Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosky s chia marmeládou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby tuhnutí

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Tyto kokosky jsou uvnitř měkké a na povrchu křupavé. Nádherně provoní celou kuchyň a skvěle se hodí jako svačinka na cestách nebo pohoštění k čaji. Kokosovou chuť skvěle doplňuje domácí chia marmeláda.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 303 kJ /
6 287 kcal
Bílkoviny81,25 g
Tuky549,35 g
Vláknina106,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 583 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy201,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Marmeláda:
Postup při výrobě marmelády se liší dle toho, jestli použijeme čerstvé nebo mražené ovoce. Krok 2: U čerstvého ovoce stačí, když ovoce rozmačkáme mačkadlem na brambory nebo vidličkou (nebo rozmixujeme, ale ne úplně do hladka), přidáme 1 vrchovatou lžíci chia semínek na 1 hrnek ovoce, dosladíme a dochutíme, dobře promícháme a necháme ztuhnout pár hodin (nebo ideálně přes noc) v lednici. Krok 3: Mražené ovoce je lepší povařit. Dáme ho do rendlíku, přivedeme spolu se sladidlem k mírnému varu a asi po 5 minutách přidáme chia semínka (cca lžíci na hrnek ovoce, nemusí být vrchovatá). Vaříme přibližně čtvrt hodiny, dokud směs nezhoustne. Poté sundáme z ohně a vmícháme další příměsi (vanilku apod.). Necháme vychladnout v lednici, marmeláda v chladu ještě trochu ztuhne. Krok 4: Kokosky:
Na kokosky nejdříve připravíme kokosové máslo. Krok 5: Alespoň 1 hrnek kokosu dáme do mixéru (resp. food processoru) a cca 8 minut mixujeme na nejvyšší rychlost. Občas setřeme strany mixéru stěrkou. Krok 6: Po několika minutách mixování kokos pustí tuk a získáme chutné a tekuté kokosové máslo. Skladujeme ho v lednici, kde máslo ztuhne. Krok 7: Troubu předehřejeme na 130 °C a v míse smícháme 1,5 hrnku kokosu s mandlemi, přidáme javorový sirup, 1/4 hrnku povoleného kokosového másla, vanilku a sůl a dobře promícháme. Krok 8: Směs bude měkká a lepivá. Lžičkou nebo rukama přendáváme menší porce na papírem vyložený plech, poté trochu splácneme a vařečkou vytvarujeme uprostřed důlek. Ten naplníme marmeládou. Krok 9: Pečeme cca 35-40 minut (jestli nemáme příliš spolehlivou troubu, kokosky dobře hlídáme a v půlce pečení plech obrátíme), můžeme též péct cca na 110 °C horkovzduch. Po vyndání necháme ještě asi 10 minut dojít na plechu, poté přendáme na pečicí rošt. Kokosky budou možná ještě trochu měkké, ale chladnutím se zpevní.

TIP: Kokos v kuchyni

Zveřejněno 23. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky s chia marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64XV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosky s chia marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64XV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jak dlouho vydrží marmeláda z chia semínek, když se čerstvé ovoce nevaří?

:-? Chia semínka do sebe natáhnou tekutinu z ovoce a tím způsobí ztuhnutí marmelády? :-?:-?:-?

Nerozumiem, prečo je treba mrazené ovocie 20 min variť. Stačí ho rozmraziť a pokračovať ako s čerstvým ovocím. Alebo ?

Tématické fráze:
jak péct kokosky v horkovzduchu, kokosky se sladidlem, výroba džemu z mraženého ovoce, matovo bazalkovy sirup, citronová marmeláda s chia semínky, výroba kokosek, recept na kokosky s matmeládou, marmelada s.chia, vyroba kokosky, co s marmeladou kdyz nezhoustne, kokosky z horkovzdušné trouby, kokosky na hrnky, cuketova marmelada s chia seminky, když nezhoustne marmeláda, chia svačinka domácí, chia džem z mraženého ovoce, výroba kokosové máslo, recept na kokosky s marmeládou ve směsi, jak dlouho vydrží marmeláda s chia

Suroviny:
ovoce mražené, semínka chia, sladidlo, šťáva citronová, máta, vanilka, kokos strouhaný, mandle mleté, sirup javorový, extrakt vanilkový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu