Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská rajčatová polévka LFR

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

La Furi Roja La Furi Roja

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 499 kJ /
358 kcal
Bílkoviny10,26 g
Tuky2,08 g
Vláknina18,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy66,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme rajčata tím, že si je spaříme. Rajčata by měly popraskat. Pokud se tak nestane, dáme je chvilku na plotýnku provařit. Poté rajčata oloupeme a nakrájíme. Krok 2: V hrnci si na másle osmažíme nakrájenou cibulku a česnek, když zesklovatí, přidáme oloupaná rajčata. Počkáme, než se rajčata začnou dusit, občas promícháme a mezitím si dáme vařit vodu. Krok 3: Když začnou rajčata probublávat, přilijeme k nim vroucí vodu, bujón a necháme vařit asi 20 minut. Do polévky poté dáme bazalku a necháme ještě chvilku provařit, poté rozmixujeme celou polévku ručním mixérem. Nemusí být úplně dohladka, klidně v ní můžou plavat kousky rajčat. Krok 4: Dochutíme solí, trochou čerstvého pepře, malinko muškátu, ještě nasekanou bazalkou a smetanou. Podáváme s kousky mozzarelly.

Zveřejněno 17. 7. 2015

Poznámka autorky La Furi Roja

Polévku dělám vždy " báj oko ". Nutné je dělat polévku, když už jsou pořádná rajčata, nejlépe, když vám doma přezrají. Bazalky tam můžete nasekat taky kolik chcete, čím víc, tím líp :)

Vody dávám vařit plnou konvici, ale je to na každém, záleží na počtu lidí, pro které vaříte. Ale nikdy nešetře rajčaty :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KR2x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KR2x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Podle ingredienci musi bejt skvela....rada jednou vyzkousim, az budu mit hodne rajcat (to se mi tady nemuze stat)...asi az budu u nasich:-p

Tématické fráze:
italská rajčatová polévka, italska polevka z rajcat, italská rajčatová polévka s mozzarelou, italské polevky, polevka z celých rajčat, rajcatova polevka z celých rajčat, polévka z celých rajčata, italská rajcatova polevka top recepty, rajčatová polévka, rajčatová polévka s cerstvych rajcat a zeleninoveho bujonu

Suroviny:
rajče, česnek, bazalka čerstvá, smetana, ořech muškátový, sůl, pepř, cibule, máslo, bujón zeleninový, sýr mozzarella

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu