Čína, jak jí dělám já
Máte chuť na jídlo s vepřovým masem a spoustou zeleniny? Zkuste tuto čínu. Maso den předem namarinujete. Druhý den ho osmažíte a smícháte s dokřupava osmaženou červenou paprikou, zelím, pórkem, kedlubnou, květákem, cibulí a česnekem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 685 kJ / 881 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,80 g |
| Tuky | 24,44 g |
| Vláknina | 9,16 g |
| Cholesterol | 459 mg |
| Sodík | 8,89 g |
| Sůl | 22,06 g |
| Sacharidy | 41,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem v míse smícháme sójovou omáčku, olivový olej, worcester, Maggi, Solamyl, vejce, cukr, sůl a pepř.
Krok 2: Maso nakrájíme na proužky. Přidáme ho do mísy, promícháme, přikryjeme a uložíme do chladu.
Krok 3: Druhý den očistíme a nakrájíme na proužky všechnu zeleninu: červenou papriku, zelí, pórek, kedlubnu, květák, cibuli, česnek. Cibuli a česnek předtím oloupeme.
Krok 4: Připravenou zeleninu orestujeme na olivovém oleji dokřupava.
Krok 5: Přidáme k ní Vegetu, přikryjeme a necháme stát.
Krok 6: Na jiné pánvi osmažíme na olivovém oleji naložené maso. Když je maso měkké, dochutíme solí a podlijeme trochou vody podle potřeby.
Krok 7: K masu přidáme křupavou zeleninu, zlehka promícháme.
Krok 8: Podáváme s hranolky, brambory nebo s rýží.
Zveřejněno 7. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína, jak jí dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Dr
Moje poznámka
Čína, jak jí dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6Dr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
čína,
čína z vepřového masa se zeleninou,
recept na čínu,
čína z vepřového masa,
čína recept,
veprova cina,
jak udělat čínu,
výborná čína,
vepřová čína recept,
vepřové maso na čínu,
recept vyborna cina,
recepty na čínu,
recept na vybornou čínu,
jak na cinu,
recept na čínu z vepřového masa,
jak uvarit cinu,
vepřové maso čína,
připrava činy,
čína z vepřoveho,
čína z vepřového masa recept
Suroviny:
maso vepřové,
vejce,
cukr,
omáčka sojová,
maggi,
omáčka worcesterová,
solamyl,
vegeta,
olej olivový,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
pórek,
květák,
kedlubna,
zelí hlávkové,
pepř,
sůl
Komentáře (19)