Segedínský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenKlenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 491 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,20 g |
– nasycené | 1,03 g |
– nenasycené | 2,10 g |
–– mononenasycené | 1,83 g |
–– polynenasycené | 0,27 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 65 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť.…
Moravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať je se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek,…
Máte-li doma kousek vepřového plecka a nevíte, co s ním, zkuste osvědčenou klasiku našich babiček. Kostky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem. Ten máte…
Špízy jsou oblíbeným způsobem, jak připravit maso i zeleninovou přílohu zároveň. Můžete je grilovat na zahradě nebo si je nachystat doma na pánvi či v troubě.…
Segedínský guláš je typická ukázka chuťově skvělého a přitom jednoduchého jídla z jednoho hrnce. Nejlépe chutná druhý, až třetí den, kdy se propojí chuť měkkého masa a…
Perkelt je pokrm původem z Maďarska, ale našel si své místo i v naší kuchyni. Kostky vepřového masa restované na základu z cibule, s pořádnou dávkou koření od papriky,…
Že jste o tomto zelí nikdy neslyšeli i přes to, že jste milovníci zelných pokrmů? Tak to je nejvyšší čas maďarskou specialitu vyzkoušet. Zapečená směs kyselého zelí s…
Až ucítíte z trouby vůni Moravského vrabce, už se vám budou sbíhat sliny! Ať ho budete jíst jen s chlebem a okurkou, nebo si k němu uvaříte knedlík se zelím, v každém…
Kvalita tohoto pokrmu je dána také kvalitou leča, které použijete. Pokud nemáte zavařené domácí lečo, můžete použít i čerstvé papriky a rajčata, nebo lečo mražené. …
Moravský vrabec je stará klasika, která nikdy neomrzí. Vepřové maso podušené na kmíně, s dostatkem cibule, se dá připravit různými způsoby. My pro vás máme recept na…
Plátky vepřového masa připravené se zajímavou pikantní omáčkou určitě potěší chuťové buňky. S vhodnou přílohou budou chutnat a skvěle zasytí. K jídlu podávaný rajčatový…
Z kousku libové vepřové plece vykouzlíte pomocí hořčice velkou dobrotu. Pak je jen na vás, zda k lahodné smetanové omáčce zvolíte jako přílohu houskový knedlík, nebo…
Vynikající šťavnaté plátky z mletého vepřového masa rychle osmažené na sádle vás potěší skvělou chutí i vůní. Podávají se s hořčicí a nadrobno krájenou cibulí, které je…
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky, které osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou. …
Maso nakrájet na pěkné plátky. Proklepnout paličkou, osolit, opepřit a po jedné straně potřít hořčicí.Cibule pokrájíme na jemno a rozdělíme na dvě hromádky. Slaninu také…
Vepřové maso, nakrájené na plátky a orestované a pánvi, podusíte doměkka se zeleninou. Získáte lahodné maso, které můžete doplnit přílohou z brambor. Společně podávaný…
Maso si nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, dáme kmín a vložíme do kastrolu, kde jsme osmažili cibuli. Přidáme česnek, bob.list, nové koření, víno, asi 2…
Vepřové plátky naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme česnekem a hořčicí, pokud chceme ještě navíc nějaké koření, tak přidáme, ale není potřeba (já dala Garam Masala),…
Maso osolíme a opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme v hrnci, osmahneme na ní na kostičky nakrájenou cibuli, kolečka…
Lahodné vepřové plátky s vůní majoránky a česneku připravíte podle našeho receptu. Dopečte je doměkka a nezapomeňte na vhodnou přílohu. Budete mít rychle připravený, a…
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a zaprášíme granulovaným česnekem, koření do masa důkladně vetřeme.Do pekáčku dáme lečo, pórek nakrájený na kolečka, plátky…
Drobně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji pěkně dozlatova, jako základ do každého guláše. Přihodíme nakrájené maso, spařená a oloupaná rajčata, kapie, houby a dusíme…
Závitky: Řezy masa vyklepeme do co největšího plátku, osolíme, opepříme z obou stran. Poklademe kysaným zelím a nadrobno nakrájenou anglickou. Zabalíme do závitků a…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Skromná kuchyně: Chlebová polévka, vydatná omeleta nebo slaný či sladký koláč. Staré pečivo do koše určitě nepatří
Došla vám paprika uprostřed vaření? Vsaďte na zaručené rady, jak to zachránit
Patizonové řízky z pánve i trouby: Tenké plátky není třeba předvařit a s kořením na ryby chutnají fantasticky