Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnková bábovka "mrkev-ananas"

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 205 kJ /
4 351 kcal
Bílkoviny84,96 g
Tuky161,04 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 540 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy632,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve vyšleháme sníh ze 4 bílků. Krok 2: Žloutky vyšleháme s moučk. a vanilk. cukrem, zašleháme postupně olej, ananasovou šťávu, potom přimícháme citr./pomer. kůru, mrkev, najemno nakrájený ananas a mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Krok 3: Nakonec zlehka přimícháme sníh. Krok 4: Pečeme min. 1 hodinu na 175 st., ke konci můžeme zvýšit teplotu na 190 st. Teplota doby pečení je orientační, protože já peču s horkovzduchem a každá trouba peče jinak. Krok 5: Po upečení zkusit nejdříve špejlí, jestli je upečeno. Nechat vychladnout ve formě.

Zveřejněno 29. 8. 2010

Poznámka autorky jahoda

Kdo nemá rád suché bábovky, tak tuto doporučuji.

Chuťově je to něco mezi afrika řezy a ananasovými řezy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojpN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojpN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

chuťově výborná, vláčná, tak jak máme rádi :-K

:-)<3:-K

Bábovka je moc dobrá, vláčná. Tak jako Ivulinka i já jsem pekla něco přes hodinu. Ananas jsem nakrájela na příliš drobné kousky, tak se tam trochu ztrácel. Chválím recept, oceňuji bodíkem a přikládám foto:-p:yes:

Jahodo, dnes jsem pekla tvoji bábovku;-)
Je moc dobrá, ale příště ji budu péct ještě déle, pekla jsem ji víc jak hodinu a mohla by být ještě více upečenější, ale i tak věřím, že stejně nezůstane ani drobek, jsme totiž na bábovky:-8
Díky za recept na dobrou a voňavou bábovku:-K

:-*:yes:

Forma jak ze zámku - nádherná a bábovka musí chutnat moc dobře
ukládám a posílám 11. bod :yes::-K

Jahoda:-Kděkuji za receptík na další vláčnou:-p bábovku, ukládám a 10.bodík posílám;-)

Další skvělá bábovka na uložení a upečení:-p:yes::yes:

:-KKrásné fotky jako vždy. Bábovku určitě vyzkouším, vypadá velice pěkně.:yes::yes:+

Jahodo skvělé a ta nádherná forma:yes::yes:

Bábovka moc vydařená a forma krásná.

Jahodo, moc pěkná forma na bábovku a když říkáš, že není suchá, mohla by nám chutnat a tak ti přidávám 4.bod:yes:

Jahodičko, kde si tú formu na bábovku zohnala ? :-O Veď tú bábovku je škoda rezať a jesť ;-):-D:-D:-D + 3 :yes:

Jojo, hezká bábovka a take forma :yes:

Jak jinak, jahodo, od tebe vždy, jak namalované;-):yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
hrnková bábovka, mrkvová bábovka hrnková, bábovka z mrkve, hrnková mrkvová bábovka, mrkvová bábovka s ananasem, babovka hrnkova, bábovka s ananasem, mrkvová bábovka hrníčková, hrnková buchta z mrkve, babovka z mrkvi, ananas recepty, bábovka s mrkví, babovka s mrkve, moučníky - ananas, mrkev s ananasem, hrnková bábovka s ananasem, recept na bábovku z mrkve, mrkev recepty, recepty babovka z mrkve, bábovka s ananasem a mrkví

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, šťáva ananasová, mrkev strouhaná, kompot ananasový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, skořice, kůra pomerančová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu