Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 397 kJ / 6 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 230,44 g |
Tuky | 311,44 g |
Vláknina | 45,74 g |
Cholesterol | 719 mg |
Sodík | 1,56 g |
Sůl | 3,21 g |
Sacharidy | 564,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nařízneme, posolíme, popepříme a nasypete harissu. Prolisujeme česnek a pořádně dlaněmi vetřeme do masa, zalijete černým pivem a pečeme pomalu na 150°C asi 2 hodiny, i déle, podle potřeby. Potom odkryjeme a dopečeme na 225°C asi 30 minut.
Krok 2: Zelí připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu opečeme dozlatova. Pak přidáme sterilované bílé zelí i s nálevem.
Krok 3: Bramboru oloupeme, nastrouháme ji a přidáme k zelí. Dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme kmín, dochutíme podle vlastní chuti (sůl, cukr, ocet).
Krok 4: Potom zelí zahustíme, zaprášíme hladkou moukou. Uvaříme brambory ve slupce (nejlépe 1 den předem). Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce.
Krok 5: Vše prohněteme rukama a pořádně propracujeme. Když je těsto pořádně zpracované, uválíme z něj válečky, knedlíky. Nakonec si postavíme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu.
Krok 6: Do této vařící vody ponoříme knedlíky a vaříme je 10-12 minut. Pozor, ať se vám nepřilepí, vařečkou do nich šťouchněte.
Zveřejněno 9. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový bok s kostí na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRAz
Moje poznámka
Vepřový bok s kostí na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRAz
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky
Přidáno před 9 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 9 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 9 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Novoroční čočka s uzeným
Trol60 před 1 hodinou
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 6 hodinami
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 8 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 8 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 10 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 11 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 12 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 13 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 15 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřový bok s kostí,
vepřový bok s kostí recept,
pečený vepřový bok s kostí,
vepřový bok na pivu,
vepřový bok s kostí recepty,
vepřový bok na pivě,
recept vepřový bok s kostí,
veprový bok na cerném pivu,
vepřový bok bez kosti recept,
vepřový bok recepty,
vepřový bok bez kosti recepty,
vepřový bok,
vepřový bok bez kosti,
recept na veprovy bok s kosti,
bok na černém pivu,
pečený bok s kostí,
bok na pivu,
vepřovy bok na zelí,
pečený vepřový bok na pivu,
pečený bok na pivu
Suroviny:
bok vepřový,
pivo černé,
zelí sterilované,
brambory,
mouka hrubá,
mouka hladká,
cukr,
bobkový list,
pepř,
sůl,
vejce,
kmín celý,
harissa,
česnek,
ocet
Komentáře (1)