Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polentové kuličky s parmazánem, rozmarýnem a třemi dresinky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 949 kJ /
466 kcal
Bílkoviny24,95 g
Tuky32,23 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 351 mg
Sodík 273 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy18,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polentu nasypeme do většího rendlíku, přidáme sůl a zalijeme horkou vodou v množství podle návodu. Umícháme hustou kaši, do které zapracujeme jemně nastrouhaný sýr a nasekaný rozmarýn. Necháme trochu zchladnout a z ještě vlažné hmoty tvarujeme malé kuličky. Odložíme je ztuhnout do lednice a mezitím připravíme dresinky: smícháme jogurt se zakysanou smetanou, mírně osolíme a rozdělíme do tří mističek. Do jedné přidáme sladkou chilli omáčku, do druhé dijonskou hořčici a do třetí utřený česnek. Ochutnáme a případně dosolíme. Krok 2: Do uzavíratelné dózy vyklepneme vejce, naředíme trochou mléka a rozšleháme. Do druhé dózy nasypeme strouhanku. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej. Krok 3: Polentové kuličky vyjmeme z lednice, vložíme je do dózy s vajíčkem, uzavřeme a protřepeme. Případné zbylé vejce slijeme, kuličky přesypeme do nádoby se strouhankou, opět uzavřeme a řádně protřepeme, až jsou všechny kroketky pěkně obalené. Vkládáme je do horkého oleje a smažíme dozlatova. Podáváme s připravenými dresinky.

Zveřejněno 25. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPrE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mPrE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Danuško,máš je jako přes kopírák:-KKrásná práce:-p:yes:

:yes: moc pěkné:-p:yes:

Moc hezké:-):yes: Jsem ostuda, na polentu se teprve (zato už dlouho) chystám:-8

:-p:yes::yes:

Mňam, pěkně to vypadá, chuť si umím dobře představit :-p

Krása :yes:

radiator: nic nového pod sluncem - stejně obaluji třeba houby nebo syrový květák, je to bezva vychytávka:-));-)

Polenta mi poslední dobou moc chutná :yes::-p:-K

Zajímavý recept:yes:-uloženo a vyzkouším. A ten super nápad s obalováním kuliček nemá chybu;-)

Veľmi pekné!!!:yes:

hosta: Jituš zkus, je to rychlé a moooc dobré ;-):-K

Moc pěkné, polentu mám, sýr taky, ukládám:yes:

Tématické fráze:
polentová kaše s s parmazánem, drezsinky, dresinky, polentové sušenky, koulicky do polevky s oarmezanem, dózy na dresinky, instantní polenta - recepty, dóza na dresinky

Suroviny:
polenta instantní, voda, sůl, rozmarýn čerstvý, sýr parmazán strouhaný, vejce, mléko, strouhanka, olej, jogurt bílý, smetana zakysaná, sůl, omáčka chilli sladká, hořčice dijonská, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu