Zablafuňky
I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme ochutit octem. Podáváme s rozšlehanými vejci v omáčce nebo s vejci natvrdo.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 249 kJ / 1 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,35 g |
Tuky | 35,03 g |
Vláknina | 27,70 g |
Cholesterol | 461 mg |
Sodík | 308 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 181,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit oloupané brambory spolu s půlkou cibule, přidáme kmín a sůl.
Krok 2: Než se brambory uvaří, svaříme koření s cibulí. Množství tymiánu zvolíme dle chuti.
Krok 3: Jakmile jsou brambory měkké, přilijeme přes jemné sítko vývar z koření a za stálého míchání zahustíme záklechtkou z hladké mouky a vody (mouku rozmícháme v troše vody). Poté je třeba vařit alespoň 15 minut. Přidáme smetanu. Potom zavaříme vajíčka buď celá podle počtu strávníků, nebo 1-2 rozšlehaná.
Krok 4: Zavaříme a dochutíme podle sebe solí. Na talíři můžeme dochutit octem.
Zveřejněno 17. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zablafuňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAZ1
Moje poznámka
Zablafuňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAZ1
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 14 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrový bulgur
TondaJ před 1 hodinou
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 3 hodinami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 3 hodinami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 9 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 11 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 13 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 14 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 14 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
polévka zablafunky,
co jsou zablafuňky,
zablabunky,
recept-zablafunk,
zavlafunky,
zabkafunky,
polévka - zablafuňka,
zablafuňky polévka,
co to jsou zablafuňky,
recept na zablafundy,
zablafunky jídlo zbrambor,
polévka zablažuňka,
brambory na kyselo zablafunky,
recept na zablafánky,
zablavky,
zlalblafuňky,
bramborová rajda,
zalafunky,
zaplafunky,
zablafunjy
Suroviny:
brambory,
cibule,
kmín celý,
sůl,
voda,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
bobkový list,
tymián sušený,
cibule,
smetana,
mouka hladká,
vejce,
ocet
Komentáře (13)