Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicovky

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 518 kJ /
3 948 kcal
Bílkoviny83,01 g
Tuky231,82 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 253 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy374,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z teplého mléka, cukru, droždí a 3PL mouky připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Krok 2: V míse prohněteme zbytek mouky, změkklé máslo, sůl a vejce a nakonec vmícháme kvásek, prohněteme a necháme kynout. Krok 3: Nakynuté těsto rozdělíme na čtyři části a každou část vyválíme na plát který potřeme skořicovou náplní, svineme a nakrájíme na plátky. Krok 4: Plátky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem se skořici, necháme chvíli kynout a poté upečeme ve vyhřáté troubě. Krok 5: Příprava náplně: Rozpustíme máslo s medem a vmícháme cukr a skořici (množství záleží na vaší chuti).

Zveřejněno 3. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jER

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicovky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jER

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Pekly jsme se dcerou. Všem moc chutnaly. Je to teda kalorická bomba, ale ....tak jednou za čas, proč ne. P.S. No jasně - jednou za čas...Pekly jsme ve čtvrtek a dneska pečeme znova :d

Zítra zkusím se dcerou. Pustila se s chutí do pečení a toto se zdá poměrně snadné a efekt bude určitě nad očekávání dobrý.:-*

Tak tohle je u nás jedno z nejoblíbenějších...na pomoc s těstem si beru domácí pekárnu : dolů všechno tekuté a nahoru to ostatní ;-)

My se jenom oblizujeme, ale až dojíme dort, tak se do receptu pustíme!:-p není to nic složitého, jen mít do toho chuť!;-) až upeču, tak se ozvu!:-D

Krásné,skořičky mám ráda od mala.Vypadají moc krásně a lákají na pohled.Ukládám do oblíbených k vyzkoušení.:yes::yes::-K

:-p:yes:

Dělávám podobné, taky jsou u nás oblíbené :-p

Moje rodina miluje skořici,takže o výkendu určitě vyzkouším.:-8Davam bodíka:yes:

Taky dělám a jsou moc dobré, takže za bodík:yes::yes:

Jani, musíš doufat, že při další soutěži v topreceptech bude za 1. místo digitální foťák s makrem.;-)
Já jsem teď s hrůzou zjistil, že jsem se sekl o 10 let. Ilonko, skořicové šneky jsem pekl a nafotil v roce 2006. Omlouvám se.:-(

Teda, Jendo, já nestačím zírat!:-O Ty detailní fotky jsou krásné. Mi to nechce ten můj foťák tak zblízka bez rozmazání zabrat:-(, vždycky je to rozmazané:-//, ale fakt se snažím. Vždycky to vyfotím vícekrát, abych nedopadla, jak nedávno, že jsem to vyfotila, sežr... jsme to a pak už nebylo co fotit a fotka rozmazaná. Viz-"kapustnice orlováků":-(

Ivonko, přidávám několik fotografií. Podobný recept s názvem Skořicoví šneci jsem zpracovával v roce 1996.
Za recept posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

To musí být dobré :-)..Když jsem se podívala na tvar, tak jsem myslela, že to jsou zelňáčky:-)Přesně stejný tvar, akorát nádivka byla ze zelí. Ty si pokaždé koupím v Ostravě, pokud jdu kolem té prodejny. Neodolám :-) Dávám bodík:yes:

znám, naše oblíbené :-p:-p, posílám bodík :yes:. Příště je také zkusím posypat nasekanými ořechy.

Vypadá to úžasně!! Taky jsem dnes něco takového viděla a taky se to dalo dělat v pekárně, myslím těsto. Posílám plus!!!:yes::yes:

Tématické fráze:
skořičky, skořičky recept, skoricaky, recept na skořičky, kynuté skořičky, skořička recept, skoricovi sneci recept, skoricky z kynuteho testa, smažené skořičky, recept skořičky, recepty skořičky, recept skořička, skořičky recepty, skořicový šneci recept, skořicoví šneci, skořičáky z kynuteho testa, pečená skořička, skořicovka buchta, buchta skořicovka, skořicové kroucánky

Suroviny:
mouka hladká, vejce, sůl, máslo, droždí, cukr, mléko, skořice mletá, cukr krystal, med, máslo, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu