Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 894 kJ / 931 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,84 g |
| Tuky | 8,24 g |
| Vláknina | 84,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 156,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maliny opláchneme a odvážíme.
Krok 2: Jablka si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a odvážíme tak, aby celková hmotnost ovoce byla 1500 g.
Krok 3: Dáme do nádoby DP, přidáme želír. cukr (event. cukr + gelfix) a kyselinu citrónovou. Zapneme program marmeláda.
Krok 4: Mezitím si připravíme skleničky - já je důkladně umyju a zaleju je včetně víček vroucí vodou z rychlovarné konvice. Když je program hotový plníme do horkých sklenic, dobře uzavřeme víčka a otočíme dnem vzhůru.
Krok 5: Po cca 10 minutách je otočíme zpět a necháme vychladnout.
Zveřejněno 4. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malinová marmeláda s jablkem z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyQA
Moje poznámka
Malinová marmeláda s jablkem z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyQA
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 40 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sachr cukroví
adela. před 6 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Tématické fráze:
malinová marmeláda,
když marmeláda nezhoustne,
malinová marmeláda z pekárny,
domácí malinová marmeláda,
když nezhoustne marmeláda,
malinová marmeláda bez zrnicek,
malinový džem s jablky,
jahodová marmeláda s jablky,
malinová marmeláda z domácí pekárny,
malinová marmeláda v pekárně,
když nezhoustne džem,
malinová marmeláda recept,
marmeláda malinová bez pecek,
malinova marmelada bez pecek,
marmeláda malinova,
pekárna malinova,
malinová marmeláda bez želírovacího cukru,
malinová marmeláda bez gelfixu,
malinová zrníčka,
malinový džem bez pecek
Suroviny:
maliny,
jablko,
cukr želírovací,
kyselina citronová
Komentáře (11)
U nás je k dostání v různých, různě velkých baleních a na webu s ním máme dokonce samostatný recept:
Džemy s pektinem
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Druh želírovacího cukru myslím v DP nehraje roli. Použila jsem již 1:1, 2:1 a v tomto repeptu i 3:1 a vždycky to dopadlo dobře. Jen je třeba k tomu dát vždy odpovídající množství ovoce. Jednou jsem se spletla a dala jsem ovoce:cukr 2:1 ... a cukr byl 1:1 - takže meruňková marmeláda z jedné várky teče ještě dneska.
Přeji úspěšné marmeládování