Medovo-karamelový arménský dort
Až z Arménie k nám doputoval velice známý medovo-ořechový dort. Spolu s naším receptem si jeden takový můžete snadno upéct i doma. Křehké medové pláty stačí promazat máslovým krémem, doplnit oříšky a před servírováním nechat odležet.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 778 kJ / 8 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,90 g |
Tuky | 474,58 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 3,86 g |
Sůl | 1,23 g |
Sacharidy | 819,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 200 °C. Tři plechy vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Rozpustíme máslo, přidáme med, cukr krupice, mouku promíchanou se sodou a mléko. Promícháme a stále zahříváme na plotně. Přidáme vejce. Hmota by měla být mírně teplá.
Krok 3: Těsto pak rozdělíme na tři plechy vyložené papírem na pečení . Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 8-10 min při 200 °C.
Krok 4: Vychladlé pláty poskládáme na sebe a seřízneme do požadovaného tvaru. Odkrojky rozdrobíme a smícháme s ořechy.
Krok 5: Pak pláty postupně pokapeme rumem a natíráme krémem. Končíme vrstvou krému, který hustě posypeme směsí z odkrojků a ořechů.
Krok 6: Krém: Z mléka, cukru a krupice uvaříme kaši a necháme vychladnout. Poté do směsi vyšleháme změklé máslo a Salko. Řezy je lépe nechat odležet 2-3 dny.
Zveřejněno 4. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovo-karamelový arménský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48V1
Moje poznámka
Medovo-karamelový arménský dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48V1
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 10 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 11 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 16 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 21 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Oblíbený rybí salát podle ČSN: Vařené filé dodá jemnou chuť, zelenina s majonézou zase svěžest
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 10 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 10 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 10 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 10 hodinami
Holandské řízky
Milades před 11 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 14 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 14 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 16 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 16 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 18 hodinami
Tématické fráze:
rezy marlenka,
marlenka recept na plech,
moučníky na víkend,
marlenka řezy,
kakaová marlenka recept,
medovník marlenka,
kakaová marlenka,
marlenka-recept,
moučník marlenka,
řezy marlenka recept,
marlenka na plech,
cokoladova marlenka,
tmavá marlénka recept,
medovnik marlenka recept,
maminčiny recepty medovník marlenka,
marlenka cena,
tmavá marlenka,
krem na marlenku,
marlenka kakaová,
marlenka tmavá
Suroviny:
máslo,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
soda jedlá,
mléko,
med,
ořechy mleté,
rum,
mléko,
krupice,
cukr krupice,
máslo,
salko
Komentáře (26)