česnek, vývar, smetana, směs zeleninová mražená, sýr chedar, koření, mouka hladká, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu