Pelmeně
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné kapsičky plněné třeba mletým masem a cibulí. Náplně jsou libovolné.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 422 kJ / 2 013 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,76 g |
Tuky | 51,04 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 859 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 5,02 g |
Sacharidy | 248,76 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pelmeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1n
Moje poznámka
Pelmeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1n
Nejnovější recepty
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Přidáno před 4 hodinami
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 5 hodinami
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 5 hodinami
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 6 hodinami
Jarní salát s raným zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
jumano před 2 hodinami
Chlebíčky s pomazánkou s tuňákem
Sahula před 4 hodinami
Uherská krkovice
Sahula před 4 hodinami
Hovězí uherský guláš z trouby
Sahula před 4 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Flakpanzer před 4 hodinami
Ořechový / kokosový beránek z jogurtového těsta
Marfiska před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 6 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 6 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 7 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 8 hodinami
Tématické fráze:
pilmeně,
palmeně,
těsto na pelmeně,
pelemeně,
omáčka na pelmeně,
pilmeni,
ukrajinské pelmeně bez masa,
pelmaně,
ukrajinská kuchařka,
pelmeně omáčka,
pelemeni,
pravé sibiřské pelmeně,
pelmeše,
pelemene recept,
kluci v akci pelmeně,
pravé ruské pelměně,
mouka ze sibiře,
pelimeni,
recepty-pelmeně,
ruská kuchyně recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
sůl,
vejce,
maso hovězí mleté,
maso vepřové mleté,
cibule,
voda,
cukr,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
olej,
máslo,
smetana kysaná,
kopr
Komentáře (41)