Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové lívance

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 640 kJ /
1 109 kcal
Bílkoviny88,34 g
Tuky72,79 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 738 mg
Sodík 2,80 g
Sůl6,92 g
Sacharidy24,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýry nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme vejce, cibuli na jemno, sůl, pepř, petrželku, mléko, strouhanku, hladkou mouku a kypřicí prášek, po kterém budou lívance pěkně nadýchané. vSmažíme v lívanečníku do zlatova. Dobrou chuť.

Zveřejněno 2. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8RB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8RB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Díky:-D:-D:-D:-D

Ještě za tepla;-):yes: jsou nejlepší.

Mám dotaz,
jak dloho po usmažení se má chod podávat ??

DÍKY;-);-)

o hodinu později... lívanečky jsem zmáknul, dělal jsem je na teflonové pánvi, protože nemám lívanečník, potom jsem je musel do ubrousku hodně vysušovat, protože mají tendenci nasáknout všechen olej a takový jídla nemám moc rád. ale tenhle recept ještě určitě použiju

Milé dámy, jdu zkusit vyrobit livanečky, věřím, že to nebude žádná past a snad je zmáknu :-O.

Tak je to vynikající,sice jsem měla jen jeden druh sýra,ale vůbec nám to nevadilo,moc jsme si pochutnali,rychlé :-).

Bibinko, tys byla u mě a odkoukala to :-O:-D:-D:-D:yes:

Jani, nebo pocákat pánev vodou, já to dělám rozprašovačem, který používám i na rošení květin;-)

Ještě jsem včera vyčetla v nějaké chytré knížce, že aby se těsto nelepilo, má se pánev potřít syrovým bramborem:-O

CHválím,chválím,chválím. Budeme na tuty dělat.

Moc děkuji za přínosné komentáře. Rozhodně putuje do "oblíbených" a co nevidět vyzkouším.... Snad se s tím nějak vypořádám...:-)

Mám úplně normální lívanečník a opravdu se to nelepi, jelikož ten sýr je spojený vejcem a moukou, tak se to tak nějak obalí a zůstane krásně ve vnitř.

Tohle také dělám, většinou hermelín, Nivu, sýr Excellent mix a uzený sýr :-p;-):yes:

Těstičko by nemělo být ani řídké ani moc husté, prostě tak akorát. Takže množství strouhanky a mouky volím podle potřeby, strouhanku a mouku dávám ve stejném poměru. Tentokrát jsem použila eidam, nivu, uzený sýr a sýr se zeleným pepřem. Používám opravdu jakykoli sýr i hermelín a jednou jsem zkoušela i tvarůžky. Lívanečky jsou opravdu mc dobré a hlavně rychlé.

Moc hezké, a nelepí se to? Je asi třeba nějakou lepší pánev, že?:-(

Tématické fráze:
lívance recept, rychle livance, lívance, lívance recepty, livance se syrem, lívanečník recepty, sýrové recepty, teflonový lívanečník, vareni livance se syrem, jak udělat lívance, livance s vejci, sýrový lívanec, nejlepší lívanečník, syrové lívanečky, ivona opiolová, uzený sýr excellent, jak vyrobit nivu, rychlé lívance recept, lívance rýchle, křidýlka v těstíčku

Suroviny:
sýr tvrdý, sýr eidam, sýr gouda, cibule, nať petrželová, sůl, pepř, mouka hladká, strouhanka, vejce, kypřící prášek, mléko, olej

Přidat fotografie receptu