Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Charleston s banánovým korpusem

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 koláčové formy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 413 kJ /
5 835 kcal
Bílkoviny92,51 g
Tuky333,49 g
Vláknina45,90 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 690 mg
Sůl2,26 g
Sacharidy593,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem (el. šlehačem), přidáme vidličkou rozmačkané banány a zašleháme. Krok 2: V jiné míse si smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a postupně zašleháváme do těsta. Nakonec lehce a pomalu vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané koláčové (množství je na 2 koláčové formy s prohlubní) formy. Krok 4: Dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C cca 15-20 minut dle vaší trouby. Krok 5: Mezi tím si dáme do vodní lázně rozpustit máslo a čokoládu. Dobře rozmícháme, odstavíme, přilijeme smetanu a opět dobře rozmícháme. Krok 6: Uvaříme si silnou černou kávu. Krok 7: Upečené korpusy vyklopíme, pocákáme kávou a do prohlubní nalijeme čokoládovou hmotu. Necháme v chladu ztuhnout. Dobrou chuť.

Zveřejněno 10. 5. 2015

Poznámka autorky Paprika

Doporučuji před podáváním nechat chvilku v pokojové teplotě. Rovnou z lednice je krém příliš tuhý a nevychutnáte si tuto čokobombu dokonale. ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Charleston s banánovým korpusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3GRx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Charleston s banánovým korpusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3GRx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

La Furi Roja:
Recept (těsto i krém) je kompletně na 2 koláče nebo 2 dortové formy, ale já mám na dort jen jednu. Příklady forem jsou v přílohách. Já ráda peču v koláčové formě, protože krém ideálně vyplní prohlebeň. Je to na každém. Recept by se dal dát i na klasický velký plech, ale asi bude nižší.

http://www.makuchyne.cz/vareni-peceni/forma-na-ovo...

http://www.vsenavareni.cz/cerna-forma-na-dort-12cm...

Chápu to dobře, že těsto je na dva koláče ale krém na jeden? A jaký je rozdíl mezi koláčovou formou s prohlubní a klasickou dortovou formou 26 cm? Děkuji ;)

dexulka: To mně moc těší. Jsem ráda, že chutnalo ;-)

Tak jsem vyzkoušela ke kávičce pro návštěvu a měl velký úspěch,určitě zopakuji.Je to poměrně snadné a rychlé a úspěch zaručen :-p:-))

:-p:-p krása:yes::-K

Och Market...:yes:

Hm...děláš mi chutě :-p:-p:yes:

Jůůů, to je mňamka.To bych si s chutí dala ke kávičce.:-p;-):yes:

Tématické fráze:
charleston dort, dort charleston, dezert charleston, dort charleston recept, desert charleston, charleston řezy, charleston dezert, rezy charleston, zákusek charleston, charleston dort recept, charleston zakusek, recept na dort charleston, charlston řezy na plech, recept na charleston dort, recept charlston, charlstone dort, dort charlston, recept dort charlston, moučník charleston, charleston dorty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, banán, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, krém, máslo, čokoláda na vaření, čokoláda mléčná, smetana ke šlehání, káva černá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu