Stroganoff podle dědy šéfkuchaře
Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na cibuli a žampionech určitě podaří a bude všem chutnat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 803 kJ / 1 387 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,51 g |
| Tuky | 82,35 g |
| Vláknina | 19,90 g |
| Cholesterol | 425 mg |
| Sodík | 402 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 31,35 g |
Postup přípravy
Rozdělení a použití hovězího zadního masa
Zveřejněno 22. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Stroganoff podle dědy šéfkuchaře
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNWn
Moje poznámka
Stroganoff podle dědy šéfkuchaře
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BNWn
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí stroganov podle pohlreicha,
stroganoff,
hovězí stroganoff podle pohlreicha,
stroganoff recept,
svíčková stroganov pohlreich,
hovězí roštěná od pohlreicha,
svíčková stroganoff,
stroganof,
hovězí stroganov,
stroganov,
stroganoff pohlreich,
stroganov recept,
svickova stroganov,
hovězí nudličky stroganov,
hovězí stroganoff,
hovězí stroganov recept,
recept stroganoff,
hovězí stroganov pohlreich,
hovězí stroganof,
nudličky stroganov
Suroviny:
roštěná hovězí,
žampióny,
cibule,
protlak rajčatový,
smetana ke šlehání,
máslo,
olej,
mouka hladká,
kopr,
pepř černý,
sůl
Komentáře (80)
A kde že na to přišel?
Mnohde
Třeba tady: http://www.jaktak.cz/jak-udelat-vyborny-hovezi-str...
No, pokud byste hodila očko na další recepty podobného jména na TOP, tak byste patrně uznala, že tento je z nich asi nejlepší
Pokud nejste vyloženě Stroganoffový purista (jídlo bez hub, cibule, rajčat) tak sem, prosím, napište vaši verzi
Toto snáď ani guľaš by som nenazval.
Kopr mražený.
Ukládám a udělám.
Přidávám bod a nijak zvlášť povedené foto
Doporučuji
Přidala jsem bodík a fotku, jen jsem dala trošku méně protlaku, tak je to světlejší
P.S. Elizo, tvé recepty jsou velmi dobré a není to poprvé, co jsem si vybrala tvůj recept na pohoštění pro více lidí
Zdeni, děda se vyučil u Šroubka. Máme spoustu jeho diplomů (specializoval se na francouzskou kuchyni) a dobrozdání od předních hotelů, někde i působil jako šéfkuchař, po válce vedl Růži v Krumlově. Ale zemřel dřív, než jsem začala vařit, takže nic ze svého umění mi předat nestihl...
Kamilko, nebudeme si tykat