Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šneky z listového těsta na sladko

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Kvalitní listové těsto dnes běžně seženete v obchodě, takže se nemusíte zdržovat jeho přípravou. Záleží pouze na vás, čím je naplníte. Listové šneky jsou rychlé na přípravu a vždy se po nich hned zapráší. Hodí se i tehdy, když vás překvapí nečekaná návštěva.

Suroviny pro 1 dávka

2 větší nízké plechy

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 495 kJ /
4 181 kcal
Bílkoviny77,84 g
Tuky259,11 g
Vláknina54,74 g
Cholesterol 472 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy357,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme náplně. Do horkého mléka nasypeme mák, přidáme cukr, skořici a vaříme do husté, ale krémové konzistence. Asi 10 minut. Pak přidáme 3 lžíce povidel či rybízové marmelády a případně ještě dosladíme. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Krok 2: Na tvarohovou náplň smícháme tvaroh, vanilkový cukr a žloutek a přidáme asi 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku. Nakonec dosladíme dle chuti. Krok 3: Jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme. Ochutíme vanilkovým cukrem a v případě potřeby ještě dosladíme. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C. Dva nižší větší plechy vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Listové těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme na pomoučněném vále na plát o tloušťce asi 3 mm, potřeme makovou náplní a pevněji srolujeme. Nakrájíme na plátky o tloušťce asi 1 cm a naskládáme na připravený plech. Potřeme vejcem. Krok 6: Druhou polovinu listového těsta také vyválíme na plát o tloušťce asi 3 mm a jednu půlku potřeme tvarohovou náplní a druhou poklademe nastrouhanými jablky a posypeme oběma cukry. Pak svineme část s tvarohovou náplní, proti ní svineme část s jablečnou náplní - vzniknou 2 roládky spojené proti sobě. Roládky nakrájíme na plátky o tloušťce asi 1 cm a naskládáme na plech. Potřeme vejcem. Krok 7: Plechy vložíme do předehřáté trouby (najednou či zvlášť) a pečeme asi 10-15 minut do zrůžovění.

Zveřejněno 27. 11. 2009

Poznámka autorky mirca75

Tyto sladké šneky dělám často i s jinými náplněmi (ořechová, náplň jako na štrůdl,...) a vždy jsou hned pryč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šneky z listového těsta na sladko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLpo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šneky z listového těsta na sladko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLpo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Děkuji moc za inspiraci ! Dělala jsem tvarohovo jablečná ouška a povedla se :-) Efektní,snadné a dobré - určitě zopakuji :yes:

Petru: To bude překlep, dala bych necelý decilitr. ;-) Ještě se tam pak dává rum a marmeláda, tak to ještě zřídne.

Do makové náplně opravdu 0,75l mléka?

:-*

Ja jsem vyzkousela tu tvarohovo- jablecnou kombinaci a vubec se mi to nepovedlo nakrajet. Tvaroh se mi roztekal ven pri krajeni a cele se to rozjizdelo. Ty prekrasne, uhledne sneky od Mirca75 nemam sanci zopakovat. Mozna jsem mela i zbytecne velky vyvaleny plat a chyba byla tvaroh ve vanicce. Nakonec jsem krajeni po tretim kousku vzdala a upekla zarolovane v kuse jako zavin. Asi bych potrebovala videopostup :-)

saryk:), tvaroh ve vaničce je opravdu řídký, ale lze ho zahustit pudink. práškem. A nebo nechat vykapat, ale to pak není rychlé pečení;-).
A pokud nejde krájet nožem, lze krájet nití jako horké knedlíky. Ale určitě byly dobré i jako závin;-). Děkuji za vyzkoušení

Tak děvčata dneska to jdu zkusit. Snad se to povede. Náplň tvaroh a domaci švestkový povidla.

Ja som robila s kakaovo-škoricovou náplňou ale v najbližšej dobe by som rada vyskúšala aj jablčnú a lekvárovú...je to strašne rýchle a chutné :-K:yes::yes:

Tak jsem se inspirovala tímhle receptem.Zaujala mě dvojí náplň a napadla mě další varianta :-8 Použila jsem tvarohovou a makovou náplň,avšak tvarohovu jsem zamotala dovnitř šneka a vznikl tenhle koláček :-p Posílám foto i bodík a děkuji za inspiraci :yes:

Nádhera:-K

Krása:-K zkoušel jste je někdo s pudinkem? :-p

Když není času, tak je toto vděčný recept:-*
Pekla jsem s mákem, strouhanými jablky prosypanými skořicovým cukrem.:-p:-p:-K:yes:20*

peckulita 20. 10. 2011 21:22
no tvaroh jsem mela hooodne tekuty :-(tak jsem upekla jen dvojity strudlik a nekrajela jsem je na šneky a taky mňamka.:-)

Děkuji moc za milá slova a pokud by to šlo,tak bych vás na ně nejradši pozvala:-p:-).

Miruš, skvělá klasika a výborný nápad s dvojí náplní;-):-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +13

Tak to musím vyzkoušet moc se mi to líbí.:-))Dávám bodík:yes:10:-))

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
šneci z listového těsta, sladké šneky z listového těsta, sladcí šneci z listového těsta, pudinkový šneci z listového těsta, šneky z listového těsta sladké, sladké šneky, šneci z listového těsta s pudinkem, skořicoví šneci z listového těsta, sladcí šneci, šneci z listového těsta s tvarohem, listové těsto s pudinkem šneci, šneky z listového těsta na sladko, šneky z listového těsta, sneky na sladko, pudinkove sneky z listoveho testa, recepty z listového těsta, tvarohoví šneci z listového těsta, skořicové šneky z listového těsta, šneky z listového těsta s pudinkem, tvarohový šneci z listového těsta

Suroviny:
těsto listové, vejce, mák mletý, mléko, cukr krupice, skořice, povidla švestková, rum, tvaroh, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, žloutek, jablko, cukr vanilkový, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu