Uvařeno do 30 minut: Rychlé a levné recepty
Rychlé ještě nutně nemusí znamenat odbyté. Pokud vás při přípravě oběda, večeře nebo moučníku pro návštěvu tlačí čas, nepropadejte panice. I pouhých 30 minut stačí k tomu, abyste vykouzlili vynikající pochoutku. Dožadují se strávníci u vás doma masa? Nejlepší je zvolit drůběž, ideálně kuřecí prsa, která nepotřebují moc času, naopak - dlouhá tepelná úprava je může vysušit. Ale dokonce i hovězí maso z trouby může být už po 30 minutách měkké a šťavnaté. Nepotřebujete tlakový hrnec ani hodiny pomalého dušení.
Do 30 minut zvládnete třeba i krémovou zeleninovou polévku. Stačí totiž uvařit zeleninu, například mrkev nebo dýni, doměkka, okořenit, rozmixovat a přidat smetanu. Přepadla vás šílená chuť na sladké? Nepečené dorty jsou sice snadné a lehké, většinou ovšem potřebují alespoň 8 hodin v lednici na ztuhnutí. Raději zkuste snadnou bábovku, protože i taková pocitvá klasika může pocukrovaná stát na stole už za půl hodinky.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 48 minutami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 11 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 14 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 16 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
MasterChef Česko se vrací na televizní obrazovky: Kdo získá titul nejlepšího amatérského kuchaře a výhru 1 milion korun?
Upečte si domácí chleba: Vyzkoušené rady a tipy, co dělat a čeho se vyvarovat
Staročeský kočičí štajryš s bramborami a zelím: Specialita z Plzeňska vyjde na pouhých 80 korun za 4 porce