Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky v parním hrnci

Bramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel. Tyto jednoduché a výborné bramborové knedlíky můžete dát i do mrazničky. Dají se použít jako vynikající příloha k masu, špenátu, zelí.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betyna

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min Bez doby vaření s chladnutí brambor

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, Bez doby vaření s chladnutí brambor)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 237 kJ /
2 925 kcal
Bílkoviny81,68 g
Tuky35,86 g
Vláknina37,90 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy549,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme den předem ve slupce. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubé části struhadla (tam, kde strouháme okurky na hrubé nudličky). Krok 2: Přidáme mouku, krupičku, olej, ocet, vejce a sůl a vypracujeme těsto. S těstem se pracuje dobře a nelepí. Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 díly, vytvarujeme válečky. Na každé patro parního hrnce položíme na pruh pečicího papíru knedlík (ten se na něj nepřilepí a nebudeme muset čistit otvory). Paříme 35 minut. Krok 4: Po upaření necháme chvilku "zavadnout", aby se při přenášení nepřelomily, jsou dost velké.

TIP: Jak vařit knedlíky v parním hrnci - stručný návod

Zveřejněno 19. 6. 2010

Poznámka autora Betyna

Původní recept mám od "Vovec" z Dámy, přidala jsem jen ocet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yyqp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yyqp

Marie

Komentáře (15)

Děvčata, teď jsem knedlíky dopařila, recept je vynikající, těsto nemá chybu. Opravdu doporučuji. Udělala jsem si strýčka na vánoční svátky, recept mě nezklamal.:-))

JajkaK: děkuji za komentář. Komu se nechce plnit, může z těsta vyválet placku, potřít náplní, pevně zarolovat a upařit tak, nakrájet až po upaření.

Knedlíčky jsou výborné! Trochu jsem se bála toho octa, ale není vůbec poznat že jsem ho do těsta přidala ;-) s těstem se pracuje parádně nelepí se a určitě z něho zkusím i plněné knedlíky uzeným :-)

piiskota 7. 1. 2013 10:50
:yes:

Moc dobré a taky dobře vypadají, paráda!:yes:

jednoduché,dobré,a hlavně nerozblemcané.... :yes:

Dnes jsem naplnila mletým uzeným masem. Celkem bylo 26 knedlíků, pařila jsem 35 minut. Přidala jsem foto...

:-p:-K:yes:

:-K díky za fotky, jsem ráda že chutnalo. Dnes jsem je vyzkoušela od včera ohřáté v mikrovlnce a byly taky dobré.

Dovolila jsem si přidat fotky. Dělala jsem jen z poloviční dávky 2 menší knedlíky. Určitě jsem nedělala naposled. Děkuji za recept a ještě jednou chválím!!;-)

Vypadají moc pěkně. Ocet nepřidávám, tak to taky zkusím, hlavně když se dělají ze starých brambor. Já přidávám dost často i nakrájenou housku a trochu solamylu. Právě teď mám ještě nějaké brambory ve sklepě a tak je likviduji tím, že vařím do mrazáku knedle.

Skvělé!!! :-O:yes:

Velké, ale vypadají úžasně:-)

Já ho mám od kamarádky z Dámy, knedle jsou dost velké, musela jsem je vyndat na desku, na tác by se mi asi nevešly...

Marcelo, bravo!!! děkuji moc za ten recept, ukládám si ho;-):yes::yes:

Tématické fráze:
vaření v parním hrnci, parní hrnec na knedlíky, hrnec na knedliky, hrnec na vaření knedlíků, jak ohřát bramborový knedlík, parni hrnce testy, recepty na vaření v parním hrnci, jak ohřát bramborové knedlíky, knedlíky z parního hrnce, hrnec na vaření knedlíků v páře, recepty v parním hrnci, parni hrnec knedliky, parni hrnec na vareni knedliku, hrnce na vaření knedlíků, parni hrnec vareni knedliku, vareni bramborovych knedliku v pare, recepty k parnímu hrnci, parní hrnec recepty knedlíky, hrnec na knedliky v pare, vaření brambor v parním hrnci

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, krupice dětská, olej, vejce, ocet, sůl

Přidat fotografie receptu