Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fish and chips

Fish and chips je oblíbený pokrm rychlého občerstvení ve Velké Británii. Ryba smažená v nadýchaném těstíčku se podává se silnými bramborovými hranolky. Díky kontrastu jemné a křehké tresky a křupavého těstíčka je toto jídlo opravdu skvělé.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

iunka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 651 kJ /
1 829 kcal
Bílkoviny220,20 g
Tuky23,07 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 1,66 g
Sůl4,02 g
Sacharidy178,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky smíchané s cukrem přimícháme pivo, sůl, žloutky a dobře zamícháme. Přilijeme smíchané mléko s vodou a mícháme, dokud není těstíčko hladké. Necháme v pokojové teplotě 30 minut odpočinout. Krok 2: Bílky našleháme a lehce zamícháme do těstíčka. Krok 3: Omyjeme a osušíme rybu, okořeníme ji a obalíme v mouce. Naporcovanou rybu namáčíme po částech v těstíčku a usmažíme v oleji. Krok 4: Přebytečný tuk necháme okapat na kuchyňském ubrousku a usmaženou rybu posolíme.

TIP: Jak na domácí hranolky

Zveřejněno 29. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fish and chips

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dq4B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fish and chips

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dq4B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

No u nás jsme si pochutnali zase nějak jiný způsob úpravy ryb:-p:yes:Těstíčko bylo moc dobré,trošku zbylo,tak si ho synátor upekl zvlášť.:yes:

iunka:

iunka:

Lukáš :
Ano, ocet je na rybu i na hranolky (hotové:yes:), vorčestr dejte do těsta, hořčici bych vynechal (ale proti gustu...:-)),
POZOR:-! nepoužívejte náš český ocet ale sladový ocet (dá se už docela dobře koupit na mnoha místech). S českým octem to bude chutnat jako znojemské okurky, ty jsou sice taky delikatesa, ale s fish and cips nemají nic společného

Dámy, mám dotaz. Jakou jste daly do těstíčka mouku?:-)

No, uznávám, že horčice, worcester a citr. šťáva není koření, ale v receptu je napsáno rybu okořeňte. Téměř každý snad pochopí, že právě tímhle. Ale jinak by mohlo být napsáno: rybu ochuťte :-)

Vůbec netuším proč je v receptu zmíněna citronová šťáva, worchester, hořčice.. Proč je mezi surovinami a v receptu ne? Používá se na ochucení ryby nebo na co? :-((:no:

Pridávam 18.bod:yes:To cestíčko je super.Bolo to výborné:-*:-pNerobila som k tomu hranolky,lebo dve smažené jedlá dokopy sa mi zdajú moc mastné:-/Ale tento recept si vytlačím a cestíčko budem používať aj na iné mäso;-)

juj - super, hodně mně to připomíná těstíčko na kuřecí kousky, které dělávali u nás v jedné restauraci. Mňamka to byla a tohle je mňaminka taky

A já na ten bod nakonec zapomněla :-8, ještěže jsem to znovu rozklikla...;-) Ani, je to fakt hodně dobré a to těstíčko má pravděpodobně být tak husté, protože výsledek mě mile překvapil. :yes:

:-8Eli,fotky jsou nádherné a tomu dobrému receptu dělají krásnou reklamu;-):-K
Já jsem si toho všimla až teď s přidáním fotek:yes:
Iunko:-)posílám ti bodík a recept si ukládám:-p+:yes::yes:

Iunko, je to vynikající, moc chválím a doporučuji.:yes::-p Místo pikantní hořčice jsem použila medovou s koprem, kterou jsem si v poslední době oblíbila, zejména na ryby. Těstíčko je velmi husté, takže nějaké namáčení to nebylo, spíš "namatlání" ;-):-)), ale ve výsledku skutečně výborné. Rozhodně jsem nedělala naposledy a v oblíbených receptech právem zůstává.
Posílám bod a obrázky. :-)

:-ptake cestičko som ešte nerobila, určite vyskušam:yes: bod leti:yes:

:-8 Myslím, že tady šlo hlavně o recept na přípravu těstíčka na ryby. Je pravda, že by to zasloužilo české jméno, protože, v tom souhlasím, ne každý umí anglicky, a těžko přetěžko to takhle zadá do vyhledavače. A bude to škoda, nenajde to, protože to těstíčko je přímo skvostné. ;-)
Pokud se chips týká, ochutnal jsem jich moc druhů, to opravdu záleží spíš na restauraci, jak je dělají. Od prostých hranolků, přes osminky brambor nadlouho namočených ve vodě, aby se vylouhoval škrob a byly křupavější. Nejlepší jsem měl v restauraci "Duplin up" (nehledejte, byla v Boise, Idaho). Ryba byla v halibut pivním těstíčku, brambory byly na lupeny, to znamená trochu silnější než klasické brambůrky, smažené ve friťáku do zlatova, vevnitř měkké. Bože to byla dobrota.:-p
Bod samozřejmě přidávám.:yes:

Já dělám těstíčko zcela jiný, ale tohle je zajímavý, vzkouším ho. Takhle udělanou rybu,to si dáme říct.

Já vím, co jsou chips - ale nemusí to vědět každý - ne každý tento pokrm v Anglii jedl ;-) Většinou nám byly k této rybě podány spíše "osminky" brambor ne klasické hranolky ;-) Bylo by fajn se o tom i v přípravě zmínit, když už je takto pokrm nazván ;-)

Tématické fráze:
fisch and chips, fisch and chips recept, fish, fisch, fisch chips, fisch a chips, fisch end chips, fisch and chipsy, recept fisch and chips, recept na fisch and chips, těstíčko na fisch and chips, recept na fish and, chips, fisch end chipsy, recept fisch chips, halibut recepty, fisch n chips, fish čips, fisch cips, fisch chips recept

Suroviny:
ryba mořská, omáčka worcesterová, šťáva citronová, hořčice pikantní, mouka, mouka, cukr, pivo světlé, sůl, žloutek, mléko, voda, bílek

Přidat fotografie receptu