Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlík houskový jednoduchý a rychlý

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Luccy Luccy

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Kynutý houskový knedlík je jako maturita pro mladé kuchařinky a často nejen pro ně. Přestože se jedná o jednoduchý recept, mnoho hospodyněk má z jejich přípravy strach. S naším receptem už se bát nemusíte, protože pokud dodržíte postup, zaručeně se vám povedou.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 977 kJ /
2 146 kcal
Bílkoviny67,28 g
Tuky14,71 g
Vláknina19,30 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 793 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy426,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostky. Krok 2: Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí, cca 150 ml mléka s rozšlehaným vejcem. Vše smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Krok 3: Pokud je třeba, přidáme ještě trochu mléka. Množství mléka záleží na tom, kolik tekutiny vstřebá mouka, ale hlavně pečivo. Krok 4: Z těsta uděláme jeden větší nebo dva menší knedlíky, které vložíme do osolené vařící vody a 15 až 20 minut vaříme. Krok 5: Po vyjmutí z vody je ihned propícháme špejlí a nakrájíme nití nebo kráječem na knedlíky.

TIP: Rady a tipy, jak krájet knedlíky

Zveřejněno 4. 9. 2010

Poznámka autorky Luccy

Někdy mívám těsto tužší, někdy řidší, ale vždy se povedou. Jo, vařit ve větším hrnci, velmi nabyde :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlík houskový jednoduchý a rychlý

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJgp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlík houskový jednoduchý a rychlý

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJgp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mñamózní a hlavně rychle uvareny knedlík 😃👍

uplne super, zachranilo mi to zadek na posledni chvili a knedliky byly moc dobre

Knedlíky super jen jsem dala hrnek polohrubé a hrubé a trošku více mléka a jeden císařský rohlík. :-)

Dnes jsem nestíhala udělat klasický kynutý, tak jsem zkusila tento a nebyl špatný, ve vodě dost nabyl a byl měkký. :)

Výborné knedlíky, dělám dvojitou dávku, zadělávám v robotu a z kozího mléka jsou super 😁🐐

Muj první knedlik v životě a naprostá pecka měla jsem radost jak malá holka dekuji :-8

Rychlé a jednoduché

Knedlík je úžasně rychlý. Všem mým chlapům chutná, určitě ho zařadím do svého repertoáru.:-):-K

250 ml mléka

dnes jsem ho zkusila s polohrubé mouky, opravdu výborný a jednoduchý:yes: lze připravit i na sladko?

Knedlík jsem dělala naprosto poprvé v životě a super, dělala jsem pouze z polohrubé mouky a byl měkký a chutově výborný :-8:yes::-)

Ahoj, zkusil jsem, mouku jsem dal půl na půl - polohrubou a hrubou a je SUPER :yes::-D

Lenka: Asi 3/4 hrnečku (asi 250-ti mililitrového), naliju cca půl hrnku a v případě potřeby dodám víc. Každé pečivo je jinak velké a jinak saje, takže to musíš vychytat...

Děkuji za príííma recept. Nestihla jsem knédl koupit, ale po zkušenosti s přípravou tohoto, jsem ráda. Už kupovat nebudu.

Děěěěkujiiiii..:-K

hanik1:kolik dáváš toho mléka? v receptu to není uvedeno a je to celkem důležitý.

Už nevařím jiný :yes: akorát dávám půl na půl polohrubou s hrubou;-)

Daisy:Knedlik jednoduchy a ze uz sem jich vyzkousela fakt dost.Diky mooooc :-K:-)):yes:

Těsto musí zůsat dost měkké, přestože se pak knedlík trochu hůře tvaruje, na to pozor. Méně drobivé a ještě chutnější jsou knedle z kypřícícho prášku pouze se žloutky tedy bez bílku a klidně pak stačí i voda a ještě lepší je sodovka :-O A proti tomu srážení se, se jen musí dávat pozor při zpracování, nelít mléko-vodu přímo na prášek, ale ten předem dobře zamíchat do mouky, pak nechávám před vařením cca 15-20 min odpočinout. Uvařit, neodkrývat zbytečně předem poklici, po uvaření pracovat rychle, vyndat 1 ks na prkénko druhý zakrýt v hrnci a ihned ten první "rychle" rozkrájet, jinak se můžou opravdu srazit. Nejlépe každý knedlík nejdříve ihned alespon přepůlit a až potom vyndavat další...

