Dvoubarevný tvarohový věnec
Moučník, který má více náplně než těsta? Našli jste ho. Upečte si s námi dvoubarevný tvarohový věnec z křehkého kakaového těsta. Na řezu vypadá nádherně a chutná opravdu lahodně.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 350 kJ / 4 625 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,46 g |
| Tuky | 217,38 g |
| Vláknina | 6,48 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 885 mg |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 507,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vále smícháme prosátou mouku, kakao, prášek do peč., cukr moučku. Přidáme vanilkový cukr, sůl, vejce, tuk a zpracujeme vše v hladké těsto.
Krok 2: Z těsta vytvoříme váleček cca 45 cm dlouhý, vložíme jej do vymazané a vysypané formy (např. bábovka, věnec), těsto vytáhneme po obou stranách do výše cca 5 cm.
Krok 3: Na náplň rozpustíme máslo - necháme vychladnout.
Krok 4: V misce vyšleháme vejce, tvaroh, cukr smíchaný s pudink. práškem, citron. kůru a postupně vmícháme i rozpuštěné máslo.
Krok 5: Dvě třetiny náplně nalijeme na těsto do formy, do zbytku tvaroh. náplně prosejeme kakao. prášek - promícháme.
Krok 6: Tmavou náplň nalijeme na světlou a pomocí kuchyňského nože promícháme obě náplně - tak vznikne mramorování. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 60 minut - řídíme se zkušenostmi s vlastní troubou.
Krok 7: Po upečení necháme moučník VYSTYDNOUT !!!, až poté opatrně vyklopíme a zdobíme bílou polevou ze sáčku - můžeme dozdobit čokoládovými hoblinkami.
Zveřejněno 21. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvoubarevný tvarohový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgXQ
Moje poznámka
Dvoubarevný tvarohový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgXQ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 17 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Tématické fráze:
tvarohový věnec,
dvoubarevný moučník s tvarohem,
velikonoční tvarohový věnec,
velikonoční věnec s tvarohem,
dr.oetker recepty,
dvoubarevný tvarohový moučník,
tvarohovy velikonocni venec,
dvoubarevný moučník,
tvarohový,
dvoubarevny tvarohovy,
tvarohový moučník dvoubarevný,
venec s tvarohem,
srnči hřbet barevny tvarohovy,
dvoubarevná bábovka s tvarohem,
tvarohový dvoubarevný,
zdravavařečka,
věnec z obalů na vejce,
tvarohovy venec recept,
recept na tvarohový věnec,
jak se dela velikonocni ozdoba vencu
Suroviny:
mouka hladká,
kakao,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
tuk hera,
máslo,
tvaroh nízkotučný,
cukr,
pudink,
vejce,
kůra citronová,
kakao,
poleva bílá čokoládová,
poleva čokoládová tmavá
Komentáře (72)
Do tvarohové náplně dělávám ještě z bílků sníh...náplň je taková lehčí a nadýchanější.
Děkuji za fotečku, věnec máš krásný - ono to mramorování je trošku problém, chce to více zabořit vidličku či jiný nástroj do náplně a vícekrát točit