Škvarkové pagáčky
Škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví? Poctivých škvarků není nikdy dost a kynutých pagáčků už vůbec ne. Jakmile je jednou vyzkoušíte, příště už budete péct rovnou dvě várky, protože se po nich jen zapráší.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 199 kJ / 4 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,96 g |
Tuky | 233,82 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 747 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,70 g |
Sacharidy | 384,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažného mléka, droždí, cukru a lžíce mouky v misce připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě 15-20 minut vzejít.
Krok 2: Vykynutý kvásek přilijeme k prosáté mouce a přidáme vše ostatní kromě škvarků. Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Škvarky pokrájíme na menší kousky.
Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme na plát, posypeme pokrájenými škvarky, přehneme, znovu rozválíme a to vše opakujeme 2x.
Krok 5: Z vyváleného těsta vykrájíme kolečka a necháme ještě asi 15 minut kynout na plechu vyloženém pečicím papírem.
Krok 6: Nakynuté pagáčky ještě můžeme přizdobit tím, že na ně obtiskneme kolečko, které používáme na bramborový salát. Protože ale pagáčky ještě nakynou, ve výsledném efektu to není moc vidět.
Krok 7: Před pečením pagáčky potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme je posypat hrubou solí a kmínem.
Krok 8: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 4. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6yP
Moje poznámka
Škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6yP
Nejnovější recepty
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 4 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 18 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 20 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Francouzský bramborový salát
Přidáno 20. 12. 2024 12:00
Miniindiánky
Přidáno 20. 12. 2024 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 16 minutami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 3 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 3 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 15 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 19 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 19 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 22 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem
borovec 20. 12. 2024 12:06
Uzená krémová česnečka se zeleninou
Fitulka 20. 12. 2024 11:27
Tématické fráze:
škvarkové pagačiky,
recepty ze škvarků,
škvarkový pagáček,
skvarkove pagaciky slovenske,
škvarkové recepty,
pagáček,
škvarkové placky recept,
škvarkové,
skvarky recept,
škvarkový pagáček recept,
recepty se škvarkama,
škvarkové pečivo,
škvarkove placky top recepty,
recepty se škvarky,
škvarky recepty,
škvarkové placky jako od babičky recept,
pagáčiky recept,
bramborové pagáčky,
pagaciky,
slovenské pagáčíky
Suroviny:
mouka polohrubá,
smetana zakysaná,
vejce,
droždí,
sůl,
cukr,
mléko,
škvarky,
vejce,
sůl hrubá,
kmín celý
Komentáře (25)