Já jsem ten knedlík pěkně zmršil. Není uvedeno množství mléka a mě se zdálo, že to je pořád málo. A pak to spíše připomínalo těsto na lívance. Takže to s nehezkými výrazy skončilo v odpadkovém koši a musel jsem hezky frčet do obchodu :-//

Uvařila jsem jej podle receptu z polohrubé mouky a byl dost tuhý. Podruhé jsem dala hrubou mouku a byl super. Vařila jsem 20 minut.:-)

Vsechny suroviny ihned zamicham... radeji bez komentare. Dost neuplny recept, zacatecnik podle toho knedlik neuvari.

krto-mil: je tam půl prášku do pečiva;-) já dělám podobné,ale vařím na páře 25 minut.Hodně nabydou:-8

Copak zadny prasek do peciva? Zadne kvasnice? Jak to tedy nakyne?

Knedlík super, krásně jednoduchý recept. Jen mi podélně praskl, a to celkem brutálně :-D Neví někdo, co s tím, aby se to příště neopakovalo? :-D

Děkuji za recept:-p parádní a moc dobrý díky posílám dal:-)

Prosím, rychlý dotaz - kolik asi toho mléka? Dělám knedlíky poprvé :-)

Můj první knedlík a je super :-) Kam se hrabou všechny kynutý :-D Děkuju za recept :-)

super knedlik fakt mazec -) diky:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Knedlík úplně supr... nikdy jsem houskové knedlíky nevařila,ale dle tohoto receptu je to parádička...:yes:

Děkuji za recept, dnes jsem tento knedlík uvařila a je velmi jednoduchý, rychlý a moc dobrý. Zůstanu u něj a jiný už hledat nebudu. :yes:

mslka:tak to sjem jedina rada....je fakt strasne jednoduchy a presne mas to doma....:-8

heureka, včera jsem dělala segedín a úplně jsem zapomněla, že nemám knedlík, díky tvému receptu jsem ani nemusela běžet nakoupit, protože tyhle věci máš běžně doma.... A byl luxusní :) :yes:

Hanka: dělala jsem přesně podle receptu ;-) a myslím si, že hrubou moukou nic nepokazíš. Já dělám z hrubé sladké kynuté a jsou mňam :-*:-p

BILKOVAI: krásná fotečka. Dala jsi 2 rohlíky nebo více? Na řezu vypadají velice hezky. :yes: A pak bych chtěla poradit. Je lepší tyhle knedlíky dělat z polohrubé mouky nebo z hrubé? :-8 V komentářích Rebeka píše, že na knedlíky používá mouku hrubou. Nemám s knedlíky zkušeností, ale chci je udělat. Poradí mi někdo? :-)

Knedlík je opravdu rychlý, jednoduchý a moc dobrý :-)) Děkuji a dovolila jsem si fotku jako důkaz :-K:yes:

vynikající :yes:

tak dneska jdu zkusit, budeme mít segedín, tak jsem na to zvědavá:-) zatím jsem dělala jen kynuté, takže by to bylo milé usnadnění do budoucna, kdyby se vše povedlo:-)

Je to jak beton,takže nejsem spokojeny :no:

Nejlepší a nejrychlejší knedlíky na světě ! SUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER :-)

Andrea Miňovská 12. 11. 2012 09:17
Perfekt,děkuji,děkuji,děkuji :-K:-Kandrea2002@centrum.cz

jeee, presne takhle dela knedlik i muj deda...nejlepsi kuchar z rodiny :D....dela takovy koule, protoze vseci sme jako mali meli radi ty patky, tak aby jich bylo co nejvic :D sou bombovni:) zrovna vcera sem je delala ke spenatu:):yes:

Dnes jsem vařila takové knedlíky poprvé a měly velký úspěch. :-p Zakládám tedy recept do své kuchařky a jiné už hledat (ani dělat) nebudu. Moc děkuji.:yes:

Musím říct,fakt výborné :-p :-)

Jsem knedlíkový začátečník, takže oceňuji jednoduchost a rychlost receptu. Dala jsem asi málo mléka, mám je trochu tužší - poučení pro příště. Ksždopádně jsem to dělala z dvojité dávky, co zbyde hodím do mrazáku. Takže díky.

