Moravský vrabec
Moravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať už ho podáváte se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek, cibule a kmín. Nejčastěji se podává s bramborovým nebo kynutým knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 957 kJ / 2 858 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,36 g |
| Tuky | 219,88 g |
| Vláknina | 13,90 g |
| Cholesterol | 600 mg |
| Sodík | 564 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 37,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxp
Moje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxp
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 3 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 22 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Tématické fráze:
moravsky brabec,
vepřový vrabec - nejlepší recept,
vepřový vrabec,
vepřový vrabec recept,
moravští vrabci,
moravský brabec recept,
recept na moravského vrabce,
recept na moravské vrabce,
vrabci recept,
moravský brabec se špenátem recept,
moravský brabec video,
recepty moravský brabec,
pečení vrabci,
vepřový brabec se špenátem,
peceny moravsky brabec,
moravský vrabec se zelím,
moravské vrabce,
moravští brabci,
moravští vrabci recept,
recept na moravske brabce
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček vepřový,
sádlo,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl
Komentáře (87)
Není vůbec napsáno... Pro začátečníka podstatná věc.
A mám snížit teplotu po těch 40 min .... Nebo nechat na 200....
Nebo jen předehřát na 200 ale péct na min.
Tak DULEZITY detail tu chybí
Tady ale dávám bodík. Česká klasika, je česká klasika
A já tam opravdu ty vrabce vidím také
... taky jsem se nechal inspirovat.
Chybí sice udaj na jeké množství masa jsou ty ingredience, ale my profíci si s tím poradíme
Pozdrav z Brna
pošmákla jsem si já i mimino v bříšku, dávám kladný bodík
posílám bodík a foto
Dali jsme si k masíčku bramborové špalíčky, jinak vrabci byli zjevně z pečínky vepřové.
Vyfotila jsem, ale foťák ale byl ještě lehce zamlžený, proto jsem tu fotku upravila, pokud se nebude líbit, smáznu ji