Super :yes: dnes mé první domácí knedlíky :-) nechtělo se mi v dešti s dětma do obchodu, takže děkuji za super rychlý a dobrý recept :-p ode dneška asi dělám jen domácí

Musím dát bodík dneska jsem je zkoušela A povedly se:yes::-)

Uděluji bodík - knedlíky se povedly, z daného množství jsem udělala dva menší knedlíky, které při vaření stejně nabobtnaly, takže z nich byly dva obříci :-)

Luci,neboj a jdi do toho prsama:-D:-D:-Durčo se povede:yes::yes::yes:pak písni;-):-K
P.S.napsala bych ti soukromku,ale páč nejsi regi.,tak to nejde:-//a mléko dávám normálně z ledničky..jo a taky záleží na konzistenci těsta,nesmí být příliš tuhé,ale ani řídké,tak akorát..a když formuju knedlíky,tak mokrýma rukama..žádná mouka,nic;-)dělám je už 31 let..co jsem se vdala:-8manžel ani rodina jiné nechce;-):yes:
P.P.-S..dávám jedno vejce a jeden žloutek do hrubé mouky,přilévám mléko do té správné hustoty,nezapomenout na ten kypřák a nakonec dám trř rohlíky na kostička,zamíchámmušoulám,dám do vařící osolné vody na 15 min jemným varem,pak je obratím na bříško a zase vařím patnáct min,vytáhnu,nakrájím....no a je to:yes:

;-)Rebeko, děkuju, tak já zkusim ještě tu mouku, ale už se trošku bojím.:-( Jenže když to šlo na poprví tak krásně, tak nevim co se děje, že už se mi nepoved. Ale ještě mu dám šanci protože chuťově byl ten první výbornej

Lucko,netuším:-//já dělám podobně a vždycky se poved:-O ale mouku dávám hrubou,ale nevím,jestli to bude tím;-)

Zdravím, já už jsem sem jednou psala a chválila tenhle báječný knedlík. Pro velký úspěch jsem ho dělala znovu a bohužel se mi nepoved. Knedlík mi jakoby splasknul. Nevíte kde dělám chybu??? Po prví byl dokonalej a všem nám chutnal, tak se toho receptu nechci vzdát, ale už 2 krát mi to nevyšlo, co může být špatně???

jsem moc ráda, že se daří....jefakt jednoduchej a dobrej :) no a v páře jde určitě taky...:-*

Tak dnes jsem se taky pustila do tohoto knedlíku a chuťově je supr. :yes:Jen je to teda opravdu mega macek!!! Tak mi uvnitř zůstal syrový, musela jsem ho tam po rozkorjení ještě hodi tak snad se mi dovaří. Patku už jsem snědla a fakt supr. Tak asi pro příště udělám dva menší,no stoprocetně ho budu teď vařit častěji. Proč se patlat z kynutým, když to jde takhle jednoduše.A ještě mám dotaz, já kynutý knedlíky dělám v páře neví někdo jestli by to šlo i u tohohle??? Asi zkusím. Moc díky za supr recept

Tak už se vaří, můj první domácí, nekupovaný, tak snad se povede:-)Akorát musím pořád hlídat, aby se mi nelepil na dno hrnce:-D

ahojky kuchar007-jsem ráda moc :):-K tak at se daří i další recepty:yes:

kuchař007 16. 11. 2010 12:57
Ahoj Luccy, dělal jsem knedlík poprvé a podle tvého receptu se povedl. Bylo to opravdu rychlé......a dobré:yes: (...jen práci s nití musim zlepšit abych nekrájel brzdy pod vlak...)

ahojky, dekuji Vám za milé privítání :)
a pro Jana Remkova-asi pul hrnku tak...a jak ríkáte dle hustoty :-)

Luccy, vítám tě u nás v naší Topkové rodině, do níž si právě zapadla a přeju ti, aby ti tu bylo dobře a našla si tu báječné recepty;-)

Luci, vítám tě na topreceptech;-):-K. Měla bych dotaz, můžeš trochu upřesnit to mléko? Já vím, že asi do přijatelné hustoty, ale aspoň přibližně, jestli hrnek, půl hrnku..;-) Jinak plus:yes::yes:

Tématické fráze:
rychlý knedlík, houskový knedlík, rychlý houskový knedlík bez kvasnic, rychle knedliky, jednoduchý knedlík, rychlý knedlík pro začátečníky, rychlý domácí knedlík, rychlý knedlík recept, houskový knedlík bez kvasnic, houskový knedlík od babičky, rychly kynuty knedlik, rychlé houskové knedlíky bez kvasnic, jednoduchý domácí houskový knedlík, houskový knedlík který se povede, houskový knedlík recept, domácí knedlíky rychlé, rychle domaci knedliky, knedlík houskový, jednoduchý kynutý knedlík, domáci knedlík jednoduchy

Suroviny:
mouka polohrubá, rohlík, prášek do pečiva, vejce, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu